خلاصه کتاب مساحی جهان (دانیل کلمان) – راهنمای جامع

خلاصه کتاب مساحی جهان (دانیل کلمان) - راهنمای جامع

خلاصه کتاب مساحی جهان ( نویسنده دانیل کلمان )

رمان «مساحی جهان» اثر دانیل کلمان، یک شاهکار ادبی است که با ظرافت و طنزی دلنشین، زندگی دو نابغه بزرگ قرن نوزدهم آلمان، کارل فریدریش گاوس ریاضی دان و الکساندر فن هومبولت طبیعی دان را به تصویر می کشد. این کتاب نه فقط یک خلاصه داستان ساده، بلکه کاوشی عمیق در شیوه های متفاوت انسان برای درک و «مساحی» جهان است؛ یکی با ذهن و اعداد و دیگری با ماجراجویی و تجربه.

تا حالا شده به این فکر کنید که دو تا نابغه، دو تا مغز متفکر، چطور ممکنه دنیا رو از دو تا زاویه کاملاً متفاوت ببینن و اندازه بگیرن؟ «مساحی جهان» دقیقاً همین رو نشون می ده. این رمان بی نظیر، ما رو می بره به دل زندگی کارل فریدریش گاوس و الکساندر فن هومبولت؛ دو تا اسم بزرگ که هر کدومشون به شیوه خودشون ردپایی عمیق تو تاریخ علم گذاشتن. کلمان، نویسنده این کتاب، کاری کرده کارستون! اون با یه قلم پر از طنز و یه نگاه عمیق، یه داستان ساخته که هم بخندونتت، هم به فکر فرو ببرتت. این کتاب فقط یه داستان نیست، یه دعوت به سفره؛ یه سفر به دنیای اعداد و فرمول ها، یه سفر به دل جنگل های بارونی و کوه های سر به فلک کشیده. پس اگه دنبال یه کتابی هستید که هم سرگرم تون کنه و هم ذهنتون رو به چالش بکشه، جای درستی اومدید.

ورود به دنیای شگفت انگیز «مساحی جهان»

وقتی صحبت از ادبیات معاصر آلمان میشه، حتماً اسم دانیل کلمان (Daniel Kehlmann) میاد وسط. یه نویسنده جوان اما حسابی کاربلد که با آثارش، نه فقط تو آلمان، بلکه تو کل دنیا سر و صدای زیادی به پا کرده. «مساحی جهان» هم که دیگه گل سرسبد کارهاشه. بیایید کمی بیشتر با این نویسنده و شاهکارش آشنا بشیم.

دانیل کلمان: داستان گویی با چاشنی فلسفه و طنز

دانیل کلمان، متولد سال 1975 تو مونیخ، یه نویسنده آلمانی-اتریشیه که از همون ۲۲ سالگی قلم به دست گرفت و مسیر خودش رو تو دنیای ادبیات پیدا کرد. از همون اولین رمانش، «تصور برن هلن»، نشون داد که یه قریحه ی خاص تو داستان گویی داره. اما چیزی که کارهای کلمان رو واقعاً خاص می کنه، سبک نوشتاریشه. یه سبکی که پر از طنز پنهانه؛ طنزی که شاید مستقیم نخندونتت، اما لبخند رو به لبت میاره و از اون مهم تر، به فکر فرو می برتت.

نگاه فلسفی کلمان به جهان هستی، تو تار و پود داستان هاش تنیده شده. اون آدم ها و اتفاقات رو ساده بیان می کنه، اما پشت همین سادگی، کلی حرف و فلسفه خوابیده. مثلاً اون جزو نویسنده های رئالیسم جادویی به حساب میاد. یعنی چی؟ یعنی قهرمان های داستانش تو یه واقعیتی زندگی می کنن که برای ما آشناست، ولی یهو یه چیزهای نامانوس و تقریباً غیرواقعی وارد داستان میشه که مرز بین واقعیت و خیال رو کمرنگ می کنه. این کارش نه فقط باعث میشه داستان هاش جذاب تر بشن، بلکه یه لایه معنایی عمیق تر هم بهشون اضافه می کنه. کلمان خودش میگه دنبال اثری نیستم که فقط مفسر باشه، دنبال اثری ام که دوره ساز باشه. و خب، باید گفت که تا حد زیادی هم تو این کار موفق بوده.

چرا «مساحی جهان» اینقدر سروصدا کرد؟

«مساحی جهان» بعد از انتشار، مثل بمب صدا کرد! نه فقط تو آلمان، بلکه تو سطح بین المللی هم کلی استقبال شد. پرفروش شد و به زبان های زیادی ترجمه شد و حتی وارد کتاب های درسی دانش آموزان آلمانی شد. این اتفاق ها کم نیستن و نشون میدن که این کتاب یه چیزی فراتر از یه رمان معمولیه.

موفقیت های این کتاب باعث شد کلمان کلی جایزه معتبر ببره، مثل جایزه کتاب آلمان در سال ۲۰۰۵ و جایزه کلایست در سال ۲۰۰۶. خب، یه رمان برای اینکه اینقدر موفق باشه، باید حرف های زیادی برای گفتن داشته باشه. تو ایران هم «مساحی جهان» با ترجمه خوب و روان آقای ابوذر آهنگر توسط نشر روزگار منتشر شده که به خوانندگان فارسی زبان کمک کرده تا از این شاهکار لذت ببرن. این کتاب نه فقط داستان زندگی دو نابغه ست، بلکه یه جورایی میشه گفت خودش هم یه نابغه تو دنیای ادبیاته.

سفر در ذهن و جهان: خلاصه داستان «مساحی جهان»

رمان «مساحی جهان» شما رو با دو تا شخصیت اصلی آشنا می کنه که هر کدومشون یه جورایی تعریف نبوغ ان، اما مسیر زندگی و طرز فکرشون از زمین تا آسمون با هم فرق داره. یکی اهل خونه و مطالعه ست، اون یکی عاشق سفر و کشف دنیا. بیایید با این دو تا غول علمی بیشتر آشنا بشیم.

کارل فریدریش گاوس: نابغه ای که در خودش دنیا را مساحی می کرد

کارل فریدریش گاوس (Carl Friedrich Gauß)، ملقب به «شاهزاده ریاضی دانان»، یه مرد درون گراست که بیشتر زندگیش رو تو دنیای اعداد و نظریه های انتزاعی می گذرونه. اون کسی بود که می تونست با یه نگاه به آسمون، مسیر حرکت سیاره ها رو محاسبه کنه و با فرمول هاش، دنیای ما رو از یه زاویه کاملاً جدید ببینه. گاوس یه نابغه به تمام معنا بود، اما خب، مثل خیلی از نابغه ها، گوشه گیر و تنها هم بود. ارتباط برقرار کردن با آدم ها براش سخت بود و بیشتر ترجیح می داد تو دنیای خودش غرق بشه.

از همون بچگی نشونه های نبوغش پیدا بود. می گن تو مدرسه، معلمشون یه بار برای اینکه بچه ها رو مشغول کنه، ازشون خواسته مجموع اعداد ۱ تا ۱۰۰ رو حساب کنن. گاوس کوچولو، تو یه چشم به هم زدن جواب رو داد! اون به جای اینکه یکی یکی اعداد رو جمع کنه، یه فرمول پیدا کرده بود. این طرز فکر منحصر به فردش، تو کل زندگیش همراهش بود. البته زندگی گاوس فقط تو اعداد و فرمول ها خلاصه نمی شد؛ با چالش های شخصی مثل خانواده و تربیت بچه هاش هم دست و پنجه نرم می کرد، چالش هایی که شاید برای یه نابغه ریاضی، پیچیده تر از هر معادله دیگه ای بودن.

الکساندر فن هومبولت: جهانگردی که با گام هایش دنیا را کشف می کرد

اون طرف داستان، الکساندر فن هومبولت (Alexander von Humboldt) رو داریم؛ یه طبیعی دان و کاوشگر بی قرار که اگه قرار بود دنیا رو اندازه بگیره، با پاهای خودش این کارو می کرد! هومبولت بنیان گذار جغرافیای نوین بود و برخلاف گاوس که تو اتاقش معادلات حل می کرد، اون عاشق سفر و کشف بود. فکر کنید یه نفر از آلمان پاشه بره آمریکای جنوبی و جاهایی رو کشف کنه که هیچ کس تا اون موقع بهش پا نذاشته.

عطش بی وقفه هومبولت برای کشف و تجربه، واقعاً بی نظیر بود. اون نه فقط یه دانشمند بود، بلکه یه ماجراجوی واقعی بود. از کوه های آتشفشانی بالا می رفت، تو جنگل های بارونی راه می افتاد و هر چیزی که می دید و حس می کرد رو ثبت می کرد. هومبولت برعکس گاوس، یه شخصیت اجتماعی تر داشت و راحت تر با محیط و آدم ها ارتباط برقرار می کرد. برای اون، علم یعنی دیدن، لمس کردن، بوییدن و تجربه کردن جهان به صورت مستقیم. اون نمی خواست دنیا رو فقط تو ذهن خودش بسنجه، می خواست واقعاً اون رو ببینه و تجربه کنه.

تقابل یا تکمیل؟ دو مسیر، یک مقصد

اینجاست که جادوی رمان «مساحی جهان» خودش رو نشون میده. کلمان به شکلی هنرمندانه تفاوت رویکردهای این دو نابغه رو برای «مساحی جهان» به تصویر می کشه. یکی درون گرا و انتزاعی، اون یکی برون گرا و تجربی. گاوس فکر می کرد اگه بتونه دنیا رو با فرمول هاش تو ذهن خودش بسنجه، کارش تمومه. هومبولت معتقد بود که باید با تمام وجود، دنیا رو لمس کرد تا واقعاً اون رو شناخت.

زندگی این دو نفر، مثل دو خط موازیه که گاهی به هم نزدیک میشن و گاهی از هم دور میشن. کلمان نقاط تلاقی و گسست مسیر زندگیشون رو خیلی قشنگ نشون میده. مثلاً تو رمان، یه ملاقات نهایی بین این دو نفر وجود داره که گفت وگوهای کلیدی و جذابی بینشون رد و بدل میشه. اونجا می فهمی که هرچند مسیرشون فرق داشته، اما هر دو به دنبال یک چیز بودن: درک جهان و رازهایش. این رمان نشون میده که برای شناخت دنیا، راه های مختلفی وجود داره و هیچ راهی بهتر از اون یکی نیست؛ فقط متفاوته.

«اندازه گیری و مساحی هنر والایی است. مسوولیتی که نباید ساده اش گرفت.»

از علم تا فلسفه: مضامین اصلی «مساحی جهان»

«مساحی جهان» فقط یه داستان زندگی نامه ای نیست؛ این رمان پر از مفاهیم عمیق و فلسفیه که ذهن آدم رو حسابی درگیر می کنه. کلمان زیر لایه های طنز و روایت روانش، سوالات بزرگی رو مطرح می کنه که به درد امروز ما هم می خورن. بیایید با هم به عمق این مضامین شیرجه بزنیم.

اندازه گیری جهان: با ذهن یا با پا؟

خب، اصلی ترین مضمون کتاب همینه که از اسمش پیداست: «مساحی جهان». اما معنی این مساحی چیه؟ برای گاوس، مساحی جهان یعنی نشستن پشت میز، غرق شدن تو اعداد و فرمول ها و کشف قوانین جهان هستی از طریق محاسبات انتزاعی. اون دنیا رو تو ذهن خودش می ساخت و می فهمید. اما برای هومبولت، مساحی جهان یعنی پوشیدن چکمه های سفر، دل زدن به دریاها و اقیانوس ها، بالا رفتن از کوه ها و جنگل ها، و دیدن و لمس کردن واقعیت ها. اون دنیا رو با تجربه های مستقیمش اندازه می گرفت.

کتاب به خوبی نشون میده که این دو دیدگاه، هرچند با هم فرق دارن، اما هر دو برای درک کامل جهان ضروری ان. علم فقط تو آزمایشگاه و روی کاغذ اتفاق نمی افته، بلکه تو دل طبیعت و با ماجراجویی هم شکل می گیره. این رمان به ما میگه که دنیا اونقدر بزرگه که باید هم با مغز و هم با قلب، هم با فکر و هم با تجربه، به سراغش رفت.

نبوغ، تنهایی و روی دیگر سکه انسانیت

یکی دیگه از مضامین مهم کتاب، بحث نبوغه. آیا هر نابغه ای باید تنها باشه؟ آیا نبوغ همیشه با یه جور انزوا یا حتی جنون همراهه؟ کلمان تو این رمان، جنبه های انسانی شخصیت های نابغه اش رو خیلی قشنگ نشون میده. گاوس با وجود همه نبوغش، تو روابط شخصیش ضعف هایی داره و با حس تنهایی دست و پنجه نرم می کنه. هومبولت هم با وجود معاشرتی بودنش، گاهی با خودش و تصمیماتش تنهاست.

کتاب به ما یادآوری می کنه که حتی بزرگترین ذهن ها هم انسان ان؛ با همه پیچیدگی ها، ضعف ها و حس های انسانی. نبوغ شاید یه هدیه باشه، اما می تونه یه بار هم باشه. بار تنهایی، بار درک نکردن دیگران یا درک نشدن توسط اون ها. این رمان از قهرمان های تک بعدی دوری می کنه و چهره ای واقعی تر و ملموس تر از نابغه ها به ما نشون میده.

طنزی که تلخی ها را می شورد و می برد

دانیل کلمان استاد استفاده از طنزه؛ طنزی زیرپوستی و مطایبه آمیز که داستان رو از خشکی و جدیت محض بیرون میاره. با اینکه با یه رمان تاریخی و بیوگرافیک طرف هستیم، اما اصلا خسته کننده نیست. این طنز، یه جوری تلاش های بزرگ اما گاهی بیهوده انسان ها رو به تصویر می کشه. انگار کلمان میخواد بگه، آره، اینا آدم های بزرگی بودن و کارهای بزرگی کردن، اما تهش همه ما انسانیم و گاهی ممکنه کارهامون خنده دار به نظر بیان.

این طنز، نه فقط جذابیت کتاب رو بالا میبره، بلکه یه جورایی فاصله بین خواننده و شخصیت ها رو هم کم می کنه. باهاشون می خندی، باهاشون همذات پنداری می کنی و میفهمی که حتی اونایی که دنیا رو تغییر دادن، یه وجه انسانی و بامزه هم داشتن.

جایی که واقعیت و خیال در هم می آمیزند: رئالیسم جادویی

همونطور که گفتیم، کلمان تو سبک رئالیسم جادویی می نویسه. این یعنی چی؟ یعنی داستان بر اساس واقعیت های تاریخی و شخصیت های واقعی پیش میره، اما یه جاهایی، یه اتفاقات یا توصیف هایی وارد داستان میشن که حس می کنی یه کم از واقعیت فاصله دارن. مثلاً ممکنه یه لحظه شخصیت ها تو یه وضعیت غیرممکن قرار بگیرن یا یه دیدگاه های خاص داشته باشن که مرز واقعیت و خیال رو محو می کنه.

این ترکیب رئالیسم جادویی با واقعیت های تاریخی، باعث میشه که رمان «مساحی جهان» یه تجربه خاص باشه. نه کاملاً تاریخیه و نه کاملاً فانتزی؛ بلکه ترکیبی از هر دو که به داستان عمق و جذابیت بیشتری میده. این عناصر جادویی، به خواننده کمک می کنه تا با چشم اندازی متفاوت به دنیای این دانشمندان نگاه کنه و فراتر از حقایق خشک علمی، به دنبال معانی پنهان بگرده.

علم و فلسفه: دو روی یک سکه؟

کتاب «مساحی جهان» به نوعی به جدال همیشگی بین داده های علمی و سوالات فلسفی می پردازه. آیا علم می تونه به تمام سوالات ما جواب بده؟ یا همیشه جایگاه فلسفه برای پرسیدن سوالات بزرگ درباره معنی زندگی، هستی و هدف باقی می مونه؟ گاوس به عنوان نماد علم محض و هومبولت به عنوان نماد تجربه عملی، هر دو به دنبال شناخت جهان هستن، اما یکی با ابزارهای علمی و دیگری با تفکر فلسفی و مشاهده.

این رمان نشون میده که این دو حوزه، یعنی علم و فلسفه، نه تنها با هم در تضاد نیستن، بلکه مکمل همدیگه ان. علم به ما ابزار میده تا جهان رو اندازه گیری کنیم و بفهمیم چطور کار می کنه، و فلسفه به ما کمک می کنه تا به این «چرا»ها و «معانی» عمیق تر فکر کنیم.

آلمان قرن نوزدهم: کلاسیک گرایی و روشنگری در یک نگاه

یکی از جذابیت های «مساحی جهان»، بازنمایی فضای فکری قرن نوزدهم آلمانه. دوره ای که آلمان تو اوج جنبش های روشنگری و کلاسیک گرایی بود. این رمان به ما نشون میده که چطور ایده ها، کشفیات و تفکرات جدید در اون زمان شکل می گرفتن و چطور دانشمندان و فیلسوفان با هم در تعامل بودن.

کلمان با مهارت خاصی، روح اون دوره رو تو داستانش دمیده. از فرهنگ علمی و ادبی گرفته تا چالش های اجتماعی و سیاسی اون زمان. خوندن این کتاب، مثل سفر در زمانه؛ شما رو می بره به دل یه دوره ای خاص از تاریخ که تأثیر زیادی روی شکل گیری دنیای مدرن امروز ما داشته.

ردپای هرمان هسه در «مساحی جهان»

شاید جالب باشه بدونید که منتقدان ادبی، «مساحی جهان» رو به نوعی با رمان معروف هرمان هسه، «نارتسیس و گلدموند» مقایسه می کنن. هر دو رمان درباره دو شخصیتی هستن که با وجود شباهت های زیاد، راه های کاملاً متفاوتی رو برای زندگی و درک جهان انتخاب می کنن. تو «نارتسیس و گلدموند»، نارتسیس نماد عقل و درون گراییه و گلدموند نماد احساس و تجربه.

تو «مساحی جهان» هم همینطوره؛ گاوس (مثل نارتسیس) اهل تفکر و تعمقه و هومبولت (مثل گلدموند) اهل سفر و تجربه ست. این شباهت ها نشون میده که کلمان چقدر به ادبیات آلمان و شاهکارهای گذشتگانش آشنایی داشته و چطور تونسته از اون ها الهام بگیره و اثری نو و در عین حال، ریشه دار خلق کنه. این مقایسه، عمق ادبی و فلسفی کتاب رو بیشتر نشون میده.

پشت پرده قلم: سبک و ساختار روایی دانیل کلمان

یکی از چیزایی که «مساحی جهان» رو حسابی از بقیه کتاب ها متمایز می کنه، فقط داستانش نیست، بلکه نوع روایت و سبک نگارش دانیل کلمان هم هست. اون یه جورایی قواعد رو به هم می ریزه و یه کار جدید و خلاقانه ارائه میده که خواننده رو غافلگیر می کنه.

قواعدشکنی و نوآوری: کلمان چطور داستان می گوید؟

کلمان تو این کتاب، آگاهانه بعضی از قواعد سنتی رمان نویسی رو زیر پا می ذاره. اون نمی ترسه که قالب شکنی کنه و یه اثر تازه خلق کنه. این قالب شکنی، اتفاقاً تو ادبیات آلمان خیلی مرسومه و کلمان هم تو این مسیر قدم گذاشته. مثلاً شاید انتظار داشته باشید که با یه روایت خطی و مشخص از زندگی این دو دانشمند روبرو بشید، اما کلمان شما رو غافلگیر می کنه.

این نوآوری باعث میشه کتاب حسابی جذاب بشه. شما حس می کنید که دارید یه تجربه جدید رو می گذرونید، نه فقط یه داستان تکراری. این جسارت تو قلم کلمان، یکی از دلایل اصلی موفقیت جهانی «مساحی جهان» هم هست. اون نشون میده که برای گفتن یه داستان خوب، همیشه لازم نیست از راه و روش های قدیمی پیروی کرد.

طنز و روایت غیرمستقیم: چاشنی داستان های کلمان

یکی دیگه از ویژگی های خاص سبک کلمان تو «مساحی جهان»، استفاده از لحن مطایبه آمیز و نقل قول های غیرمستقیمه. یعنی چی؟ یعنی نویسنده به جای اینکه مستقیم حرف های شخصیت ها رو بنویسه، اون ها رو به صورت غیرمستقیم و با یه چاشنی طنز روایت می کنه. این کار باعث میشه داستان روان تر بشه و خواننده هم خسته نشه.

فکر کنید دارید یه گفت وگوی جدی علمی رو می خونید، ولی یهو یه جمله طنز وسطش میاد که هم باعث خنده تون میشه و هم عمق حرف رو بیشتر می کنه. این شیوه نگارش، به داستان یه حس دوستانه و صمیمی میده و شما رو بیشتر با شخصیت ها همراه می کنه. این نوع روایت، خواننده رو هم به فکر وا میداره که آیا واقعاً این اتفاق افتاده یا اینکه کلمان با طنازی خودش داره با تاریخ بازی می کنه؟

ساختار چندوجهی: روایت موازی که گمراهت نمی کند

«مساحی جهان» زندگی دو شخصیت رو به صورت موازی روایت می کنه: گاوس و هومبولت. شاید فکر کنید این کار باعث سردرگمی خواننده میشه، اما کلمان با یه ساختار هوشمندانه، این دو روایت رو چنان کنار هم قرار میده که نه فقط سردرگم نمی شید، بلکه لذت هم می برید. داستان بین این دو زندگی سوئیچ می کنه، گاهی تو آلمان با گاوس هستیم، گاهی تو جنگل های آمازون با هومبولت.

این ساختار چندوجهی باعث میشه شما همزمان با دو دنیای متفاوت آشنا بشید و مقایسه بین اون ها هم براتون راحت تر باشه. انسجام بخشیدن به این دو روایت موازی، کار سختیه، اما کلمان نشون میده که تو این کار هم استاده. اون تونسته یه تابلوی بزرگ از تلاش انسان برای شناخت جهان رو نقاشی کنه که هر بخشش یه رنگ و بوی خاص خودش رو داره.

نگاه منتقدان به «مساحی جهان»

خب، طبیعیه که هر کتابی، خصوصاً یه کتاب پرفروش و موفق مثل «مساحی جهان»، هم تحسین ها رو به خودش جلب می کنه و هم انتقاداتی بهش وارد میشه. بیایید ببینیم منتقدان چی در مورد این رمان گفتن.

تحسین ها: چرا همه این کتاب را دوست دارند؟

«مساحی جهان» از روز اول انتشار، با استقبال بی نظیری روبرو شد. منتقدان زیادی این کتاب رو به خاطر نوآوری هاش، شخصیت پردازی های عمیق و طنز زیرپوستیش تحسین کردن. خیلی ها گفتن که کلمان تونسته یه داستان تاریخی رو به یه اثر مدرن و جذاب تبدیل کنه. عمق فلسفی کتاب هم یکی دیگه از نقاط قوتش بود که مورد توجه قرار گرفت.

جذابیت روایت، زبان روان و توانایی کلمان در به تصویر کشیدن دو دنیای کاملاً متفاوت با حفظ یکپارچگی داستان، از جمله دلایل اصلی این تحسین ها بود. این کتاب تونسته قشرهای مختلفی از خوانندگان رو جذب کنه؛ از کسایی که دنبال یه رمان سرگرم کننده ان تا اونایی که می خوان یه اثر عمیق و پرمفهوم بخونن.

انتقادات: آیا ایرادی هم هست؟

با این همه تحسین، «مساحی جهان» از تیغ تیز انتقادات هم بی نصیب نموند. بعضی از ریاضی دان ها و تاریخ دان ها، به برخی از عدم دقت های تاریخی یا علمی که توصیفات قهرمانان و برخوردهای اون ها در طی داستان رو شامل می شد، ایراداتی وارد کردن. اون ها معتقد بودن که کلمان برای جذاب تر کردن داستان، از واقعیت های تاریخی کمی فاصله گرفته.

البته، خیلی ها هم این انتقادات رو زیاد جدی نمی گیرن. چون به هر حال «مساحی جهان» یه رمانه و نه یه کتاب تاریخ یا علمی محض. هدف اصلی نویسنده، داستان گویی و ارائه یه نگاه هنرمندانه به زندگی این دو نابغه ست، نه ارائه یه بیوگرافی مو به مو. اما خب، طبیعیه که وقتی یه کتاب اینقدر پر سر و صدا میشه، همه جور نظر و نقدی هم در موردش پیدا میشه.

چرا باید «مساحی جهان» را بخوانی؟ (نتیجه گیری)

«مساحی جهان» رو میشه یه جور دعوت به فکر کردن در مورد این دید که ما انسان ها چطوری جهان رو می بینیم و درکش می کنیم. اگه دانشجو هستی و دنبال یه منبع برای درک یه رمان مدرن، یا اگه عضوی از یه کلوپ کتابی و دوست داری تو بحث ها شرکت کنی، این کتاب واقعاً به دردت می خوره. حتی اگه فقط یه خواننده کنجکاوی که می خوای قبل از خریدن یه کتاب، ته و توش رو در بیاری، «مساحی جهان» کلی حرف برای گفتن داره.

این رمان یه تجربه ادبی خاص و منحصر به فرده. دانیل کلمان با قلم جادوییش، زندگی دو نابغه بزرگ رو چنان جذاب و پرکشش روایت کرده که محاله خسته بشی. از طنزهای ریز و بامزه اش گرفته تا اون عمق فلسفی که پشت داستانش پنهانه، همه و همه دست به دست هم دادن تا «مساحی جهان» رو به یکی از بهترین رمان های معاصر تبدیل کنن. اگه دنبال یه کتابی هستی که هم خنده دار باشه، هم به فکر فرو ببرتت و هم تو رو به یه سفر علمی و فلسفی ببره، «مساحی جهان» دقیقاً همون چیزیه که دنبالشی. واقعاً حیفه که این شاهکار رو از دست بدی!

اطلاعات بیشتر درباره «مساحی جهان»

شناسنامه کتاب

برای اونایی که دوست دارن جزئیات فنی کتاب رو بدونن، اینجا یه جدول کامل داریم:

عنوان مشخصات
نام کامل کتاب مساحی جهان (Die Vermessung der Welt / Measuring the World)
نویسنده دانیل کلمان (Daniel Kehlmann)
مترجم ابوذر آهنگر
ناشر نشر روزگار
سال انتشار (ایران) ۱۳۹۲ (نسخه اولیه، سال های بعد تجدید چاپ شده)
تعداد صفحات حدود ۲۷۲ صفحه (بستگی به چاپ دارد)
شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۷۴-۴۲۰-۵
دسته بندی رمان تاریخی، زندگینامه، ادبیات آلمان

دیگر آثار دانیل کلمان که ارزش خواندن دارند

اگر از خواندن «مساحی جهان» لذت بردید، حتماً بد نیست سری به بقیه کارهای دانیل کلمان هم بزنید. اون آثار جذاب دیگه ای هم داره که نشون دهنده وسعت قلم و تنوع موضوعی مورد علاقهشه:

  • «شهرت» (Fame): یه رمان جذاب و مدرن که داستان های بهم پیوسته ای از آدم های مختلف رو روایت می کنه که زندگیشون به نوعی با شهرت و تکنولوژی گره خورده. این کتاب هم حسابی پرفروش شد و مثل «مساحی جهان»، با نگاهی طنزآمیز و فلسفی نوشته شده.
  • «تصور برن هلن» (Measuring the World): اولین رمان کلمان که در سال ۱۹۹۸ منتشر شد. این کتاب هم نشون دهنده استعداد کلمان از همون ابتداست.
  • «تیل» (Tyll): یه رمان تاریخی دیگه از کلمان که بر اساس شخصیت افسانه ای تیل اولنشپیگل نوشته شده و تو دوره جنگ های سی ساله (قرن ۱۷) آلمان روایت میشه. این کتاب هم باز همون سبک خاص کلمان رو داره و خیلی جذاب و دیدنیه.
  • «زیر آفتاب» (Under the Sun): این هم یکی دیگه از رمان های کلمانه که نشون میده چقدر این نویسنده تو زمینه های مختلف ادبیات دست داره.

نوشته های مشابه