تصویر روز ناسا: شبیه سازی تصادف دو سیاهچاله / فیلم

تصویر روز ناسا: شبیه‌سازی تصادف دو سیاهچاله / فیلم

به گزارش لاکو، این شبیه سازی با الهام از جزییات رویداد اولین مشاهده مستقیم امواج گرانشی در سال 2015 ساخته شده و با سرعت آهسته اجرا می شود؛ اما اگر قرار بود در زمان واقعی اجرا شود، حدود یک سوم ثانیه بیشتر طول نمی کشید.

این دو سیاهچاله در مقابل پس زمینه ای از ستارگان و توده های گاز و غبار قرار گرفته اند. گرانش شدید آن ها با تاب دادن فضازمان، سبب می شود که پرتوهای نور اجرام دورتر به شکل حلقه های اینشتین خم بردارند. این دو سیاهچاله در گردش مارپیچ وار به دور هم، نزدیک و نزدیک تر می شوند و درنهایت به هم می پیوندند. امواج گرانشی حاصل از ادغام سریع این اجرام که در شرایط معمول نامریی است، در اینجا اثر مشاهده پذیری دارد و باعث می شود تصاویر مریی، هم در داخل و هم در خارج از حلقه های اینشتین، حتی پس از ادغام سیاهچاله ها، موج بردارد.

ویژگی های نخستین امواج گرانشی شناسایی شده توسط رصدخانهLIGO که به رویداد GW150914 معروف شد، با ادغام دو سیاهچاله به جرم های 36 و 31 برابر جرم خورشید در فاصله 1.3 میلیارد سال نوری از زمین مطابقت دارد. جالب اینجاست که پس از ادغام، سیاهچاله ای بزرگ تر برجا ماند که فقط 63 برابر خورشید جرم داشت و معادل 3 جرم خورشید به شکل انرژی امواج گرانشی به سراسر عالم تابیده شد.

اعتبار ویدیو: پروژه شبیه سازی eXtreme Spacetimes

منبع: تصویر روز ناسا

5454

Related Articles