حدادعادل: نهاد سازی فعالیت مهم دکتر حبیبی بود

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: کار مهم دکتر حبیبی در عرصه فرهنگ نهاد سازی بود و ایجاد فرهنگستان ها کار ساده ای به شمار نمی آمد ایشان فرهنگستان ها را راه اندازی کرد و خودش رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.
به گزارش خبرنگار لاکو مراسم یادبود حسن حبیبی نخستین دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و نخستین معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) در باغ نگارستان برگزار شد.
غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم اظهار کرد: دکتر حبیبی از مردان بزرگ ایران بود در دهه ۵۰ همزمان با اوج گرفتن مبارزات وقتی خدمت بزرگانی مانند شهیدبهشتی و شهید مطهری می رسیدیم؛ آنها عقیده داشتند که محور دانشجویان مبارز دکتر حبیبی و شهید چمران بوده اند.
وی با اشاره به تعدادی دو قطبی که کمتر با هم جمع می شوند و به عنوان نقطه متقابل یاد می شوند افزود: دین داری و خردورزی مسلمان بودن و ایرانی بودن دانشمند بودن و مدبر بودن سیاستمدار شاعر و اهل قلم بودن از جمله موارد است که دکتر حبیبی شخصیت جامعی داشتند و توازن برقرار می کردند و تمام اینها را در کنار هم دارا بودند.
وی با بیان اینکه دکتر حبیبی مرد موفقی در عرصه سیاست بوده اند؛ تاکید کرد: اهل تامل بودند و تصویر جلد گل آقا بودند.
حدادعادل گفت: کار مهم دکتر حبیبی در عرصه فرهنگ نهاد سازی بود و ایجاد فرهنگستان ها کار ساده ای به شمار نمی آمد ایشان فرهنگستان ها را راه اندازی کرد و خودش رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود. موزه امیرکبیر کتابخانه ملی و بنیاد ملی علم ایران از دستاورد های فرهنگی و تاریخی ایشان به شمار می آید.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه به اقدامات دشوار دکتر حبیبی در زمان حیات مانند بازگردان شاهنامه طهماسبی و نظارت و مدیریت طولانی بر تحریف و چاپ کتاب ایران اشاره کرد و افزود: هر زمان آثار تاریخی در هر کجای زمین می دیدند از آن به خوبی محافظت می کردند.
حداد عادل با بیان اینکه دکتر حبیبی حلقه واسط بین انقلاب و حاکمیت و حکومت و جمع کثیری از فرهنگ ها و اهل قلم بود؛ افزود: به شدت دیندار ایشان زبانزد بوده است.