راهکارهای کاهش کلسترول چیست؟ – لاکو
بهترین راه برای کاهش کلسترول به منظور جلوگیری از بیماری های قلبی از دیدگاه تغذیه، کاهش مصرف چربی های اشباع شده و چربی ترانس است.
به گزارش لاکو، وقتی صحبت از کلسترول می شود، مهم است که اعداد ( میزان ) آن را بدانید. هیپرلیپیدمی(افزایش چربی خون) به این معنی است که خون شما دارای چربی زیادی مانند کلسترول و تری گلیسیرید است. یکی از انواع چربی خون، هیپرکلسترولمی، به این معنی است که کلسترول غیر HDL و کلسترول بد (LDL) در خون شما زیاد است. این وضعیت تجمع چربی در شریان ها و خطر انسداد را افزایش می دهد.
یکی دیگر از راه هایی که می تواند اعداد کلسترول شما را نامتعادل نشان دهد، زمانی است که سطح کلسترول خوب شما(HDL) بسیار پایین است. با کاهش HDL برای حذف کلسترول از شریان ها، خطر ابتلا به پلاک های آترواسکلروتیک و انسداد افزایش می یابد. اگر هیپرلیپیدمی در شما تشخیص داده شود، وضعیت سلامتی کلی شما و سایر عوامل خطر مانند سیگار کشیدن یا فشار خون بالا به عنوان راهنمایی در درمان کمک خواهد کرد. این عوامل خطر می توانند با کلسترول LDL بالا یا سطح کلسترول پایین HDL ترکیب شوند و بر سلامت قلب و عروق شما تاثیر بگذارند.
نکته مثبت ماجرا این است که کلسترول بالا را می توان کاهش داد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش داد. اگر 20 سال یا بیشتر دارید، کلسترول خود را آزمایش و با پزشک خود برای تنظیم سطح کلسترول خود در صورت نیاز همکاری کنید.
رژیم غذایی سالم برای قلب
از دیدگاه تغذیه، بهترین راه برای کاهش کلسترول، کاهش مصرف چربی های اشباع شده و چربی ترانس است. چربی اشباع شده را به کمتر از شش درصد کالری روزانه محدود کنید و میزان چربی ترانس مصرفی را به حداقل برسانید. کاهش این چربی ها به معنای محدود کردن مصرف گوشت قرمز و محصولات لبنی تهیه شده با شیر کامل(پرچرب) است. به جای آن شیر کم چربی، محصولات لبنی بسیار کم چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید همچنین به معنای محدود کردن غذاهای سرخ شده و پخت و پز با روغن های سالم مانند روغن گیاهی است. رژیم غذایی سالم برای قلب بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، مرغ، ماهی، آجیل و روغن های گیاهی غیر گرمسیری تاکید دارد، در حالی که مصرف گوشت های قرمز و فرآوری شده، غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با سدیم و شکر را محدود می کند.
برای اینکه در مورد آنچه می خورید هوشمندانه تر عمل کنید، به برچسب های مواد غذایی بیشتر توجه کنید. چربی ها را بشناسید. دانستن اینکه کدام چربی ها کلسترول LDL را افزایش می دهند و کدام چربی ها کلسترول LDL را افزایش نمی دهند، کلیدی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. برای کاهش سطح کلسترول غذای سالم بپزید. یک برنامه غذایی سالم برای سلامت قلب می تواند به شما در کنترل سطح کلسترول خون کمک کند.
از نظر بدنی فعال تر شوید
سبک زندگی بی تحرک کلسترولHDL (کلسترول خوب) را کاهش می دهد. HDL کمتر به این معنی است که کلسترول خوب کمتری برای حذف کلسترول بد از شریان های شما وجود دارد. فعالیت بدنی مهم است. حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط در هفته برای کاهش کلسترول و فشار خون بالا کافی است. شما گزینه های زیادی از جمله پیاده روی سریع، شنا، دوچرخه سواری یا حتی کار در حیاط را پیش رو دارید.
ترک سیگار
سیگار کشیدن و استعمال دخانیات کلسترول HDL را کاهش می دهد. بدتر از آن، زمانی که فردی با سطح کلسترول نامطلوب سیگار می کشد، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونا قلب افزایش می یابد. سیگارهمچنین خطر سایر عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و دیابت را افزایش می دهد. با ترک سیگار، افراد سیگاری می توانند کلسترول LDL خود را کاهش و سطح کلسترول HDL خود را افزایش دهند همچنین ترک سیگار می تواند به محافظت از شریان های آن ها کمک کند. افراد غیرسیگاری باید از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنند.
کاهش وزن؛ راهکاری برای بهبود عدد کلسترول
به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، اضافه وزن یا چاقی باعث افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می شود اما کاهش وزن بین 5 تا 10 درصد می تواند به بهبود عدد کلسترول کمک کند همچنین متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند به شما کمک کند تا به اهداف سلامتی خود از جمله حفظ کلسترول در سطوح سالم برسید. تصمیم گیری با تیم مراقبت های بهداشتی بهترین راه برای ایجاد یک برنامه درمانی است که بیشتر به آن پایبند خواهید بود.
پایان خبر لاکو