مدت زمان کنکور تجربی دی ماه 1402 | جزئیات و ساعت برگزاری
مدت زمان کنکور تجربی دی ماه
کنکور تجربی دی ماه که در واقع نوبت اول کنکور سراسری سال آینده شما محسوب میشه، مجموعاً ۱۸۰ دقیقه یا همون ۳ ساعت تمام و کمال طول می کشه. دونستن این زمانبندی دقیق، نه فقط یه آمار ساده، بلکه یه نقشه راهبردی برای موفقیت شماست. چون با این اطلاعات می تونید بهتر برای روز سرنوشت ساز کنکور آماده بشید و هر دقیقه رو سر جلسه به نفع خودتون مدیریت کنید.

شاید بپرسید چرا آشنایی با مدت زمان کنکور اینقدر مهمه؟ خب، کنکور دی ماه یه فرصت طلاییه که خیلی ها ازش غافل میشن. این آزمون به شما کمک می کنه تا قبل از کنکور تیر ماه، یه جورایی خودتون رو محک بزنید و بفهمید نقاط قوت و ضعفتون کجاست. اینکه بدونید برای هر درس و هر دفترچه چقدر وقت دارید، مثل اینه که توی یه مسابقه دو، مسیر و پیچ و خم هاش رو از قبل بشناسید. این دانش بهتون اجازه می ده که حسابی روی مدیریت زمان توی جلسه آزمون کار کنید و از هر ثانیه نهایت استفاده رو ببرید. دیگه خبری از دروس عمومی توی دفترچه های کنکور نیست و فقط با دروس اختصاصی سروکار دارید، پس تمرکزتون باید روی همین ها باشه و زمانبندی هم بر اساس همین تغییرات تنظیم شده.
تغییراتی که توی سال های اخیر توی کنکور سراسری به وجود اومده، حسابی سر و صدای زیادی به پا کرده. از دو نوبتی شدن کنکور تا حذف دروس عمومی از دفترچه سوالات، همه و همه باعث شده داوطلبا نیاز به اطلاعات دقیق و به روز داشته باشن. حالا دیگه کنکور فقط یه آزمون علمی نیست، یه جور مسابقه مدیریت زمان و استرس هم هست. پس اگه می خواید توی این ماراتن پیروز بشید، باید از همین الان با جزئیات زمانبندی آشنا بشید و برای تک تک دقیقه هاش برنامه داشته باشید.
مدت زمان کلی کنکور تجربی دی ماه ۱۴۰۳ (نوبت اول کنکور ۱۴۰۴)
اگه بخوایم رک و پوست کنده بگیم، کنکور تجربی دی ماه شما در مجموع ۱۸۰ دقیقه یا به عبارت دیگه، ۳ ساعت کامل زمان می بره. این زمان برای پاسخگویی به تمام سوالات اختصاصی رشته تجربی در نظر گرفته شده. حواستون باشه که این کنکور دی ماه ۱۴۰۳ که الان دارید براش آماده میشید، از نظر قانونی و محتوایی در واقع همون نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۴ حساب میشه و تمام قوانین، ضرایب و ساختارش تابع مقررات همون ساله.
معمولاً آزمون های صبح کنکور سراسری از ساعت ۸ صبح شروع میشن. با احتساب اون ۳ ساعت زمان اصلی، کنکور تجربی دی ماه شما حدوداً تا ساعت ۱۱ صبح طول می کشه. البته این زمان ممکنه با توجه به شرایط خاص، زمانبندی ورود داوطلبان و توضیحات اولیه توسط مراقبین، کمی تغییر کنه، ولی اصل زمان پاسخگویی به سوالات همون ۱۸۰ دقیقه است. این یعنی باید از همون لحظه اول که مجاز به شروع پاسخگویی میشید، با برنامه و هدفمند پیش برید.
شاید فکر کنید ۳ ساعت زمان زیادیه، اما وقتی پای ۱۵۵ سوال اختصاصی اون هم از درس های مهم و جون دار تجربی مثل زیست، فیزیک، شیمی، ریاضی و زمین شناسی وسط میاد، می بینید که زمان مثل برق و باد می گذره. اینجاست که اهمیت برنامه ریزی قبلی برای هر درس و حتی هر سوال خودش رو نشون می ده. اگه از قبل تمرین نکرده باشید و ندونید برای هر بخش چقدر وقت صرف کنید، ممکنه وسط آزمون حسابی جا بخورید و زمان کم بیارید.
مدیریت زمان در کنکور تجربی دی ماه مثل یک شمشیر دولبه است؛ می تونه شما رو به موفقیت برسونه یا باعث از دست رفتن فرصت هاتون بشه. هر دقیقه را با دقت و برنامه ریزی پیش ببرید.
یادتون باشه که این ۱۸۰ دقیقه، فرصت شما برای نشون دادن تمام چیزهایی هست که توی این مدت درس خوندید و زحمت کشیدید. پس ازش بهترین استفاده رو بکنید و بذارید هر ثانیه به نفع شما کار کنه. حضور به موقع در محل آزمون، آشنایی با محیط و آرامش قبل از شروع، خودش بخشی از این مدیریت زمان کلی محسوب میشه. دیر رسیدن یا استرس های دقیقه نودی می تونن برنامه ریزی دقیق شما رو به هم بریزن.
تفکیک مدت زمان و تعداد سوالات هر دفترچه در کنکور تجربی دی ماه
کنکور تجربی دی ماه، برخلاف سال های قبل که دروس عمومی هم داشت، حالا فقط و فقط شامل دروس اختصاصیه. این یعنی تمرکز شما باید روی همین درس ها باشه. سوالات توی سه دفترچه مجزا تقسیم بندی میشن و یه دفترچه چهارم هم مخصوص داوطلبای بهیاری داریم. هر دفترچه زمان مخصوص خودش رو داره و بعد از اتمام زمان هر دفترچه، اون دفترچه و پاسخنامه اش از شما گرفته میشه. پس حواستون رو حسابی جمع کنید که سوالات دفترچه قبلی رو توی زمان دفترچه بعدی جواب ندید!
بیاید با هم یه نگاه دقیق تر به زمانبندی و تعداد سوالات هر دفترچه بندازیم. این جدول رو مثل یه راهنما همیشه جلوی چشمتون داشته باشید:
دفترچه | دروس | تعداد سوالات | مدت زمان پاسخگویی | توضیحات |
---|---|---|---|---|
دفترچه شماره ۱ | زیست شناسی | ۴۵ سوال | ۴۵ دقیقه | |
دفترچه شماره ۲ | فیزیک + شیمی | فیزیک: ۳۰ سوال شیمی: ۳۵ سوال (مجموع ۶۵ سوال) |
۷۵ دقیقه | |
دفترچه شماره ۳ | ریاضی + زمین شناسی | ریاضی: ۳۰ سوال زمین شناسی: ۱۵ سوال (مجموع ۴۵ سوال) |
۶۰ دقیقه | |
جمع کل | دروس اختصاصی | ۱۵۵ سوال | ۱۸۰ دقیقه (۳ ساعت) | |
دفترچه بهیاری | سوالات مرتبط با بهیاری | ۳۰ سوال | ۲۰ دقیقه | ویژه داوطلبان استفاده از سهمیه بهیاری (پس از اتمام آزمون اصلی) |
دفترچه شماره ۱: زیست شناسی (۴۵ سوال – ۴۵ دقیقه)
اولین درسی که باهاش روبه رو میشید، زیست شناسیه. ۴۵ سوال برای ۴۵ دقیقه! یعنی برای هر سوال فقط و فقط ۱ دقیقه فرصت دارید. اینجاست که سرعت عمل و البته دقت، حرف اول رو می زنه. زیست درسیه که حجم مطالبش زیاده و نیاز به مرور دائمی و تسلط کامل روی شکل ها و نکات ریز داره. توی این ۴۵ دقیقه، باید بدون مکث و با سرعت بالا، سوالات رو بخونید و پاسخ بدید. سوالاتی که شک دارید رو علامت بزنید و اگه تهش وقت اضافه آوردید، برگردید سراغشون.
دفترچه شماره ۲: فیزیک و شیمی (۶۵ سوال – ۷۵ دقیقه)
بعد از زیست، نوبت به فیزیک و شیمی می رسه. توی این دفترچه، ۳۰ سوال فیزیک و ۳۵ سوال شیمی دارید که در مجموع ۶۵ سوال میشه. برای این ۶۵ سوال، ۷۵ دقیقه زمان دارید. یعنی تقریباً برای هر سوال کمی بیشتر از ۱ دقیقه (حدود ۱.۱۵ دقیقه). فیزیک و شیمی درس هایی هستند که نیاز به محاسبات دارن، پس هر سوالشون ممکنه کمی بیشتر از سوالات زیست وقت بگیره. اینجا باید برنامه ریزی کنید که کدوم درس رو اول بزنید. بعضی ها شیمی رو ترجیح میدن چون ممکنه حفظی جاتش کمتر وقت ببره، بعضی ها هم فیزیک. این دیگه برمی گرده به استراتژی و تسلط خودتون.
دفترچه شماره ۳: ریاضی و زمین شناسی (۴۵ سوال – ۶۰ دقیقه)
آخرین دفترچه هم شامل ریاضی و زمین شناسیه. ۳۰ سوال ریاضی و ۱۵ سوال زمین شناسی که در مجموع ۴۵ سوال رو تشکیل میدن و شما ۶۰ دقیقه فرصت دارید تا بهشون جواب بدید. یعنی برای هر سوال حدود ۱.۳ دقیقه. ریاضی، مثل همیشه، درسیه که نیاز به فکر کردن و حل مسئله داره. زمین شناسی هم هرچند تعداد سوالاتش کمه، اما می تونه برای کسایی که به فکر درصدای بالا هستن، تعیین کننده باشه. حواستون باشه که به خاطر وقت بیشتر ریاضی، زمین شناسی رو نادیده نگیرید. مدیریت کردن این دو درس کنار هم توی ۶۰ دقیقه، خودش یه هنره!
مکانیزم جمع آوری دفترچه ها خیلی مهمه. به محض اینکه زمان یک دفترچه تموم میشه، اون دفترچه و پاسخنامه اش رو از شما می گیرن و دفترچه و پاسخنامه بعدی رو بهتون میدن. این یعنی هرگز نمی تونید به سوالات دفترچه های قبلی برگردید یا از زمان دفترچه فعلی برای دفترچه قبلی استفاده کنید. پس دقت کنید که توی زمان هر دفترچه، تمام تلاشتون رو برای پاسخگویی به سوالات همون دفترچه بکنید و به بهترین شکل ممکن پاسخنامه اش رو پر کنید.
نکات کلیدی برای مدیریت زمان در جلسه کنکور تجربی دی ماه
مدیریت زمان، قلب تپنده موفقیت توی کنکوره. فکر نکنید فقط دونستن زمان ها کافیه؛ باید بلد باشید چطور این زمان رو مثل یک استاد ارکستر، هماهنگ و منظم مدیریت کنید. اینجا چند تا تکنیک و نکته کاربردی رو براتون میگم که می تونه حسابی بهتون کمک کنه:
تمرین با آزمون های شبیه ساز؛ چاره کار!
مهم ترین کاری که می تونید انجام بدید، اینه که از همین الان با آزمون های شبیه ساز کار کنید. یعنی چی؟ یعنی دقیقاً توی خونه یا هر جایی که درس می خونید، آزمون رو با همون زمانبندی کنکور واقعی برگزار کنید. اگه دفترچه زیست ۴۵ دقیقه است، شما هم ۴۵ دقیقه زمان بذارید و به سوالات جواب بدید. بعد از اتمام زمان، بلافاصله برید سراغ دفترچه بعدی. این کار بهتون کمک می کنه سرعت عملتون رو بالا ببرید، با فشار زمانی آشنا بشید و مهم تر از همه، بفهمید برای هر درس چقدر وقت لازم دارید و آیا می تونید توی اون زمان، به تعداد سوالات کافی پاسخ بدید یا نه.
تکنیک های مدیریت زمان سر جلسه
- تقسیم زمان هر درس به سوالات: گفتیم زیست هر سوال ۱ دقیقه زمان داره. پس اگه سوالی رو دیدید که حس می کنید بیشتر از ۱.۵ دقیقه وقتتون رو می گیره، علامت بزنید و ازش بگذرید. وقت تلف نکنید! اول سراغ سوالاتی برید که راحت تر جواب میدید.
- روش «ضربدر و منها»: سوالاتی که می تونید حل کنید ولی ممکنه زمان بر باشه رو با یه علامت (مثلاً ضربدر) نشون بدید تا اگه وقت اضافه آوردید، برگردید سراغشون. سوالاتی که اصلاً نمی دونید یا خیلی سختن رو هم با یه علامت دیگه (مثلاً منها) مشخص کنید تا وقتتون رو برای اونا هدر ندید.
- مرور سریع سوالات: قبل از شروع هر دفترچه، یه نگاه سریع به کل سوالات اون دفترچه بندازید. این کار بهتون یه دید کلی میده که با چه نوع سوالاتی مواجه هستید و ذهنتون رو برای پاسخگویی آماده می کنه.
برخورد هوشمندانه با سوالات دشوار
هیچ کس قرار نیست به همه سوالات جواب بده. اگه به سوالی برخوردید که به نظرتون خیلی سخته یا شک دارید، زیاد روش وقت نذارید. اون رو علامت بزنید و اگه در انتها و پس از پاسخگویی به سوالات آسون تر، زمان اضافی داشتید، بهش برگردید. یادتون باشه که یک سوال سخت و یک سوال آسون، هر دو یک امتیاز دارن. پس وقتتون رو برای سوالات آسون و متوسط ذخیره کنید.
نمره منفی و پرهیز از پاسخ های شانسی
توی کنکور، نمره منفی داریم. این یعنی هر پاسخ غلط، قسمتی از نمره مثبت شما رو از بین می بره (معمولاً هر سه پاسخ غلط، معادل یک پاسخ صحیح رو حذف می کنه). پس اگه بین چند گزینه شک دارید و نمی تونید به قطعیت به جواب برسید، بهتره به اون سوال جواب ندید. زدن جواب شانسی، مثل شلیک به پای خودتونه! فقط به سوالاتی جواب بدید که از درستی اون ها تا حد زیادی مطمئنید.
آرامش و تمرکز؛ کلید موفقیت
روز کنکور، محیط آزمون، مراقبین، استرس بقیه داوطلبا… همه این ها می تونن آرامش شما رو به هم بزنن. سعی کنید به موقع توی حوزه آزمون حاضر باشید. با محیط آشنا بشید، یه نفس عمیق بکشید و به خودتون یادآوری کنید که هر چی لازم بوده، یاد گرفتید و حالا وقتشه که بهترین عملکردتون رو داشته باشید. حواس پرتی های محیطی رو به حداقل برسونید و فقط روی سوالات و پاسخنامه خودتون تمرکز کنید.
نظم و دقت در پر کردن پاسخنامه
ممکنه بهترین پاسخ ها رو داده باشید، اما اگه پاسخنامه رو اشتباه پر کنید، همه زحمت هاتون هدر میره. حواستون به شماره سوال و گزینه انتخابی باشه. از مداد نرم استفاده کنید و خونه های پاسخنامه رو کامل پر کنید. به هیچ وجه چیزی روی پاسخنامه خط خطی نکنید یا چرک نویس نکنید.
تغییرات کنکور و تاثیر آن بر زمانبندی
همونطور که حتماً می دونید، کنکور سراسری توی سال های اخیر حسابی دستخوش تغییر شده. بزرگترین و مهم ترین تغییر، حذف دروس عمومی از دفترچه های سوالات کنکوره. یعنی چی؟ یعنی دیگه سر جلسه کنکور، خبری از ادبیات فارسی، عربی، دین و زندگی و زبان انگلیسی نیست. این درس ها قرار نیست توی آزمون تستی از شما سوال بشن و به جاش، تاثیرشون از طریق سوابق تحصیلی و نمرات امتحانات نهایی شما لحاظ میشه.
این تغییر، تأثیر مستقیم روی زمانبندی کنکور گذاشته. قبلاً یه بخش از زمان کنکور به دروس عمومی اختصاص داده می شد، ولی الان تمام ۱۸۰ دقیقه کنکور تجربی، به دروس اختصاصی زیست شناسی، فیزیک، شیمی، ریاضی و زمین شناسی تعلق داره. این یعنی فشار روی دروس اختصاصی بیشتر شده و باید توی این مدت، به همه اون ۱۵۵ سوال پاسخ بدید. بنابراین، اهمیت تسلط بر این دروس و البته مدیریت زمان توی بخش های مختلف اون ها دوچندان میشه.
یک نکته مهم دیگه اینه که ساختار و زمان بندی کنکورهای دی ماه (نوبت اول) و تیر ماه (نوبت دوم) در یک سال کنکوری، معمولاً کاملاً یکسانه. یعنی اگه سازمان سنجش تغییر خاصی رو اعلام نکنه، شما با همون تعداد سوالات و همون زمانبندی که توی این مقاله براتون گفتیم، توی کنکور تیر ماه هم روبه رو میشید. این یک خبر خوبه! چون میتونید از تجربه کنکور دی ماه برای بهبود عملکردتون توی کنکور تیر ماه استفاده کنید. اگه توی دی ماه یه تکنیک خاص مدیریت زمان رو امتحان کردید و جواب نداد، میتونید برای تیر ماه استراتژیتون رو عوض کنید.
حذف دروس عمومی و دو نوبتی شدن کنکور، نه فقط یک تغییر، بلکه یک فرصت برای داوطلبانیه که هوشمندانه عمل کنند و از زمان موجود نهایت بهره را ببرند.
پس، با خیال راحت روی همین زمانبندی متمرکز بشید و برنامه ریزی هاتون رو بر این اساس تنظیم کنید. اینکه سوابق تحصیلی شما برای دروس عمومی چقدر تاثیر داره، مبحث جداگانه ایه که باید با دقت پیگیری بشه، اما برای روز آزمون کنکور دی ماه، تمرکز اصلی روی همین دروس اختصاصی و زمانبندی دقیق اون هاست.
این تغییرات نشون میده که سیستم کنکور داره به سمت تخصص محوری بیشتر پیش میره و از شما انتظار میره که توی دروس رشته خودتون، حسابی قوی باشید. پس تمام وقت و انرژی تون رو بذارید روی همین درس ها و با آشنایی کامل با زمانبندی و تعداد سوالات هر بخش، برای روز آزمون آماده بشید.
نتیجه گیری: آمادگی برای یک آزمون موفق
خب، رسیدیم به انتهای مسیر! فهمیدیم که مدت زمان کنکور تجربی دی ماه، دقیقاً ۱۸۰ دقیقه یا ۳ ساعت تمامه. دونستن این زمانبندی و ریز جزئیات مربوط به هر دفترچه، فقط یه عدد و رقم نیست؛ یک بخش حیاتی از آمادگی شما برای روز بزرگه. این اطلاعات به شما کمک می کنه که با چشم باز وارد میدان بشید و از قبل برای هر دقیقه و هر سوالتون برنامه داشته باشید.
با مدیریت زمان دقیق، تمرین با آزمون های شبیه ساز و رعایت نکات ریز و درشتی که گفتیم، می تونید استرس تون رو به حداقل برسونید و با آرامش و تمرکز کامل، به سوالات پاسخ بدید. یادتون باشه، کنکور بیشتر از اینکه یه مسابقه برای نشون دادن دانش شما باشه، یه آزمون برای مدیریت خودتون، زمان و استرس تونه.
فقط این نیست که چقدر می دونید، اینم مهمه که چقدر خوب می تونید اون چیزی که می دونید رو توی یه زمان مشخص و تحت فشار، نشون بدید. امیدواریم این مقاله بهتون کمک کرده باشه که با دید بهتری به کنکور دی ماه نگاه کنید و برای تک تک لحظه هاش برنامه ریزی کنید. باور داشته باشید که با تلاش، پشتکار و یه برنامه ریزی دقیق، موفقیت در انتظار شماست. برای همه شما کنکوری های سخت کوش، بهترین ها رو آرزو می کنیم!