اتفاقاتی که بعد از زیاده روی در مصرف هندوانه در بدن شما می افتد
آفتاب نیوز :
خوردن بیش از حد هندوانه می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.
این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟
پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که بیشترین آن ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً 286 گرم) حاوی 320 میلی گرم پتاسیم است؛ حدود 12 درصد مقدار توصیه شده ی روزانه برای زنان و حدود 9 درصد برای مردان؛ بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال ها، از جمله سیگنال هایی که سبب انقباض عضلانی می شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول ها و کنترل فشار خون استفاده می کند.
در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیند ها استفاده نمی شود توسط کلیه ها و از راه ادرار از بدن خارج می شود. با این حال، کلیه های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.
برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.
بیماران بین 6.6 تا 7.4 میلی مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین 3.5 تا 5.0 میلی مول در لیتر است. هر سه آن ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.
بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علایم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می تواند علایم بسیار جدی هم داشته باشد.
برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.
علایم دیگر می تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.
خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن ها دارو بود، اما به همه آن ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن ها به حالت عادی بازگشته بود.
نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته شده ی زیاده روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.
«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می شود.»