اعتراض دانشجوی فلسطینی به دانشگاه کلمبیا: ابزار سرکوب دانشجویان شده اید

یک دانشجوی فلسطینی و فعال ضد جنگ در آمریکا با انتقاد از رفتار دانشگاه کلمبیا گفت این نهاد آموزشی به جای حمایت از حقوق دانشجویان در مسیر سرکوب صدای مخالفان و خدمت به اهداف دولت ترامپ حرکت می کند.

اعتراض دانشجوی فلسطینی به دانشگاه کلمبیا: ابزار سرکوب دانشجویان شده‌اید

به گزارش لاکو «محسن مهدوی» دانشجوی فلسطینی که در مراحل پایانی دریافت تابعیت آمریکا بازداشت شده بود دانشگاه کلمبیا را به دامن زدن به خشونت و تضعیف دموکراسی متهم کرد.

مهدوی که در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ رهبری تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا را برعهده داشت ۱۶ روز را در زندانی در ایالت ورمانت سپری کرد تا آنکه قاضی فدرال دستور آزادی او را در تاریخ ۳۰ آوریل صادر کرد. جمعه گذشته دادگاه تجدیدنظر نیویورک با رد درخواست دولت آمریکا برای توقف این حکم اعلام کرد که بعید است ادعاهای حقوقی دولت موفق شوند و آزادی مهدوی آسیبی غیرقابل جبران به همراه نداشته است.

در حکم صادره از سوی هیات سه نفره قضات آمده است: «آزادی فردی به مراتب سنگین تر از استدلال های ضعیف دولت در زمینه هزینه های اداری و لجستیکی است.»

دولت ترامپ خواهان اخراج مهدوی از خاک آمریکا شده و مدعی است که فعالیت های اعتراضی او با اهداف سیاست خارجی دولت در تضاد است اما قاضی پرونده در حکم آزادی مشروط این استدلال را زیر سوال برد و تأکید کرد که مهدوی «ادعای قابل توجهی» مطرح کرده مبنی بر اینکه بازداشت او تلاشی برای خاموش کردن صدای مخالفان بوده است.

مهدوی روز پنج شنبه در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس یک روز پس از آن که معترضان طرفدار فلسطین با مأموران امنیتی دانشگاه در داخل کتابخانه اصلی کلمبیا درگیر شدند سخن گفت. پلیس اعلام کرد که دست کم ۸۰ نفر در جریان این درگیری ها بازداشت شدند.

تحصن دانشجویان کلمبیا

او در این مصاحبه گفت: «دانشگاه کلمبیا به جای اینکه چراغ امید باشد به ماشین سرکوب و خشونت علیه دانشجویان تبدیل شده است. آن ها در تخریب ساختار دموکراتیک مشارکت دارند. آن ها از سیاست ها و برنامه های دولت ترامپ حمایت می کنند و دانشجویانشان را مجازات و شکنجه می کنند.»

سخنگوی دانشگاه کلمبیا از اظهارنظر درباره این ادعاها خودداری کرد و تنها به بیانیه رئیس موقت دانشگاه «کلر شیپمن» درباره اعتراضات روز چهارشنبه اشاره کرد. در این بیانیه آمده است که ماموران بارها از دانشجویان معترض حاضر در کتابخانه خواسته بودند تا کارت شناسایی خود را نشان دهند و محل را ترک کنند اما آن ها نپذیرفتند. بنابراین دانشگاه از پلیس خواست برای تأمین امنیت ساختمان وارد عمل شود. او اقدامات معترضان را «نامعقول» و موجب اخلال در امتحانات نهایی دانست.

مهدوی که دارای اقامت دائم قانونی در آمریکاست در اردوگاه پناهندگان در کرانه باختری تحت اشغال رژیم صهیونیستی متولد شد و در سال ۲۰۱۴ به آمریکا مهاجرت کرد. او در دانشگاه کلمبیا اعتراضاتی را سازمان دهی کرد و به همراه «محمود خلیل» دیگر دانشجوی فلسطینی اتحادیه دانشجویان فلسطینی را تأسیس کرد. محمود خلیل نیز در ماه مارس بازداشت شد.

مهدوی روز ۱۴ آوریل در اداره مهاجرت در شهر «کالچستر» آزمون کتبی تابعیت را پشت سر گذاشت به سوالات شفاهی پاسخ داد و فرم تعهد وفاداری را امضا کرد اما زمانی که مصاحبه گر اتاق را ترک کرد مأمورانی مسلح و نقاب پوش وارد اتاق شدند و او را بازداشت کردند. او گفت که هرچند احتمال چنین چیزی را می داد اما باز هم شوکه شد.

اداره مهاجرت آمریکا از آغاز دولت ترامپ تاکنون شماری از دانشجویان دانشگاه های مختلف را که در اعتراضات مربوط به جنگ غزه مشارکت داشتند بازداشت کرده است. مهدوی از جمله اولین نفراتی است که با اعتراض حقوقی موفق به آزادی شده است.

اعتراض دانشجوی فلسطینی به دانشگاه کلمبیا: ابزار سرکوب دانشجویان شده اید
اعتراضات دانشجویان کلمبیا

در پرونده ای دیگر یک دادگاه تجدیدنظر فدرال چهارشنبه گذشته به نفع «رومیسه اوزتورک» دانشجوی دانشگاه «تافتس» رأی داد و دستور داد که او از بازداشتگاه ایالت لوئیزیانا به نیوانگلند بازگردانده شود تا درباره نقض احتمالی حقوقش بررسی شود.

مهدوی در پایان خطاب به اوزتورک و دیگر دانشجویان بازداشت شده گفت: «مثبت بمانید و نگذارید این بی عدالتی باور شما به اجتناب ناپذیری عدالت را تضعیف کند.»

او گفت: «مردم سخت تلاش می کنند. جوامع در حال بسیج هستند. نظام قضایی آمریکا با پرونده من و دیروز با پرونده رومیسه در دادگاه تجدیدنظر ناحیه دوم این پیام را به کشور ارسال کرده که عدالت همچنان در حال اجراست و سازوکار نظارت و توازن همچنان پابرجاست.»

آزادی مهدوی که با اعتراض دولت مواجه شده به او اجازه می دهد تا از ایالت ورمانت خارج شود و در مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کلمبیا که قرار است اواخر این ماه در نیویورک برگزار شود شرکت کند. او گفت که قصد دارد در این مراسم حضور یابد هرچند معتقد است دولت به او پشت کرده و فعالیت های شورای دیپلماسی دانشجویی را که همراه با دانشجویان یهودی و لبنانی در آن عضویت داشته نادیده گرفته است.

او گفت: «قصد دارم در مراسم فارغ التحصیلی شرکت کنم چون این خودش یک پیام است. پیامی که می گوید آموزش یعنی امید آموزش یعنی نور و هیچ قدرتی در دنیا نباید این ها را از ما بگیرد.»

پایان خبر لاکو

نوشته های مشابه