زاهدی: پیشنهاد راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی هوش مصنوعی/ لزوم شکل گیری مراکز تجاری سازی و کارگزاری های فناوری در دانشگاه ها

در گفت وگو با لاکو مطرح شد؛

زاهدی: پیشنهاد راه اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی هوش مصنوعی لزوم شکل‌گیری مراکز تجاری‌سازی و کارگزاری‌های فناوری در دانشگاه‌ها

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران گفت: پیش بینی ها حکایت از آن دارد که در صورت تحقق اعتبارات بودجه ای تعهدات سازمان ها و مشارکت بخش خصوصی در بهترین حالت اندازه سرمایه گذاری هوش مصنوعی کمتر از ۲ همت تا پایان ۱۴۰۳ است.

محمدهادی زاهدی رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری لاکو درباره اعتبارات و اهمیت آموزش در حوزه هوش مصنوعی اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص اولویت اول در توسعه فناوری های نوظهور از جمله هوش مصنوعی است. وی تربیت نیروی حرفه ای و ماهر در موضوعات هوش مصنوعی را دیگر اولویت کشور در زمینه نیروی انسانی عنوان داشت و سطح دیگر را آموزش همگانی هوش مصنوعی بمنظور آگاهی عموم جامعه از فرصت های بی بدیل و مخاطرات احتمالی این فناوری عنوان داشت. 

وی با بیان اینکه دنیا در حوزه تحقیق و توسعه اعتبارات خوبی به حوزه هوش مصنوعی اختصاص داده است؛ تاکید کرد: برخی کشور در سال ۲۰۲۴ بیس از دو میلیارد دلار به بخش تحقیق و توسعه هوش مصنوعی اختصاص داده اند و حتی برخی از کشور های منطقه اعتبارات ویژه ای به این امر تخصیص داده اند و می طلبد که در بودجه ۱۴۰۴ سهم تحقیق و توسعه صنایع شرکت ها بانک ها و سایر مشمولین قانون بصورت متمرکز و تحت مدیریت شورای راهبری هوش مصنوعی کشور بصورت یکپارچه و هدفمند در پروژه های اولویت دار کشور هزینه شود.

زاهدی اضافه کرد: برای پیشبرد برنامه های ملی هوش مصنوعی نیازمند تامین و تزریق حداقل ۱۰۰ همت طی سال های آینده به این حوزه هستیم تا در حوزه توسعه زیرساخت انجام پروژه ها سرمایه گذاری خطرپذیر مشارکت در فعالیت های بین المللی توسعه آزمایشگاه های تخصصی حمایت از کنفرانس ها رویداد ها و برونداد های علمی و تربیت جذب و نگهداشت نیروی انسانی سرمایه گذاری شود.

رئیس انجمن ملی هوش مصنوعی ایران ادامه داد: معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت پژوهشی وزارت علوم برای حمایت از پژوهش و پایان نامه های کاربردی استادان و دانشجویان در زمینه هوش مصنوعی متناسب با نیاز های کشور اعلام آمادگی کرده اند که جای تقدیر دارد.

پیشنهاد راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی هوش مصنوعی

وی اضافه کرد: پیشنهاد هایی بمنظور راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی و مرجع هوش مصنوعی جهت ارزیابی محصولات و خدمات مرتبط با این فناوری و همچنین تاسیس مراکز پردازش سریع هوش مصنوعی را به مدیران ارشد اجرایی کشور و نمایندگان مجلس ارائه داده ایم و امیدواریم این اعتبارات در بودجه ۱۴۰۴ اختصاص یابد.  

زاهدی با بیان اینکه باید اعتبارات ویژه در دو حوزه حمایت از متخصصان و پژوهشگران و راه اندازی مراکز پردازش سریع در ۱۴ دانشگاه برتر کشور که از ظرفیت علمی و توان زیرساختی برخوردار هستند تخصیص یابد گفت: مطمئنا این حمایت ها تاثیر مستقیمی بر کاربردی سازی و تجاری سازی هوش مصنوعی خواهد داشت.  

وی با بیان اینکه باید از اکتساب دانش به سمت استخراج و بهره برداری فناوری حرکت کنیم؛ تاکید کرد: ضروری است زیرساخت های لازم برای مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور فراهم شود و سرویس های پردازشی به عنوان خدمت و در قالب پژوهانه یا حمایت فناورانه به محققان ارائه شود.

زاهدی افزود: وجود یک مرکز ملی پردازش سریع هوش مصنوعی برای اجرای کلان پروژه های کشور ضروری است لیکن این مرکز نمی تواند پاسخگوی نیاز همه پژوهشگران کشور باشد؛ چرا که روند مدیریت سرویس ارائه خدمت با کندی مواجهه خواهد شد و ضروری است در کنار مرکز ملی پردازش سریع مراکز پردازش سریع در مقیاس کوچک تر جهت ارائه خدمت به جامعه دانشگاهی و پژوهشگران راه اندازی شود.

رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران یکی از مشکلات عدم شکوفایی فناوری از جمله در بخش هوش مصنوعی در کشور را زنجیره ناقص تبدیل دانش به ارزش عنوان داشت و افزود: در حوزه تولید علم دارای رتبه های برتر در دنیا هستیم اما در حوزه کاربست و توسعه کاربرد هوش مصنوعی جایگاه خوبی نداریم که نبود مراکز تخصصی تجاری سازی محصول و خدمت در کنار و حتی در داخل محیط های دانشگاهی یکی از آن دلایل است.

پیشنهاد انجمن هوش مصنوعی برای راه اندازی کارگزاری های فناوری

زاهدی با اذعان بر این نکته که مدیریت مراکز ارتباط صنعت دانشگاه ها به شیوه سنتی دیگر جوابگوی تحولات سریع فناورانه نخواهد بود؛ گفت: برای فهم و ترجمه نیاز و زبان صنعت و جامعه باید کارگزاری های فناوری در دانشگاه ها با حضور افراد خلاق و آشنا به محیط های کسب و کار شکل بگیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به پیشرفت های خیره کننده تحول دیجیتال در دنیا گفت: برای سفر به دنیای فناوری باید ساختار دانشگاه ها پویا چابک و منعطف باشد و مدیران دانشگاه اختیار و قدرت عمل برای انجام اقدامات جسورانه و مبتکرانه داشته باشند و نگران محدودیت های ساختاری و سازمانی و نظارت های سختگیرانه و محدودکننده نباشند.

نوشته های مشابه