اهمیت اطلاع پزشک از بروز علایم مشکوک بعد از مصرف دارو
کارشناس سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
کارشناس اداره کل دفتر نظارت و پایش فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو، در مورد تداخلات دارویی با برخی از خوراکی ها توصیه هایی ارایه داد.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری لاکو، الناز ذوقی با ابیان اینکه بیماران باید برای پیشگیری از تداخلات دارو با غذا حتماً به توصیه های داروسازان توجه کنند، اظهار کرد: در خصوص نحوه صحیح مصرف داروها به لحاظ مصرف آن همراه غذا یا با معده خالی باید دقت داشت.
وی، یکی از تداخلات دارویی با خوراکی ها را علف چای یا گل راعی معرفی کرد و افزود: از علف چای در ایران فرآورده هایی با نام های تجاری پرفوران، هایپران یا نروکسین جهت کنترل اختلالاتی مانند اضطراب وجود دارند در صورت مصرف هم زمان با برخی داروهای ضد اضطراب و افسردگی دیگر مانند داروهای مهار کننده انتخابی سروتونین مانند سیتالوپرام، داروهای ضد افسردگی مانند نورتریپتیلین، داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز مانند سلژیلین می تواند باعث بروز سندرم سروتونینی شود.
به گفته وی، سندرم سروتونین طیفی از علایم بی قراری، گیجی، تعریق، لرز، اسپاسم عضلانی، تغییرات فشارخون یا عوارض شدیدتر است و بیمارانی که داروهای اعصاب و روان مصرف می کنند به دنبال بروز علایم مشکوک به ویژه بعد از شروع داروی جدید باید پزشک خود را مطلع کنند.