زنان از مصرف این ماده معدنی غافل نشوند!

زنان از مصرف این ماده معدنی غافل نشوند!

آفتاب نیوز :

کلسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی در مراحل مختلف زندگی زنان است. از آنجا که زنان بیشتر در معرض آسیب های استخوانی قرار دارند، مصرف کلسیم برای رشد و استحکام استخوان ضروری است و دریافت ناکافی آن خطر پوکی استخوان را افزایش می دهد. هم چنین کلسیم برای عملکرد طبیعی اعصاب، لخته شدن خون و سلامت عضلات لازم است.

نقش کلسیم در سلامت زنان چیست؟

1. کنترل علایم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

کلسیم یکی از معدود مکمل های طبیعی است که به طور قطعی به کنترل علایم PMS کمک می کند. زنانی که کلسیم کافی مصرف نمی کنند، به استروژن و پروژسترون واکنش منفی نشان می دهند و در نتیجه علایم آزاردهنده PMS را تحمل می کنند.

2. جلوگیری از پوکی استخوان

مصرف کافی کلسیم در دوران نوجوانی به دختران کمک می کند تا در بزرگسالی استخوان های قوی تری داشته باشند و خطر پوکی استخوان را به حداقل برسانند. کلسیم برای رشد، نگهداری و حفظ توده استخوانی در تمام مراحل زندگی ضروری است.

3. مدیریت وزن

برخی تحقیقات نشان می دهد مصرف کافی کلسیم با کاهش وزن سالم مرتبط است و خوردن غذا های حاوی کلسیم به عنوان بخشی از یک رژیم کم کالری، می تواند خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهد.

4. پیشگیری از آسیب های پوستی

کمبود کلسیم باعث ایجاد لکه های سفید رنگ روی پوست می شود. یک رژیم غذایی غنی از کلسیم می تواند به شما کمک کند از شر لکه های سفید خلاص شوید و درخشش طبیعی پوست خود را بازیابی کنید. کلسیم همچنین به کند کردن روند پیری و به ترمیم پوست کمک می کند.

منابع غذایی کلسیم عبارتند از:

1. شیر

شیر یکی از بهترین غذا های غنی از کلسیم است، بنابراین حذف آن از رژیم غذایی ممکن است منجر به عدم دریافت کافی کلسیم شود. منابع کلسیم در رژیم غذایی ما فراتر از لبنیات است و استفاده از سبزیجات غنی از کلسیم نیز به تامین نیاز روزانه کلسیم کمک می کند. برای جذب بهینه، کلسیم را با ویتامین دی ترکیب کنید.

2. آجیل و دانه ها

دانه های چیا، دانه های کنجد، دانه های کتان، گردو، بادام زمینی و دانه های کنجد همگی سرشار از کلسیم هستند. می توانید با افزودن این دانه ها به غذا یا سالاد، بخشی از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کنید.

3. سبزیجات

سبزیجات دارای برگ های سبز بسیار سالم هستند و بسیاری از آن ها مانند برگ شنبلیله، اسفناج و کلم پیچ سرشار از کلسیم هستند. اگزالات ها که به طور طبیعی ترکیباتی هستند که به کلسیم متصل می شوند، در سبزیجات برگی مانند اسفناج به وفور یافت می شوند.

4. نخود

نخود دارای 109 میلی گرم کلسیم در هر فنجان است و هم چنین 10 گرم پروتیین و حدود 10 گرم فیبر در خود دارد که به شما کمک می کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

Related Articles