طرز تهیه ماهی حمام شکم پر: دستور پخت مجلسی و خوشمزه
ماهی حمام شکم پر
ماهی حمام شکم پر یکی از اون غذاهای دریایی بی نظیره که وقتی پای سفره میاد، دل همه رو می بره. این ماهی که با اسم کبوتر ماهی هم شناخته میشه، با گوشت لطیف و طعم خاصی که داره، بهترین گزینه برای یه شکم پر حسابی و خوشمزه ست. فرقی نمی کنه طرفدار غذاهای جنوبی باشید یا شمالی، این دستور پخت جامع بهتون کمک می کنه یه ماهی حمام شکم پر بپزید که طعمش تا مدت ها زیر دندونتون بمونه. پس بزن بریم که یه غذای دریایی هیجان انگیز رو با هم یاد بگیریم.
ماهی حمام (کبوتر ماهی): این گنج پنهان دریا رو بشناس!
تا حالا اسم ماهی حمام یا کبوتر ماهی رو شنیدید؟ این ماهی جزو اون ماهی های خاص و خوش گوشتیه که شاید به راحتی توی هر بازاری پیداش نکنید، ولی اگه یه روزی دیدیدش، اصلا در خریدش شک نکنید! ماهی حمام بیشتر تو آب های گرم و شور جنوب کشورمون پیدا میشه، مخصوصاً توی خلیج فارس. شکل ظاهریش هم خاصه؛ بدنی بیضی شکل و پهن داره با فلس های درشت که رنگ های متنوع و قشنگی روش دیده میشه. معمولا هم اندازه اش متوسط تا بزرگه که همین باعث میشه برای شکم پر کردن حسابی مناسب باشه.
این ماهی نه تنها خوشمزه ست، بلکه ارزش غذایی خیلی بالایی هم داره. پر از پروتئین، ویتامین و مواد معدنیه که برای سلامتی بدن واقعا لازمه. اما مهم ترین ویژگی اش، میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 اونه. این چربی های مفید برای سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد مغز و کاهش التهاب تو بدن معجزه می کنه. خلاصه، یه غذای کامله که هم برای سلامتیتون خوبه و هم حسابی از خوردنش لذت می برید. فصل صید ماهی حمام معمولا بهار و اوایل تابستونه، پس اگه تو این فصول به بازار ماهی رفتید، حواستون باشه که این فرصت طلایی رو از دست ندید.
بریم سراغ مواد لازم برای یه ماهی حمام شکم پر جنوبی محشر!
حالا که با ماهی حمام آشنا شدید، وقتشه که ببینیم برای پخت یه ماهی شکم پر حسابی، مخصوصاً با طعم جنوبی، به چی نیاز داریم. خیالتون راحت باشه، مواد اولیه رو طوری لیست کردیم که هم اصیل و خوشمزه ست و هم می تونید به راحتی پیداشون کنید.
برای خود ماهی:
- ماهی حمام تازه و درسته: ۱ عدد (اگه متوسط باشه بهتره)
- آب لیمو ترش تازه: ۴ قاشق غذاخوری (برای مزه دار کردن)
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم (دست و دلباز باشید ولی زیاده روی نکنید!)
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاریه، ولی حسابی رنگ و عطر میده)
برای مایه میانی (حشو):
- سبزی معطر (گشنیز، شنبلیله): ۱ پیمانه (گشنیز بیشتر باشه و شنبلیله کمتر تا تلخ نشه، ریز خرد شده)
- پیاز: ۱ عدد بزرگ (ریز خرد شده)
- سیر: ۴-۵ حبه (له شده یا رنده شده، هرچی بیشتر، خوشمزه تر!)
- رب انار: ۲-۳ قاشق غذاخوری (بستگی به ذائقه و ترشی رب داره)
- تمبر هندی غلیظ شده: ۲ قاشق غذاخوری (این هم اختیاریه، ولی طعم جنوبی رو تکمیل می کنه)
- گردو: ۱/۲ پیمانه (خرد شده)
- زرشک: ۲ قاشق غذاخوری (شسته شده)
- ادویه کاری ماهی (مخصوص جنوب): ۱ قاشق چایخوری (اگه پیدا نکردید، ادویه کاری معمولی هم خوبه)
- پودر لیمو عمانی: ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری (یا بیشتر، اگه عاشق تندی هستید!)
- روغن مایع: به میزان لازم (برای تفت دادن)
وسایل کمکی:
- نخ و سوزن آشپزی (در صورت نیاز برای دوختن شکم ماهی)
- پیاز و فلفل دلمه برای کف سینی فر (اگه قراره ماهی رو تو فر بپزید)
آماده سازی ماهی حمام: از پاک کردن تا مزه دار کردن حرفه ای!
مهمترین بخش هر غذای دریایی، آماده سازی ماهیه. اگه ماهی رو خوب انتخاب و آماده نکنید، هر چقدر هم مواد داخل شکمش خوشمزه باشه، نتیجه دلخواه رو نمی گیرید. پس این مرحله رو جدی بگیرید!
چطور یه ماهی حمام تازه و باکیفیت انتخاب کنیم؟
قبل از هر چیزی، باید یه ماهی تازه و درجه یک پیدا کنید. نشونه های تازگی ماهی خیلی واضحه:
- چشم های ماهی باید براق و شفاف باشه، نه کدر و گود رفته.
- پوستش باید سفت و محکم باشه و هیچ لک یا کدری نداشته باشه.
- بوی ماهی باید بوی دریا بده، نه بوی ترش یا زننده.
- آبشش هاش باید قرمز روشن باشه. اگه قهوه ای یا رنگ پریده بود، بیخیالش بشید!
وقتی ماهی خوب رو انتخاب کردید، نصف راه رو رفتید!
پاک کردن ماهی حمام: یه کار تمیز و بی دردسر!
پاک کردن ماهی شاید برای بعضی ها سخت باشه، اما با یه کم دقت و حوصله، خیلی راحت انجام میشه:
- اولین قدم، پولک گیریه. ماهی رو زیر آب سرد بگیرید و با یه چاقوی تیز یا پولک گیر، پولک ها رو از دم به سمت سر، با دقت جدا کنید.
- حالا نوبت باز کردن شکم ماهیه. از زیر آبشش ها یه برش طولی تا نزدیک دم ماهی ایجاد کنید. حواستون باشه برش خیلی عمیق نشه که گوشت ماهی آسیب ببینه.
- تمام احشاء داخل شکم ماهی رو با دقت خارج کنید. اگه دوست داشتید، می تونید تیغ وسط ماهی رو هم جدا کنید تا خوردنش راحت تر بشه، اما برای شکم پر، معمولاً تیغ رو نگه می دارن.
- ماهی رو زیر آب سرد بگیرید و داخل و بیرونش رو حسابی بشورید تا هیچ خون یا ذرات اضافه ای باقی نمونه.
- نکته مهم: برای اینکه ماهی شکم پر شما ظاهر قشنگی داشته باشه، سر و دم ماهی رو جدا نکنید. اینطوری هم موقع سرو زیباتره و هم مواد داخلش بهتر جا میگیره.
طعم دار کردن ماهی: راز خوشمزگی گوشت ماهی!
بعد از اینکه ماهی رو پاک و شستید، باید مزه دارش کنید تا حسابی خوش طعم بشه:
- با یه چاقوی تیز، چند تا شیار کم عمق (دو تا سه سانت) روی پوست ماهی ایجاد کنید. این کار کمک می کنه مواد مزه دار کننده بهتر به گوشت ماهی نفوذ کنن.
- حالا مخلوط نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و آبلیمو رو آماده کنید.
- تمام قسمت های ماهی، هم داخل و هم بیرونش رو با این مواد حسابی ماساژ بدید. مطمئن بشید که مواد به خوبی به خورد ماهی بره، مخصوصاً توی شیارهایی که ایجاد کردید.
- اگه دوست داشتید، می تونید یه کم زردچوبه یا زعفران دم کرده هم به این مخلوط اضافه کنید تا ماهی رنگ و عطر بهتری بگیره.
- ماهی مزه دار شده رو توی یه ظرف در بسته بذارید و حداقل 30 دقیقه تا 2 ساعت تو یخچال استراحت بدید. اگه وقت داشتید، می تونید یه شب هم بذارید بمونه تا حسابی طعم بگیره.
مایه میانی (حشو) جنوبی: قلب تپنده ماهی حمام شکم پر!
حشو یا مایه میانی، بخش اصلی و طعم دهنده ماهی شکم پره. تو این مرحله، قراره با هم یه حشو جنوبی و اصیل درست کنیم که بوی و طعمش دیوونه کننده باشه.
سبزیجات معطر رو آماده کن و بزن بریم سر تفت دادن!
- اولین کار، آماده کردن سبزیجاته. گشنیز و شنبلیله رو خوب بشورید و صبر کنید تا آبشون کاملا خشک بشه. بعد هم با یه چاقوی تیز، حسابی ساطوری شون کنید. حواستون باشه که شنبلیله نباید زیاد باشه، وگرنه حشو تلخ میشه. نسبت گشنیز به شنبلیله رو 4 به 1 در نظر بگیرید.
- پیاز بزرگ رو ریز خرد کنید و سیرها رو له یا رنده کنید.
- توی یه تابه، کمی روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم بذارید. اول پیاز خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید تا سبک و طلایی بشه. نکته: حواستون باشه پیاز نسوزه، چون طعم تلخی به حشو میده.
- بعد از پیاز، سیر له شده رو اضافه کنید و حدود 1-2 دقیقه تفت بدید. سیر زود می سوزه، پس مراقب باشید.
- حالا نوبت اضافه کردن سبزیجات خرد شده ست. سبزی ها رو بریزید تو تابه و تفت بدید تا آبشون کشیده بشه و کمی سرخ بشن. اینجا هم خیلی مراقب باشید که سبزی نسوزه و تلخ نشه.
اضافه کردن ادویه ها و طعم دهنده های جادویی جنوب!
بعد از اینکه سبزیجات خوب تفت خوردن، وقتشه که ادویه ها و طعم دهنده های اصلی رو اضافه کنیم تا حشو ما مزه اصلی جنوبی رو بگیره:
- رب انار رو اضافه کنید و یه کم تفت بدید تا رنگش باز بشه. اگه از تمبر هندی غلیظ شده استفاده می کنید، اون رو هم همین الان اضافه کنید و خوب با بقیه مواد مخلوط کنید.
- حالا گردوی خرد شده و زرشک شسته شده رو اضافه کنید. یه تفت کوچیک بدید.
- نوبت ادویه جاته: ادویه کاری ماهی (اگه دارید)، پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز (بسته به ذائقه خودتون که چقدر تندی دوست دارید) رو اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه هم فراموش نشه.
- همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنید و برای چند دقیقه دیگه تفت بدید تا ادویه ها عطرشون بلند بشه و طعم ها حسابی به خورد هم برن.
- نکته طلایی: بعد از اینکه حشو آماده شد، حتماً یه کم ازش رو بچشید و اگه نیاز بود، نمک، فلفل یا رب انار بیشتری اضافه کنید. مزه حشو باید یه تعادل خوب بین ترشی و تندی داشته باشه.
پر کردن و دوختن شکم ماهی: مرحله ای که نیاز به ظرافت داره!
حالا که ماهی مزه دار و حشو خوشمزه آماده ست، وقتشه که این دو تا رو به هم برسونیم تا یه شاهکار آشپزی خلق بشه!
- اول از همه، داخل شکم ماهی رو با یه دستمال کاغذی تمیز حسابی خشک کنید تا هیچ رطوبتی نمونده باشه. این کار کمک می کنه حشو بهتر به گوشت ماهی بچسبه.
- اگه دوست داشتید، می تونید یه لایه نازک پودر لیمو عمانی یا رب انار رو به دیواره های داخلی شکم ماهی بمالید تا طعمش عمیق تر بشه.
- حالا با قاشق، مایه حشو رو داخل شکم ماهی بریزید. حواستون باشه که نه خیلی کم باشه که ماهی بی مزه بشه، نه خیلی زیاد که موقع پخت از شکمش بزنه بیرون یا نتونید خوب بدوزیدش. یه حد تعادل رو رعایت کنید.
- بعد از پر کردن شکم ماهی، نوبت دوختنه. با نخ و سوزن آشپزی، شکم ماهی رو با دقت بدوزید. سعی کنید دوختتون محکم باشه تا حشو بیرون نریزه، اما نخ رو هم بیش از حد نکشید که پوست ماهی پاره بشه. یه دوخت تمیز و مرتب، هم ظاهر ماهی رو قشنگ تر می کنه و هم از بیرون ریختن مواد جلوگیری می کنه.
«برای یه ماهی حمام شکم پر ایده آل، از تازه بودن ماهی مطمئن باشید و در استفاده از ادویه ها و سبزیجات، تعادل رو رعایت کنید تا طعم اصلی ماهی رو تحت تاثیر قرار نده.»
ماهی حمام شکم پر رو چطور بپزی؟ سه روش عالی!
حالا که ماهی شکم پر شما آماده ست، وقت انتخاب روش پخته. سه تا روش محبوب و خوشمزه رو براتون توضیح می دیم تا هر کدوم رو که دوست دارید، امتحان کنید.
روش اول: سرخ کردن در تابه (همونی که همه عاشقشن!)
سرخ کردن ماهی، یه روش سنتیه که خیلی ها عاشق طعم و بافت تردش هستن. البته نیاز به یه کم روغن بیشتری داره:
- آماده سازی برای سرخ کردن: توی یه ظرف، آرد و زردچوبه رو با هم مخلوط کنید. می تونید یه بار هم الکشون کنید تا حسابی یکدست بشن. ماهی شکم پر رو حسابی تو این مخلوط بغلتونید تا تمام سطحش رو آرد بگیره. این کار کمک می کنه ماهی تردتر بشه و موقع سرخ شدن وا نره.
- گرم کردن روغن: یه تابه مناسب انتخاب کنید و به اندازه کافی روغن مایع توش بریزید (به حدی که تقریباً تا نصف ارتفاع ماهی رو بگیره). تابه رو روی حرارت متوسط رو به بالا بذارید و صبر کنید تا روغن حسابی داغ بشه.
- سرخ کردن ماهی: ماهی رو با دقت توی روغن داغ بذارید. اجازه بدید یه طرفش حسابی طلایی و مغز پخت بشه (حدود 10-15 دقیقه، بسته به اندازه ماهی). بعد با احتیاط ماهی رو برگردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه.
- نکات مهم:
- حرارت رو کنترل کنید که ماهی نسوزه، اما کم هم نباشه که روغن زیادی به خودش جذب کنه.
- برای اینکه ماهی وا نره، اول سمت پوست ماهی رو سرخ کنید.
- بعد از سرخ شدن، ماهی رو روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.
روش دوم: پخت در فر (سالم، شیک و مجلسی!)
اگه دنبال یه روش سالم تر و مجلسی هستید، پخت ماهی تو فر بهترین گزینه ست. این روش بوی کمتری هم تو خونه پخش می کنه و ماهی حسابی آبدار و لطیف میشه.
- پیش گرمایش فر: فر رو روی دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) تنظیم کنید و اجازه بدید حسابی گرم بشه.
- آماده سازی سینی فر: یه سینی فر مناسب رو با فویل آلومینیومی بپوشونید و کمی چربش کنید.
- ایجاد پایه برای ماهی: چند حلقه پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده رو کف سینی بچینید. این کار هم از چسبیدن ماهی به سینی جلوگیری می کنه و هم بخار ایجاد شده به لطیف شدن ماهی کمک می کنه و طعم بهتری بهش میده.
- قرار دادن ماهی و پوشاندن: ماهی شکم پر رو با دقت روی پیاز و فلفل دلمه ها قرار بدید. حالا روی ماهی رو با یه لایه دیگه فویل بپوشونید. نکته خیلی مهم: حواستون باشه فویل مستقیماً با پوست ماهی تماس نداشته باشه. اگه لازم شد، یه تیکه کاغذ روغنی بین ماهی و فویل بذارید.
- مدت زمان پخت: سینی رو بذارید تو فر از قبل گرم شده و حدود 35-45 دقیقه (بسته به اندازه ماهی) اجازه بدید بپزه.
- مرحله گریل (اختیاری): اگه دوست دارید پوست ماهی برشته و طلایی بشه، بعد از این مدت، فویل روی ماهی رو بردارید و برای 5-10 دقیقه دیگه فر رو روی حالت گریل بذارید تا سطح ماهی قشنگ برشته بشه.
«برای اینکه ماهی شکم پر تو فر خشک نشه، حتماً با فویل بپوشونیدش و برای پوستی برشته تر، قبل از مرحله گریل، مخلوط زرده تخم مرغ و کمی روغن زیتون رو روی ماهی بمالید.»
روش سوم: کباب کردن (برای یه طعم دودی بی نظیر!)
برای اونایی که عاشق طعم دودی و کبابی هستن، این روش واقعاً محشره. چه روی زغال باشه، چه روی گریل تابه!
- مرینیت اضافی برای کباب: اگه می خواید ماهی رو کباب کنید، علاوه بر مزه دار کردن اولیه، می تونید یه مخلوط از روغن زیتون، زعفران دم کرده، آبلیمو و کمی سیر رنده شده رو هم روی ماهی بمالید و یه نیم ساعت بذارید بمونه.
- کبابی کردن:
- اگه ماهی رو فیله کردید (البته برای شکم پر معمولاً درسته میپزن)، می تونید به سیخ بکشید.
- اگه درسته پختید، بهترین کار اینه که از توری مخصوص کباب یا یه گریل تابه استفاده کنید.
- ماهی رو روی زغال با حرارت متوسط یا روی گریل تابه بذارید.
- نکات مهم:
- ماهی رو مرتب برگردونید تا یکنواخت بپزه و نسوزه.
- اگه از زغال استفاده می کنید، حرارت باید ملایم باشه تا ماهی مغز پخت بشه و فقط سطحش نسوزه.
- زمان پخت روی زغال یا گریل تابه هم حدود 15-25 دقیقه (بسته به حرارت و اندازه ماهی) طول می کشه.
فوت و فن های طلایی برای یه ماهی حمام شکم پر استثنایی!
پخت ماهی حمام شکم پر، مثل هر هنر دیگه ای، یه سری ریزه کاری داره که اگه رعایتشون کنی، نتیجه کارتون میشه یه غذای استثنایی و بی نظیر. این فوت و فن ها رو از من داشته باشید:
- تازگی ماهی حرف اول رو می زنه: هر چقدر ماهی تون تازه تر باشه، طعم نهایی غذاتون زمین تا آسمون فرق می کنه. پس تا میتونید دنبال ماهی تازه باشید.
- تعادل در مزه ها: یادتون باشه، تو آشپزی، زیاده روی تو هر چیزی می تونه کار رو خراب کنه. تو استفاده از ادویه ها، سیر و سبزیجات معطر، یه تعادل خوب رو رعایت کنید. نمی خوایم طعم ماهی زیر بوی تند ادویه ها گم بشه.
- تمبر هندی و ادویه کاری، شناسنامه جنوبی: اگه می خواید طعم ماهی شکم پرتون واقعاً جنوبی و اصیل بشه، از تمبر هندی و ادویه کاری ماهی غافل نشید. این دو تا، جادوی طعم های جنوبی هستن.
- رب انار باکیفیت: رب انار خوب، می تونه تفاوت بزرگی تو طعم حشو شما ایجاد کنه. سعی کنید از رب انار خونگی یا باکیفیت بالا استفاده کنید.
- دورچین های مناسب: ماهی شکم پر رو با چی سرو کنیم که تکمیل بشه؟ پلو زعفرانی یا پلو ساده (اگه طعم حشو خیلی قویه، پلو ساده بهتره که طعم ماهی غالب باشه)، سالاد شیرازی، زیتون پرورده و یه لیوان شربت آبلیمو تازه، بهترین ترکیب ها برای کنار این غذای شاهانه هستن.
- جلوگیری از خشک شدن ماهی در فر: اگه ماهی رو تو فر می پزید، حتماً با فویل بپوشونیدش و در زمان های پایانی، اگه نیاز بود، فویل رو بردارید تا روی ماهی کمی برشته بشه. یه ترفند دیگه هم اینه که یه ظرف آب کوچیک کنار ماهی تو فر بذارید تا رطوبت محیط حفظ بشه و ماهی خشک نشه.
- برای از بین بردن بوی زهم: اگه ماهی بوی زهم داشت، قبل از مزه دار کردن اصلی، می تونید ماهی رو برای نیم ساعت تو مخلوط آب، نمک، سرکه یا آبلیمو بخوابونید. زنجبیل و سیر تازه هم تو مزه دار کردن اولیه خیلی کمک کننده هستن.
- نکات ریز برای سرخ کردن: اگه ماهی موقع سرخ شدن وا میره، مطمئن بشید که روغن حسابی داغ شده و برای اینکه بهتر فرمش رو حفظ کنه، می تونید قبل از سرخ کردن، ماهی رو تو یه لایه آرد و زردچوبه یا حتی آرد و تخم مرغ بغلتونید. اولین سمتی که تو روغن میذارید، سمت پوست ماهی باشه.
سوالات متداول (FAQ) درباره ماهی حمام شکم پر
حتما تا اینجا کلی سوال براتون پیش اومده. اینجا به چند تا از رایج ترین سوالاتتون درباره ماهی حمام شکم پر جواب می دیم.
بهترین ماهی برای شکم پر چیه؟
خب، «بهترین» یه کلمه سلیقه ایه، اما ماهی حمام (کبوتر ماهی) یکی از انتخاب های فوق العاده ست به خاطر گوشت لطیف و اندازه ی مناسبش. ماهی هایی مثل ماهی سفید، قزل آلا و سرخو هم جزو گزینه های محبوب برای شکم پر هستن.
چطور بوی زهم ماهی حمام رو از بین ببریم؟
برای اینکه ماهی حمام بوی زهم نده، بعد از پاک کردن، با آبلیمو، نمک، کمی زنجبیل رنده شده و پودر سیر حسابی مزه دارش کنید و اجازه بدید حداقل 30 دقیقه تو یخچال بمونه. تمبر هندی و ادویه جات معطر هم تو از بین بردن بوی زهم خیلی کمک می کنن.
چرا ماهی حمام شکم پر خشک میشه؟
ماهی معمولاً به خاطر پخت بیش از حد یا حرارت خیلی زیاد خشک میشه. اگه تو فر می پزید، حتماً ماهی رو با فویل بپوشونید و اگه سرخ می کنید، حواستون به زمان پخت باشه تا گوشتش لطیف بمونه. کمبود رطوبت در فر هم می تونه باعث خشکی بشه.
موقع سرخ کردن، چرا ماهی وا می ره؟
ماهی ممکنه به چند دلیل موقع سرخ کردن وا بره: روغن به اندازه کافی داغ نشده باشه، ماهی رو قبل از داغ شدن کامل روغن تو تابه گذاشته باشید، یا اینکه خیلی زود ماهی رو برگردونید. آغشته کردن ماهی به آرد یا مخلوط آرد و تخم مرغ هم به حفظ شکلش کمک می کنه.
حشو رو میشه از قبل آماده کرد؟
بله، حشو یا مایه میانی رو می تونید از قبل آماده کنید و تو یه ظرف در بسته، تا 24 ساعت تو یخچال نگه دارید. این کار باعث میشه وقت کمتری برای آشپزی صرف کنید.
مصلحات ماهی حمام چیه؟
ماهی طبع سردی داره. برای تعدیل این طبع سرد، بهتره ماهی حمام رو با مصلحاتش مثل خرما، گردو، زیتون پرورده، آب نارنج یا آبلیمو تازه سرو کنید. خوردن ماست و دوغ بلافاصله بعد از ماهی توصیه نمیشه.
نتیجه گیری: ماهی حمام شکم پر، یه تجربه آشپزی دل انگیز!
خب، دیدید که با رعایت چند تا نکته و یه کم حوصله، می تونید یه ماهی حمام شکم پر حسابی و خوشمزه درست کنید که طعمش با هیچ غذای دیگه ای قابل مقایسه نیست. این غذای سنتی و سالم، با اون طعم های جادویی جنوبی، مطمئناً هر کسی رو سر سفره جذب خودش می کنه.
پس معطل نکنید و این دستور پخت رو امتحان کنید و از هنر دست خودتون لذت ببرید. اگه شما هم فوت و فن خاصی برای ماهی حمام شکم پر دارید یا تجربه ای از پختش کسب کردید، حتماً تو کامنت ها با ما و بقیه به اشتراک بذارید. نوش جان!



