رازِ رنگِ جنون – لاکو


برخی از بزرگ ترین باشگاه های فوتبال جهان با رنگ های خاصی شناخته می شوند اما چطور این رنگ ها به بخشی جدایی ناپذیر از هویت آن ها تبدیل شدند؟

رازِ رنگِ جنون

به گزارش لاکو روزنامه همدلی نوشت: برخی از بزرگ ترین باشگاه های فوتبال جهان با رنگ های خاصی شناخته می شوند اما چطور این رنگ ها به بخشی جدایی ناپذیر از هویت آن ها تبدیل شدند؟برای برخی تیم ها این انتخاب به سادگیِ در دسترس بودن پارچه ای ارزان در زمان تأسیس باشگاه برمی گشت اما با تاریخ هایی که گاهی به ۱۵۰ سال پیش بازمی گردد داستان رنگ های بسیاری از باشگاه ها پیچیده تر از این حرف هاست.در ۳۰ سال اخیر فرهنگ طراحی لباس تیم ها به شدت گسترش یافته است. حالا دیگر کافی نیست که فقط به رنگ سفید قرمز یا آبی شناخته شوید؛ هر فصل لباس های جدیدی با رنگ های تازه و الگوهای گرافیکی خاص معرفی می شوند. این تغییرات باعث شده پیراهن ها به بیانیه های مد در خارج از زمین تبدیل شوند. به عنوان مثال لس آنجلس با بارسلونا ۱۰ هزار کیلومتر فاصله دارد اما در خیابان های هالیوود به سختی می توانید تعداد پیراهن های راه راه آبی و اناری را بشمارید.
آث میلان؛ جایی که قرمز به سیاه می رسد
باشگاه آث میلان در سال ۱۸۹۹ تأسیس شد و لباس های قرمز و مشکی اش از همان ابتدا توجه ها را به خود جلب کرد. کیت خانگی فصل ۲۰۲۴-۲۵ با طراحی ساده و نوارهای عمودی کلاسیک نشان دهنده بازگشتی به ریشه های معروف «روسونری» است. رنگ های قرمز و مشکی میلان ایده هربرت کیلپین بنیان گذار انگلیسی باشگاه بود. کیلپین که در سال ۱۸۹۱ به ایتالیا نقل مکان کرده بود در صنعت نساجی فعالیت داشت. او هنگام تأسیس باشگاه در سال ۱۸۹۹ رنگ قرمز را نماد «آتش شیاطین میلانی» و مشکی را نماد «ترس در دل حریفان» انتخاب کرد. از آن زمان این تیم با لقب «روسونری» (قرمز و مشکی ها) شناخته می شود.در طول سال ها تنها تغییر مهم در طراحی لباس میلان پهنای نوارهای عمودی بود. این نوارها به تدریج پهن تر شدند تا اینکه در سال ۱۹۶۱ به طرح اصلی با نوارهای باریک بازگشتند. با این حال از دهه ۱۹۸۰ به بعد نوارهای پهن تر دوباره به طراحی لباس تیم اضافه شد و تا امروز به طور کلی حفظ شده است.
با وجود شهرت پیراهن های قرمز و مشکی طرفداران میلان به لباس دوم سفیدرنگ تیم نیز علاقه خاصی دارند؛ به ویژه در رقابت های اروپایی. این تیم در هفت فینال لیگ قهرمانان اروپا با لباس سفید حاضر شده و 6 بار قهرمان شد. در مقابل آن ها چهار بار با لباس قرمز و مشکی به فینال رفتند اما تنها یک بار پیروز شدند.
اینتر میلان؛ آبی و مشکی برادران جهان
باشگاه اینتر میلان در سال ۱۹۰۸ تأسیس شد و به عنوان رقیب سرسخت همشهری خود آث میلان به سرعت مطرح شد. انتخاب نام «Internazionale» (بین المللی) به عمد برای تمایز از هویت انگلیسی گرای آث میلان صورت گرفت. جورجو مویانی یکی از بنیان گذاران باشگاه جمله معروفی داشت: «ما برادران جهان هستیم.»این فلسفه در رنگ های باشگاه نیز منعکس شد. مویانی رنگ آبی و مشکی را برای نشان دادن آسمان چه در روز و چه در شب انتخاب کرد و تیم به «نراتزوری» (آبی ومشکی ها) مشهور شد.اما در فصل ۱۹۲۸-۲۹ دولت فاشیست ایتالیا که با نام «Internazionale» به دلیل ارتباطش با حزب کمونیست مخالف بود باشگاه را مجبور به ادغام با تیم محلی «میلانزه» کرد. نام جدید باشگاه «آمبروزیانا» شد و پیراهن آن برای یک فصل سفید با یک صلیب قرمز -نماد شهر میلان- طراحی شد.با این حال اینتر خیلی زود به رنگ های اصلی خود بازگشت و از آن زمان تاکنون به نوارهای آبی و مشکی پایبند مانده است. طی سال ها تنها تغییرات جزئی در طراحی لباس این تیم ایجاد شد؛ از نوارهای موج دار گرفته تا طرح های موزاییکی مدرن.این پیراهن ها خاطرات زیادی را در خود دارند؛ از لباس مشکی وآبی رونالدو در اولین بازی اش برای اینتر در سال ۱۹۹۷ گرفته تا قهرمانی های باشگاه در سری آ و لیگ قهرمانان اروپا.
یوونتوس؛ از صورتی ملایم تا راه راه های سیاه وسفید
یوونتوس یکی از پرافتخارترین باشگاه های ایتالیا در سال ۱۸۹۷ توسط گروهی از دانش آموزان در تورین تأسیس شد اما جالب است بدانید که رنگ های نمادین سیاه و سفید این تیم انتخاب اولیه آن ها نبود.پیراهن های اولیه یووه صورتی با یقه های مشکی و یک پاپیون مشکی کوچک بود طرحی که با الهام از لباس مدرسه «لیچه ئو ماسیمو د آزلیو» انتخاب شده بود. این لباس ها اگرچه منحصربه فرد بودند اما گوردون سوج یکی از بازیکنان و تاجران نساجی انگلیسی آن ها را «بیش از حد زنانه» توصیف کرد.او پیشنهاد کرد لباس ها به قرمز با حاشیه های سفید مشابه ناتینگهام فارست تغییر کند. اما هنگام سفارش از یک تولیدکننده در ناتینگهام به اشتباه لباس های تیم «ناتس کانتی» با راه راه های سیاه و سفید ارسال شد. اگرچه در ابتدا ناامیدی وجود داشت اما یووه تصمیم گرفت از این لباس ها استفاده کند.این انتخاب اجباری به سرعت به یکی از نمادهای دنیای فوتبال تبدیل شد. امروز طرح لباس یووه برای فصل ۲۰۲۴-۲۵ حتی شامل جزئیات گرافیکی از سطح ماه است نشانه ای از روح پیشگامانه این باشگاه.
لیورپول؛  قرمز رنگ قدرت و شهرت
باشگاه لیورپول که در سال ۱۸۹۲ تأسیس شد از همان ابتدا پیراهن های قرمز رنگ به تن داشت جز در چهار سال اول تاریخ باشگاه که لباس هایی با ترکیب آبی و سفید به تن می کردند. در سال ۱۸۹۶ باشگاه تصمیم گرفت رنگ قرمز که نماد شهر لیورپول بود؛ به طور دائمی برای پیراهن خانگی انتخاب کند و از آن زمان قرمز به بخشی از هویت باشگاه تبدیل شد.در سال ۱۹۶۴ پس از تصمیمی از سوی بیل شانکلی مربی افسانه ای لیورپول باشگاه پیراهن هایش را به قرمز تمام عیار که امروزه استفاده می شود تغییر داد. این تغییر باعث شد که تیم لقب «قرمزها» (The Red) را به خود بگیرد. پیش از این لیورپول با پیراهن قرمز شورت و جوراب سفید به میدان می رفت. اما شانکلی بر این باور بود که لباس قرمز یکپارچه باعث می شود تیم ترسناک تر به نظر برسد و بازیکنان بزرگ تر و پرانرژی تر به نظر آیند.ایان سنت جان یکی از اعضای کلیدی تیم شانکلی در این باره می گوید: «شانکلی اعتقاد داشت که ترکیب رنگ قرمز تاثیر روانی دارد؛ قرمز برای خطر قرمز برای قدرت. یک روز وارد رختکن شد و یک جفت شورت قرمز به سمت روننی ییتس کاپیتان تیم انداخت. برو این شورت ها رو بپوش و ببین چطور بهت میاد گفت: روننی وای که چقدر وحشتناک به نظر می رسی به نظر میاد ۷ فوت قد داری!»پیراهن خانگی فصل ۲۰۲۴-۲۵ لیورپول نیز با طرح خط های زرد و نازک که یادآور پیروزی باشگاه در فینال جام اروپا ۱۹۸۴ است به شدت به تاریخ باشگاه متصل است. همچنین این خط ها به طور طراحی شده شکل حروف «You’ll Never Walk Alone» (YNWA) را به وجود می آورند که اشاره ای به سرود محبوب باشگاه است.لباس های قرمز لیورپول اکنون بیش از یک پیراهن ورزشی بوده اند؛ آن ها نمایانگر تاریخ پرشکوه باشگاه و قدرت نمادین این تیم در دنیای فوتبال هستند.
منچسترسیتی؛ آبی آسمانی ارتباط با ماسون ها؟
باشگاه منچسترسیتی که در سال ۱۸۸۰ با نام سنت مارک (وست گورتون) تأسیس شد از همان ابتدا به پیراهن های آبی آسمانی شناخته می شود. این تیم پس از تغییر نام به آردویک AFC  و سپس منچسترسیتی از سال ۱۸۹۴ پیراهن های آبی آسمانی را به عنوان رنگ اصلی خود انتخاب کرد.آغاز تاریخچه رنگ های باشگاه با پیراهن هایی به رنگ قرمز و مشکی همراه است که بخشی از هویت باشگاه به دلیل ارتباط با کلیسای سنت مارک بود. اما یک نظریه وجود دارد که می گوید انتخاب آبی آسمانی به دلیل ارتباط با ماسون ها و حمایت مالی آن ها از باشگاه بوده است.منچسترسیتی همچنین در دهه ۱۹۶۰ پیراهن هایی با ترکیب قرمز و مشکی به عنوان لباس بیرونی خود به کار برد الهام گرفته از پیراهن های تیم آث میلان ایتالیا. مالکوم آلیسون که از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۳ دستیار و سپس سرمربی باشگاه بود تصمیم گرفت که از موفقیت های میلان تقلید کند. پس از انتخاب این پیراهن ها سیتی موفق به کسب سه عنوان قهرمانی در دو فصل شد.با وجود این موفقیت ها باشگاه زیاد به این ترکیب رنگی بازنگشته است. آخرین باری که منچسترسیتی پیراهن هایی با طرح راه راه قرمز و مشکی پوشید فصل ۲۰۲۲-۲۳ بود. همچنین آخرین بار که این تیم در پیراهن های الهام گرفته از میلان در فصل ۲۰۱۱-۱۲ به میدان رفت آن ها اولین قهرمانی خود در لیگ برتر انگلستان را پس از ۴۴ سال به دست آوردند.پیراهن خانگی منچسترسیتی برای فصل ۲۰۲۴-۲۵ نیز به شکلی منحصر به فرد طراحی شده است. در این پیراهن کد تلفن منچستر «0161» به طور بافته شده در یقه و آستین ها دیده می شود؛ نشانه ای از ارتباط عمیق این تیم با شهر خود.
منچستر یونایتد؛ سرخ رنگ شجاعت و تاریخ
باشگاه منچستر یونایتد که در سال ۱۸۷۸ به عنوان نیوتن هیث تأسیس شد بیش از ۱۲۰ سال است که از پیراهن های قرمز به عنوان رنگ اصلی خود استفاده می کند. اما این رنگ قرمز همیشه رنگ باشگاه نبوده است. در ابتدا این تیم پیراهن های سفید با یک نوار آبی باریک به تن می کرد و بعدها به لباس هایی با تقسیم رنگی قرمز و سفید تغییر یافت.
در سال ۱۹۰۲ پس از مشکلات مالی نیوتن هیث و تغییر نام به منچستر یونایتد باشگاه پیراهن های قرمز و شورت های سفید را به عنوان لباس خانگی خود برگزید. این تغییر رنگ باعث شد که باشگاه شناخته شده تر شود و هویت جدیدی پیدا کند.نیوتن هیث در سال ۱۹۰۲ به دلیل مشکلات مالی از بین رفت و باشگاه به عنوان منچستر یونایتد دوباره تأسیس شد که رنگ قرمز همچنان جزو هویت اصلی آن باقی ماند. جالب است که رنگ های اصلی نیوتن هیث بعدها به زرد و سبز تغییر یافت و در سال ۱۹۹۲ الهام بخش یکی از لباس هایِ بیرونی مدرن یونایتد شد. این رنگ ها اکنون به عنوان نمادی از اعتراض هواداران علیه مالکان فعلی باشگاه خانواده گلازر شناخته می شوند.باشگاه منچستر یونایتد همچنین لقب «شیطان سرخ» را از سرمربی افسانه ای خود سر مَت بسبی گرفته است. بسبی این لقب را از تیم راگبی سالفورد رد دویلز گرفت و در سال ۱۹۷۰ این نام با افزودن شیطان به لوگوی باشگاه به طور رسمی تأسیس شد.
پیراهن خانگی منچستر یونایتد برای فصل ۲۰۲۴-۲۵ نیز به طور ویژه ای طراحی شده است. این پیراهن یادآور پیراهن هایی است که توسط «بازیگران بسبی» در دهه ۱۹۵۰ پوشیده می شدند با رنگ هایی که از قرمز روشن به قرمز تیره می روند و ظاهری شبیه به درخشش فلورسانت دارند.
آرسنال؛ قرمز و سفید نماد تاریخ و افتخار
باشگاه آرسنال که در سال ۱۸۸۶ با نام دیال اسکوئر تأسیس شد رنگ قرمز و سفید را از ابتدا به عنوان رنگ های اصلی خود برگزید. این رنگ ها به دنبال جذب چند بازیکن از ناتینگهام فارست به تیم که پیراهن های قرمز تیره ای از این باشگاه به همراه داشتند به طور رسمی انتخاب شد. برای کاهش هزینه ها آرسنال تصمیم گرفت که سایر بازیکنان تیم نیز از پیراهن های قرمز تیره مشابه استفاده کنند و آن ها را با شورت های سفید و جوراب های حلقه ای آبی و سفید ترکیب کنند.
در دهه ۱۹۲۰ سرمربی هربرت چپمن که از ۱۹۲۵ تا ۱۹۳۴ هدایت آرسنال را بر عهده داشت طرح رنگی جدیدی به تیم معرفی کرد که همان ترکیب قرمز روشن و سفید شناخته شده امروز است. روایت های مختلفی وجود دارد که گفته می شود چپمن در لحظه ای الهام بخش به این تغییر رسید: یا او کسی را در هایبری دید که پیراهن قرمز بدون آستین بر روی یک پیراهن سفید پوشیده بود یا اینکه در گلف با کارتونیست تام وبستر بازی می کرد که لباس مشابهی بر تن داشت.
آرسنال در فصل ۲۰۲۴-۲۵ پیراهن های قرمز و سفید سنتی خود را با نوارهایی آبی رنگ در آستین ها حفظ کرده است اما این بار برای اولین بار از نشان توپخانه که آخرین بار در فصل ۱۹۸۹-۹۰ استفاده شده بود بهره برده که حس شیک و متفاوتی به پیراهن بخشیده است.
این پیراهن ها نه تنها نماد تیم هستند بلکه در تاریخ باشگاه نیز پر از لحظات مهم اند. در فصل ۲۰۰۵-۰۶ آرسنال برای آخرین بار در هایبری از پیراهن قرمز-سیب زرد ویژه ای استفاده کرد تا پایان دوران خود در این استادیوم را گرامی بدارد پیراهنی که یادآور اولین بازی این تیم در سال ۱۹۱۳ بود. از آن زمان به بعد آرسنال در استادیوم امارات همچنان با پیراهن های قرمز و سفید خود به میدان رفته است.
چلسی؛ از آبی ایتون تا آبی سلطنتی
باشگاه چلسی که در سال ۱۹۰۵ تأسیس شد ابتدا از رنگ آبی ایتون (سبز-آبی) و سفید برای پیراهن های خود استفاده می کرد چرا که این رنگ ها به شلوارهای مسابقه ای مربوط به ارل کادگان اولین رئیس باشگاه تعلق داشت. تاریخ نگاران در مورد زمان دقیق تغییر رنگ پیراهن ها به آبی سلطنتی توافق ندارند اما نیک یومنز هوادار باشگاه و نویسنده کتاب «Blue is the Colour» بر این باور است که چلسی برای اولین بار در تاریخ ۱۳ اکتبر ۱۹۰۶ در بازی مقابل لینکلن سیتی از این رنگ استفاده کرد و از آن زمان به عنوان «آبی ها» شناخته شده اند.در سال ۱۹۶۰ چلسی یک نشان به پیراهن های خود افزود که از نشان واره ناحیه لندن چلسی الهام گرفته شده بود. شیر موجود در نشان از نشان خاندان ارل کادگان گرفته شده است و اگرچه به طور موقت حذف شد اما در سال ۱۹۶۷ بازگشت. این نشان و ترکیب پیراهن آبی شلوار آبی و جوراب های سفید اولین بار در تاریخ ۴ مارس ۱۹۶۴ در بازی مقابل استوک سیتی بر تن بازیکنان چلسی قرار گرفت احتمالا این طرح به ابتکار تامی داچرتی سرمربی وقت باشگاه طراحی شده بود.پیراهن خانگی چلسی در فصل ۲۰۲۴-۲۵ شامل یک الگوی گرافیکی خاص است که باشگاه آن را «ذوب شدن طلایی و نقره ای» می نامد و به گفته باشگاه این طرح نماد ترکیب تاریخ موفقیت های چلسی و آغوشی به سوی آینده است.
بایرن مونیخ؛ قرمز نماد پیروزی و افتخار
بایرن مونیخ که در سال ۱۹۰۰ تأسیس شد در ابتدا از رنگ های آبی و سفید به عنوان نمادهای خود استفاده می کرد. این انتخاب به پرچم ایالت باواریا احترام می گذاشت با وجود اینکه بنیان گذاران باشگاه از برلین لایپزیگ و برمن بودند. اما پس از ادغام با باشگاه مونیخی اسپورت در سال ۱۹۰۶ بایرن شروع به پوشیدن پیراهن های سفید و شورت های قرمز کرد که این تغییر باعث شد که باشگاه به نام «دی روتن» (قرمزها) شناخته شود.در طول سال ها پیراهن های بایرن بیشتر و بیشتر قرمز شدند و رنگ سفید کمتر مورد استفاده قرار گرفت. با این حال در برخی دوره ها مانند فصل ۲۰۲۳-۲۴ این تیم به طور موقت پیراهن هایی عمدتاً سفید پوشید که یادآور پیراهنی بود که بایرن در هنگام صعود به بوندس لیگا در سال ۱۹۶۵ به تن می کرد.ظاهر تمام قرمز در دهه ۱۹۸۰ رایج شد اما در دهه ۹۰ رنگ آبی بیشتر به پیراهن ها اضافه شد و سپس در دهه ۲۰۰۰ بایرن دوباره به ترکیب رنگی قرمز غالب برگشت. پیراهن های ۲۰۲۴-۲۵ بایرن مونیخ با طراحی «تریپل قرمز» که از سه سایه مختلف قرمز استفاده می کند به افتخارات گذشته این تیم در رقابت های تریبل (قهرمانی در سه جام در یک فصل) اشاره دارد چرا که بایرن به عنوان برجسته ترین تیم آلمان چندین بار موفق به کسب این عنوان شده است.بایرن همچنین به خاطر عرضه پیراهن های ویژه و محدود شناخته شده است. یک سنت سالانه برای این باشگاه پیراهن اکتبرفست است که معمولاً طراحی آن منعطف با لباس های سنتی آلمانی است مانند کت های خاکی رنگ و لیدرهوزن های قهوه ای که نمایانگر فرهنگ آلمان است.
بوروسیا دورتموند؛ سیاه و زرد نماد قدرت و اتحاد
بوروسیا دورتموند که در سال ۱۹۰۹ تأسیس شد در ابتدا از پیراهن های آبی و سفید همراه با شورت های سیاه و یک کمربند قرمز استفاده می کرد که این رنگ ها الهام گرفته از رنگ های کلیسای تری نیتی مقدس دورتموند بودند اما در سال ۱۹۱۳ پس از ادغام با باشگاه های دیگر به منظور تقویت تیم رنگ های جدیدی برای پیراهن های دورتموند انتخاب شد: سیاه و زرد. این تغییر پس از آنکه باشگاه از یک تیم مذهبی کاتولیک به یک باشگاه عمومی تبدیل شد به وجود آمد.رنگ های جدید به سرعت در سراسر شهر شناخته شدند و نام تیم «تهدید زرد» (The Yellow Threat) از سوی مطبوعات محلی به خاطر استفاده از رنگ زرد برای پیراهن ها به تیم داده شد. با گذشت زمان این رنگ ها به طور رسمی به «سیاه و زرد» تغییر یافتند و این رنگ ها به عنوان نماد باشگاه در کد ارزش های دورتموند ثبت شدند.آمار تماشاگران در استادیوم سیگنال ایدونا پارک گواهی بر این محبوبیت است. هواداران دورتموند به دلیل پوشیدن پیراهن های زرد به طور گسترده ای شناخته شده اند و ایستگاه 25 هزار نفری آن ها به نام «دیوار زرد» معروف است.در پیراهن های دورتموند ۲۰۲۴-۲۵ طراحی جدید به خوبی به فصل درخشان ۱۹۹۶-۹۷ اشاره دارد زمانی که این تیم برای اولین بار قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را تجربه کرد. آستین های سیاه و خطوط عمودی زرد که به خوبی در پیراهن های این فصل نمایان شده اند تداعی گر این فصل طلایی هستند.
اتلتیکو مادرید؛ از آبی و سفید تا قرمز و سفید
باشگاه اتلتیکو مادرید در سال ۱۹۰۳ به عنوان یک شعبه جدید از باشگاه آتلتیک بیلبائو تأسیس شد. در اوایل دوران فعالیت خود هر دو باشگاه پیراهن های نیمه آبی و نیمه سفید می پوشیدند چرا که لباس های خود را از تیم مشهور انگلیسی بلکبرن روورز خریداری کرده بودند. اما در سال ۱۹۱۰ اتفاقی تصادفی باعث تغییر این روند شد.هنگامی که یک بازیکن از باشگاه آتلتیک خوان الوردوی مأمور خرید پیراهن های جدید در سفر خود به انگلستان شد نتوانست پیراهن های بلکبرن را به اندازه کافی پیدا کند و مجبور شد به طور اضطراری ۵۰ پیراهن قرمز و سفید از تیم ساوت همپتون خریداری کند. نیمی از این پیراهن ها به باشگاه آتلتیک بیلبائو رسید و اولین بار در ژانویه ۱۹۱۰ پوشیده شد.یک سال بعد اتلتیکو مادرید که هنوز به نام آتلتیک کلاب دِ مادرید شناخته می شد ۲۵ پیراهن باقی مانده را دریافت کرد و از آن زمان به بعد تیم با پیراهن های قرمز و سفید شناخته شده و به نام «لوش روخی بلانکوس» (قرمز و سفیدها) معروف شد. اگرچه تیم همچنان شلوار آبی رنگی به عنوان یادگاری از آغازهای خود حفظ کرد.پیراهن خانگی اتلتیکو مادرید در فصل ۲۰۲۴-۲۵ الهام گرفته از فصل ۱۹۹۵-۹۶ است که تیم در آن سال دوگانه قهرمانی را به دست آورد. طراحی این پیراهن با خطوط آبی ملایم به یاد پیراهن های تیم در فینال کوپا دل ری ۱۹۹۶ مقابل بارسلونا است.
بارسلونا؛ پیوند با راگبی انگلستان
باشگاه بارسلونا در سال ۱۸۹۹ تأسیس شد و در تاریخ خود تغییرات زیادی در طراحی پیراهن ها و رنگ های تیم داشته است. رنگ های قرمز و آبی که به عنوان شناسه بارسلونا شناخته می شوند با الهام از تیم راگبی مدرسه ای در انگلستان به نام Merchant Taylors› School  انتخاب شدند. این مدرسه در نزدیکی لیورپول واقع شده و تیم راگبی آن پیراهن های قرمز و آبی مشابه رنگ های بارسلونا داشت.برادران آرتور و ارنست ویتی که از اولین بازیکنان باشگاه بودند این رنگ ها را به تیم بارسلونا معرفی و به نظر می رسد که آن ها نقش مهمی در انتخاب رنگ های پیراهن باشگاه ایفا کردند.اولین پیراهن بارسلونا به صورت نیمه و نیمه طراحی شده بود که به سرعت به طرحی با راه راه تبدیل شد. در طول تاریخ با وجود برگشت های گاه به گاه به طرح های نیمه نیمه یا حتی طرح چکمه ای در فصل ۲۰۱۹-۲۰ رنگ ها همچنان ثابت باقی مانده اند و تیم به عنوان «بلاگرانا» (آبی و قرمز) شناخته می شود.پیراهن خانگی بارسلونا در فصل ۲۰۲۴-۲۵ به مناسبت ۱۲۵ سالگی باشگاه مشابه پیراهن های این تیم در سال های اولیه بوده و از طراحی نیمه نیمه با زینت های طلایی بهره می برد. این طراحی اشاره ای به اولین پیراهن بارسلونا در سال ۱۸۹۹ دارد و به شکل خاصی تاریخ و هویت باشگاه را گرامی می دارد.
رئال مادرید؛ انتخابی تصادفی یا عمدی
رئال مادرید یکی از باشگاه های بزرگ و مشهور جهان است که همواره پیراهن های سفید را به عنوان رنگ اصلی خود انتخاب کرده است. طبق یک نظریه جذاب انتخاب پیراهن سفید برای رئال مادرید ممکن است الهام گرفته از تیم آماتور انگلیسی «کورنیتیان فوتبال کلاب» بوده باشد تیمی که به دلیل بازی منصفانه اش شناخته می شد و از پیوستن به بازی حرفه ای خودداری می کرد. با این حال هیچ مدرکی برای تایید این نظریه وجود ندارد.داستان دیگر و بیشتر پذیرفته شده این است که وقتی رئال مادرید در سال ۱۹۰۲ تأسیس شد بسیاری از تیم ها از لباس های سفید برای بازی استفاده می کردند زیرا این رنگ ها بیشتر به عنوان لباس های روزمره در زیر پوشش های دیگر بود. رئال مادرید برخلاف تیم های دیگر از تغییر رنگ لباس ها به رنگ های متنوع تر از انگلستان خودداری کرد و همین تصمیم باعث ماندگاری پیراهن های سفید شد.اگرچه در طول تاریخ باشگاه گاهی اوقات آزمایش هایی با شلوارک های سیاه در دهه ۱۹۲۰ یا جوراب های آبی و سیاه در برخی از فصول صورت گرفت اما از دهه ۱۹۵۰ و با ثبت افتخارات بین المللی رئال مادرید به ویژه با پیروزی های پی درپی در لیگ قهرمانان اروپا پیراهن های سفید به عنوان هویت اصلی تیم تثبیت شد. از آن زمان رئال مادرید با پیراهن های تمام سفید شناخته می شود و لقب «لوس بلانکوس» (Los Blancos) به معنای «سفیدها» برای این تیم به یک نماد تبدیل شده است.
پیراهن خانگی رئال مادرید در فصل ۲۰۲۴-۲۵ همچنان بر اساس سنت های گذشته سفید است با الگوی «هاوندستوت» که به لباس های سنتی «چولاپو» اشاره دارد که در جشنواره سالانه سن ایسیدرو در مادرید پوشیده می شود.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در لاکو به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.

پایان خبر لاکو

نوشته های مشابه