قالیباف: مسئله فلسطین دیگر یک موضوع انسانی است نه دینی و مذهبی
در دیدار با نایبرئیس مجلس غنا؛
رئیس مجلس در دیدار با نایبرئیس مجلس غنا گفت: پیش از اینکه مسئله فلسطین یک موضوع دینی و مذهبی باشد، یک موضوع انسانی است.
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری لاکو، آندرو آسیما آمواکو نایبرئیس مجلس غنا که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری وارد تهران شده است، روز دوشنبه هشتم مرداد ۱۴۰۳ با حضور در بهارستان با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن خوشامدگویی به این مقام پارلمانی کشور غنا با بیان اینکه با توسعه روابط میان دولتها و پارلمانها میتوانیم شاهد پیشرفت بخشهای مختلف باشیم، گفت: امیدواریم کمیسیونهای مشترک اقتصادی میان دو کشور ایجاد شود تا بتواند مسائل اقتصادی میان دو طرف را پیش ببرد.
وی همچنین با اشاره به موضوع فلسطین عنوان کرد: امروز وظیفه هر انسانی است که نسبت به این موضوع، موضعگیری داشته باشد و حمایتهای لازم را از فلسطین صورت دهد. موضعگیری غنا در مسئله فلسطین که در حوزه حقوق بشر تعریف میشود بسیار مهم است.
رئیس قوه مقننه افزود: بیش از ۷۵ سال است که رژیم صهیونیستی با فشارهای غیرقانونی و غیرانسانی نسبت به ملت فلسطین ظلم کرده است و حرکتی که حماس انجام داد برای مقابله با این ظلم تاریخی، تجاوز و فشارها بوده است و اقدامی که در برابر آن از سوی رژیم صهیونیستی و با حمایت آمریکا صورت میگیرد در واقع نسلکشی است.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی بیمارستانها، درمانگاهها و پناهگاهها را مورد هدف قرار میدهد که حاکی از چهره وحشیانه این رژیم است که برای ظلم از چیزی مضایقه نمیکند. این در حالی است که در فضای جنگی، تأمین آب، غذا و داروی مردم با مشکل مواجه شده و هیچگونه خدمات درمانی و پزشکی به آنها نمیرسد.
قالیباف با بیان اینکه هر انسان مسلمان، مسیحی و یهودی و هر فردی که وجدان دارد باید در مقابل این فاجعه بایستد و اعلام موضع کند، اظهار داشت: پیش از اینکه مسئله فلسطین یک موضوع دینی و مذهبی باشد، یک موضوع انسانی است.
آندرو آسیما آمواکو نایبرئیس مجلس غنا نیز در این دیدار، ضمن تشکر از مهماننوازی ایرانیان در جریان سفر خود به کشورمان و ابلاغ سلام گرم و دوستانه رئیسجمهور کشورش، گفت: ملاقات با مقامات ایرانی برای من بسیار ویژه و حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اشتراکات غنا و ایران و برقراری روابط دیرینه میان دو کشور، عنوان کرد: وظیفه ما این است که اقدامات گذشته را ادامه دهیم که در این حوزه نمونههای زیادی وجود دارد. تأسیس مرکز پزشکی و یک دانشگاه از سوی ایران در غنا از نمونههای اقداماتی است که مردم غنا آن را فراموش نخواهند کرد.
نایبرئیس مجلس غنا افزود: بسیاری از کشورها زمانی که از روابط دوجانبه صحبت میکنند، تمرکز بر قوه اجرائیه دارند اما روابط میان ما در کنار ارتباط دولتها، بر ارتباط بین پارلمانی نیز متمرکز است که در نوع خود حائز اهمیت خواهد بود.
آسیما آمواکو با تأکید بر شناسایی ظرفیت دو کشور از سوی پارلمانها که میتواند منجر به تقویت روابط اقتصادی شود، بیان داشت: ما از میزبانی صمیمانه و استقبال گرم ایرانیان تشکر میکنم.
وی با ابراز نگرانی از وقایع رخ داده در فلسطین، گفت: امروز یک فاجعه انسانی در غزه رخ میدهد و به نظر میرسد استانداردهای دوگانهای در حقوق بشر وجود دارد. امروز برخی کشورها صرفاً بهصورت دیپلماتیک با این قضیه برخورد میکنند اما غنا همواره این موضوع را محکوم کرده است.
نایبرئیس مجلس غنا با بیان اینکه انسان، انسان است و باید مسائل انسانی بر سایر مسائل ارجح باشند، گفت: به هیچ وجه افراد بیگناه از جمله زنان و کودکان و مکانهایی همچون بیمارستانها و مدارس نباید مورد هدف قرار گیرد.