به این علت درمان کیسه صفرا را به تاخیر نیندازید
آفتاب نیوز :
دکتر محمد وجدانی با اشاره به اینکه کیسه صفرا به هضم غذا کمک می کند، خاطر نشان کرد:این عضو روزانه 500تا 1000هزار سی سی صفرا تولید می کند تا مواد چرب و مضر تجزیه شود.
وی با بیان اینکه شایع ترین بیماری کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا است، ابراز کرد:سنگ کیسه صفرا به دلیل مسایل ژنتیک و رژیم غذایی سنگ ساز می شود که بیشتر این سنگ ها کلسترولی است.
وجدانی با بیان اینکه وقتی سنگ تولید می شود مجاری را دچار انسداد می کند و پانکراس و لوزالمعده دچار التهاب می شود، خاطر نشان کرد:اگر سنگ کیسه صفرا بماند مجاری خارجی کبدی دچار عفونت می شود یا حتی این انسداد باعث می شود که صفرابه کبد پس بزند و کبد کارکرد خود را از دست بدهد.
وی با اشاره به اینکه 20دقیقه پیاده روی و رژیم کم چرب باعث می شود که احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا کم شود، ابراز کرد:درباره درمان سنگ کیسه صفرا، گیاهان دارویی جایگاه ندارند و تنها راه درمان این مشکل عمل جراحی پالاراسکوپی است.
رییس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی طالقانی مشهد با بیان اینکه اگر کسی سنگ کیسه صفرا دارد و حتی یکبار هم درد دارد باید عمل کند، افزود:بعد از برداشتن کیسه صفرا بدن خود را هماهنگ می کند و حتی بعد از 6ماه می توان غذای چرب مصرف کرد.
وجدانی با بیان اینکه سلول های کبدی شاید به دلیل صفرا دچار مشکل شود، خاطر نشان کرد:بیماران دیابتی با وجود سنگ کیسه صفرا بدون درد باید حتما عمل شوند و مراقبت خاص وجود ندارد.
وی به مراقبت های بعد از عمل جراحی اشاره کرد و گفت:استحمام 2روز بعد عمل جراحی، پرهیز از مصرف غذای چرب در پنج ماه اول، کاهش غذای چرب مثل کله پاچه و تخم مرغ، افزایش وعده های غذایی امابا حجم کم از جمله مراقبت های بعد عمل جراحی سنگ کیسه صفرا است.
وجدانی گفت: اگر بیمار دچار تب یا التهاب و درد در محل جراحی شد باید به پزشک معالج مراجعه کند، ولی عمل کیسه صفرا یک ضرورت است که نباید زمان طلایی برای آن را از دست بدهیم.