از «مالک اشتر» تا «حاج قاسمی که من می شناسم»

از «مالک‌اشتر» تا «حاج‌ قاسمی که من می‌شناسم»

تا کنون آثار مکتوب متعددی پیرامون سیره و زندگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به چاپ رسیده است که در این گزارش به معرفی ۱۳ اثر شاخص آن خواهیم پرداخت.

به گزارش لاکو سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از فرماندهان بزرگ دفاع مقدس حساسیت ویژه ای به مطالعه و کتابخوانی داشت. کتابخوانی یکی از دغدغه های مهم شهیدسلیمانی به حساب می آمد و اهل مطالعه و ترویج دهنده کتابخوانی بود. سردار سلیمانی مرتب و منظم کتاب های تاریخی اخلاقی دینی و تفسیری و کتاب های حوزه تاریخ شفاهی جنگ را می خواند و با یادداشت ها و تقریظ هایش گاه باعث معرفی و رونق فروش این آثار و مطالعه آن کتاب ها می شد.

در این بخش آثار منتشر شده پیرامون زندگی سپهبهد شهید حاج قاسم سلیمانی را مرور می کنیم.

کتاب نخست: «حاج قاسمی که من می شناسم»

در آستانه دومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی کتاب «حاج قاسمی که من می شناسم» اثر حجت الاسلام علی شیرازی با همکاری وابستگی فرهنگی ایران در  استانبول و مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منتشر شد. این کتاب با ترجمه آیکوت پازارباشی در ۱۷۶ صفحه و شمارگان یک هزار از سوی انتشارات «فتا» ترکیه به چاپ رسیده است.

در  پشت جلد این کتاب آمده است: حجت الاسلام علی شیرازی سال ۱۳۸۱ به عنوان مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در نیروی دریایی سپاه پاسداران منصوب شد. ارتباط او با سردار سلیمانی در مراسم بزرگداشت یاد و خاطره شهدا و خاطرات جنگ ادامه یافت. شهریور سال ۱۳۹۰ به خواست سردار سلیمانی علی شیرازی مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس شد. علی شیرازی ۸ سال در این سمت به همراه سردار سلیمانی انجام وظیفه کرد. به گفته او در این ۸ سال همانند روزهای جنگ خود را سرباز سردار سلیمانی می دانست. هر یک از دوستان و همراهان بی شمار شهید بزرگ سردار سلیمانی دیدگاه خاص خود را در مورد او دارند. حجت الاسلام شیرازی در این کتاب از «رفاقت سی و هشت ساله خود با او» می گوید.

کتاب دوم: «سیمای سلیمانی»

کتاب «سیمای سلیمانی» مجموعه خاطراتی از زندگی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در انتشارات خط مقدم به چاپ رسید.تبیین مکتب و عظمت وجودی سردار سلیمانی کتاب های گوناگونی می طلبد. نگارش «شاخص های مکتب شهید سلیمانی» با همین نگاه از سوی حجت الاسلام علی شیرازی رقم خورد و خاطرات شخصی وی از سردار سلیمانی نیز در کتاب «حاج قاسمی که من می شناسم» از همین نشر در دسترس است.کتاب پیش رو «سیمای سلیمانی» در ادامۀ همان بناست تا ما را با ویژگی های شهید بزرگ جبهۀ مقاومت «از زبان دیگران» آشنا کند.

کتاب سوم: «داغ دل رُبا»

«داغ دل رُبا» به تشییع شهید سردار قاسم سلیمانی در دی ماه ۹۸ در شهرهای مختلف کشور می پردازد و مخاطب را با خود در این سفرها همراه می کند. میثم امیری  در این کتاب سعی کرده است تا همه مخاطبان را با خود تا پایان کتاب نگه دارد و انگار که مخاطب  در آن لحظات حضور دارد.

سردار پنج روز از اهواز تا کرمان روی دست ایرانیان بود؛ دست های گرم و پینه بسته؛ دست های ظریف و ورزیده؛ دست های پرچروک و کودکانه. این دست ها ـ دست های همه ملت ایران ـ حلقه و پروانه شد. سردار در کانون این حلقه بود. حلقه لاکو دید و لاکو ریخت؛ غم دید و گریه کرد؛ شعر خواند و دندان سایید؛ لبخند زد و حماسه سرود؛ داغ دید… و داغ دید.»

این کتاب در ۱۹۶ صفحه از سوی انتشارات خط مقدم به چاپ رسیده است.

کتاب سوم:نسخه زبان کُردی کتاب «صبح شام»

صبح شام» روایتی دیپلماتیک از بحران سوریه است روایتی که به دلیل نقش محوری ایران در آن جایگاهی برجسته میان روایت دیپلمات ها و مقامات کشورهای دیگر از وقایع سوریه خواهد داشت.

در بخشی از این کتاب آمده است: «در خصوص فوعه و کفریا دو منطقه شیعه نشین که در محاصره مسلحین بودند تروریست ها برنامه ریزی کرده بودند که وقتی وارد شدند زنان و دختران را به غنیمت بگیرند و مردان را بکشند. فراموش نمی کنم که سردار سلیمانی همیشه از موضوع فوعه و کفریا نگرانی داشت و دائماً در حال برنامه ریزی و مشورت با مقامات سوریه برای آزادسازی این منطقه و مردم مظلوم آن بود؛ و سرانجام هم طرح هایش منجر به آزادی مردم دربند این مناطق شد.برای نجات مردم این دو منطقه که بیش از ۸۰۰ روز در محاصره بودند کارهای مختلفی انجام شد. عملیات به گونه ای طراحی شد که تروریست ها نتوانند کمترین فرصت را برای چپاول و تعدی به زن ها و بچه ها پیدا کنند. این کار با روش های خیلی پیچیده طراحی و سازماندهی شد به شکلی که تروریست ها را دچار گیجی و سرگشتگی کرد.»

کتاب چهارم: «اسرار سلیمانی»

در کتاب «اسرار سلیمانی» مقالات جمعی از صاحب نظران درباره شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گردآوری شده به کوشش «احد کریم خانی» است.این اثر  دربردارنده مقالاتی از علی اکبر ولایتی حسین سلامی محسن رضایی حسین امیرعبدالهیان سعدالله زارعی یدالله جوانی محمد صادق خرازی عبدالله علی عسگری و چند تن دیگر است. این اثر را انتشارات خط مقدم در ۴۷۲ صفحه به چاپ رسانده است.

در پشت جلد می خوانیم:«اسرار سلیمانی همچنان ناگشوده است و به این سادگی فاش نمی شود. اما این کتاب گزارشی از روش و سبک تفکر و عمل سردار حاج قاسم سلیمانی است. این گزارش توسط جمعی از فرماندهان و مدیران صاحب منصب جمهوری اسلامی ارائه شده است. آنان سال ها پیدا و پنهان دور و نزدیک با سردار شهید همکاری کرده اند».

کتاب پنجم: «شاخص های مکتب شهید سلیمانی»

گفتن و شنیدن از شهید حاج قاسم سلیمانی بعد از شهادت این سردار رشید برای خیلی ها به یک موضوع مهم تبدیل شده است. کتاب «شاخص های مکتب شهید سلیمانی» که به تازگی منتشر شده است از آن کتاب ها است که می تواند اطلاعات خوب و مستندی را به مخاطب ارائه بدهد.

بخشی از این کتاب می خوانیم:«عظمت سردار سلیمانی و شکوه مکتب سلیمانی به اخلاص او بود. مظهر معنویت آن شهید بزرگوار در درجه­ ی اول اخلاص او بود. کاری به مدح مردم نداشت. دنبال این بود که خدا از او چه می خواهد. دیگران ببینند نبینند بدانند ندانند تمجید کنند خوش­شان بیاید خیلی مهم نبود. این اثر را انتشارات خط مقدم به چاپ رسانده است.

کتاب ششم:«من قاسم سلیمانی هستم» (ویژه کودکان)

کودکان زیادی در شهادت حاج قاسم سلیمانی غمگین شدند و نسبت به جنایت آمریکایی ها به خشم آمدند و بی تردید کودکان امروز که آینده سازان آینده خواهند بود این جنایت را فراموش نخواهند کرد.

کتاب من قاسم سلیمانی هستم روایتگر مراحل مختلف زندگی شهید از تولد تا شهادت برای آینده سازان این مرزوبوم است. انتشارات  «مبشر» این کتاب را به چاپ رسانده است.

کتاب هفتم: «این مرد پایان ندارد»

مخاطب در این کتاب از فرمانده جبهه مقاومت خاطراتی را می خواند که تعدادی از آن ها برای اولین بار منتشر می شوند. نگارنده تلاش کرده است مطالب کتاب به گونه ای سامان یابد تا خواننده مکتب شهید قاسم سلیمانی را بیشتر بشناسد. ویژگی منحصربه فرد این کتاب تصاویر رنگی منتشرنشده از حاج قاسم است. «راه بهشت» ناشر این اثر است.

کتاب هشتم: «سلیمانی عزیز»

کتاب سلیمانی عزیز حاوی خاطراتی متفاوت و خوانده نشده از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از کرمان تا کرملین از جنگ با آمریکایی ها در نجف تا نبرد با داعش در شهر محاصره شده آمرلی از عمو قاسم فرزندان شهدای مدافع حرم تا ژنرال سلیمانی دلهره آور اوباما. «حماسه یاران» این کتاب را به چاپ رسانده است.

کتاب نهم: «شرح دلبری»

شرح دلبری نگاهی گذرا به وصیت نامه حاج قاسم که منشور عشق و دلدادگی و انسانیت است و با گریز به اندیشه های والای او روزنه ای برای فهم بهتر آن و اعتلای مکتب سلیمانی است.
 «موسسه جوانان آستان قدس رضوی» این کتاب را منتشر کرده است.

کتاب دهم: «عمو قاسم» (ویژه کودکان)

کتاب عموم قاسم با انتخاب هدفمند ۲۰ داستان کودک را با زوایایی از شخصیت حاج قاسم آشنا می کند و برای نهادینه سازی پیام هر داستان تمرینی ذیل آن طراحی شده تا مخاطب را به تفکر برانگیزد و الگو گیری از سردار را نهادینه کند. تصویرسازی جداگانه برای هر داستان بر جذابیت کتاب افزوده است. «کتابک» ناشر این اثر است.

کتاب یازدهم: «مالک اشتر»

امیرالمؤمنین در نامه ۵۳ نهج البلاغه توصیه های مهم به فرمانده سپاه خود مالک اشتر نمود. این توصیه ها محدود به زمان و مکان خاصی نبود. در زمان ما مالک اشتر دیگری پا به عرصه نهاد و توصیه های مولای متقیان را عملی کرده. کتاب مالک زمان مشتمل بر ۵۰ داستان زیبا و تطبیقی از زندگی و مجاهدت های سرداران رشید اسلام مالک اشتر و حاج قاسم سلیمانی است.
این اثیر توسط انتشارات ابراهیم هادی روانه بازار شده است.

کتاب دوازدهم: «متولد مارس»

متولد مارس روایتی از خاطرات دوستان هم رزمان و نزدیکان حاج قاسم سلیمانی است. این خاطرات از تحولات سوریه عراق تا شهادت و همچنین درباره خلق وخوی این شهید بزرگوار و شیوه زندگی اوست که به صورت مصاحبه جمع آوری شده است. ناشر این کتاب انتشارات «یا زهرا» است.

کتاب سیزدهم: «آورتین»

آورتین فقط اسم یک روستایی دورافتاده در اطراف کرمان نیست. آورتین یادآور حماسه ایستادگی و مبارزه حاج قاسم در برابر مردانی است که امنیت و آرامش مردم را هدف گرفته بودند. داستان یک جنگ نابرابر باکسانی که از هیچ جنایتی خودداری نمی کردند. این کتاب را انتشارات «ستارگان درخشان» منتشر کرده است.

سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت صبح روز جمعه ۱۳دی ماه سال ۹۸ در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.

پایان خبر لاکو

نوشته های مشابه