معرفی برترین نوآوری در فناوری های پاک/تکنولوژی سد اتلاف انرژی است

لاکو گزارش می دهد؛

معرفی برترین نوآوری در فناوری‌های پاک تکنولوژی سد اتلاف انرژی است

شرکت های فعال در عرصه فناوری پاک، برای عملیات پاک تر، مصرف انرژی را در هر کجا که ممکن است، از کاربرد های مقیاس بزرگ گرفته تا سطح فردی، بهینه می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری لاکو، در حالی که انتشار گاز های گلخانه ای جهانی با سرعت هشدار دهنده ای در حال افزایش است، کشور ها در حال گذار به سمت منابع، سوخت، انرژی و فناوری های پاک تر هستند. این گذار فناورانه، فرآیندها، محصولات و خدماتی را امکان پذیر می کند که اثرات منفی زیست محیطی را کاهش می دهند.

شرکت های فعال در عرصه فناوری پاک، برای عملیات پاک تر، مصرف انرژی را در هر کجا که ممکن است، از کاربرد های مقیاس بزرگ گرفته تا سطح فردی، بهینه می کنند.

این شرکت ها در تلاش برای اصلاحات پایدار در فرآیند های تجاری خود هستند. رایج ترین روند در فناوری پاک، ادغام انرژی های تجدیدپذیر است. نوآوری ها در این زمینه امکان تولید انبوه انرژی پاک را با حداقل هدر رفت و هزینه ها فراهم می کند.

 اغلب شرکت های استارت آپی و اسکیل آپ فعال در حوزه فناوری های پاک در آمریکا و سپس در اروپای غربی و هند فعال هستند.

در این گزارش 8 گرایش و نوآوری برتر فناوری پاک معرفی می شود.

 انرژی های تجدید پذیر

با روند فعلی کاهش سوخت فسیلی، نیاز مبرمی برای گذار انرژی به سوی منابع جایگزین وجود دارد که بدون آسیب رساندن به محیط زیست، دوام بیشتری داشته باشند. منابع انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و انرژی امواج محبوب ترین جایگزین ها هستند.

برترین روند ها در فناوری های پاک کدامند؟

صنایع مختلف از سوخت های تجدیدپذیر استفاده می کنند تا عملیات خود را پاک تر و پایدارتر کنند. علاوه بر این، استارت آپ ها با استفاده از سیستم های انرژی تجدیدپذیر برای بهینه سازی عملیات های کربن بالا در مقیاس بزرگ، نوآوری های پایدار را هدایت می کنند.

ساخت و ساز کم کربن

صنعت ساخت و ساز به دلیل انتشار آلاینده های مضر در محیط زیست و استفاده از مواد بسیار زاید در فرآیند های خود مشهور است. با این حال، بخش ساخت و ساز در حال گذار به شیوه های پایدارتر و چرخشی است. ساخت و ساز کم کربن باعث می شود فرآیند ساختمان کمتر مضر باشد و بیشتر با طبیعت زنده هماهنگ شود، از جمله سطوح و دیوار های گیاهی موجب خنک شدن ساختمان می شوند.

برترین روند ها در فناوری های پاک کدامند؟

دانش بنیان ها همچنین از مصالح ساختمانی تمیزتر و کم کربن در خانه ها و فضا های عمومی استفاده می کنند تا مصرف انرژی را بدون به خطر انداختن پارامتر های مهم کیفیت محدود کنند. علاوه بر این، آنها در حال توسعه مصالح ساختمانی سبز مانند جایگزین هایی مانند بتن مبتنی بر کنف، کفپوش بامبو و عایق سبز برای جایگزینی مواد آلاینده هستند.

حمل و نقل جایگزین 

بخش حمل و نقل با پیشرفت هایی مانند ساخت وسایل نقلیه برقی (EVs)، جهش های قابل توجهی را در فناوری پاک برداشته است. انواع وسایل نقلیه برقی شامل خودرو هایی که با باتری کار می کنند، وسایل نقلیه هیبریدی، فناوری هایپرلوپ و خودرو های هیبریدی پلاگین و … است. علاوه بر این، دانش بنیان ها در حال آزمایش ترکیب های مختلف سوخت های پایدار برای جایگزینی کامل سوخت های معمولی خودرو هستند.

برترین روند ها در فناوری های پاک کدامند؟

یکی از نمونه های جایگزین سوخت سنتی، هیدروژن سبز است که از تقسیم آب به هیدروژن و اکسیژن با استفاده از منابع انرژی کم کربن به دست می آید. همچنین بخش حمل و نقل از سایر فناوری های سازگار با محیط زیست مانند ایستگاه های شارژ EV و سیستم های GPS سبز با هوش مصنوعی برای تسهیل کربن زدایی استفاده می کند.

جذب استفاده و ذخیره سازی کربن 

جذب، استفاده و ذخیره سازی کربن (CCUS)، فرآیند جذب کربن منتشر شده برای ذخیره سازی یا چرخه سازی کربن جذب شده است، در نتیجه، اثرات منفی آن معکوس می شود. این روش ها دفع تمیز دی اکسید کربن صنعتی (CO2) را تضمین می کند که در غیر این صورت موجب آلودگی محیط زیست می شود. نوآوری ها در این زمینه شامل فتوسنتز مصنوعی با استفاده از برگ های زیست خورشیدی و محلول های مبتنی بر فیتوپلانکتون است که فرآیند شیمیایی فتوسنتز را تقلید می کند.

پیشرفت های صورت گرفته در حوزه CCUS، همچنین به مقابله با انتشار متان گاوی نیز می پردازد که یکی از بزرگ ترین عوامل انتشار گاز های گلخانه ای است. علاوه بر این، استارت آپ ها در حال توسعه فناوری های جذب و جداسازی کربن هستند تا کربن را به مواد مفید مختلفی مانند پلاستیک های مبتنی بر کربن و بیوچار (زغال تهیه شده از زیست توده های گیاهی که به عنوان کود استفاده می شود) تبدیل کنند.

مدیریت دایره ای پسماند

مدیریت ایمن و پایدار پسماند تاثیر آن را بر محیط زیست کاهش می دهد. اگرچه مدیریت پسماند و زباله یک مفهوم قدیمی است، استارت آپ ها در حال عرضه نوآوری هایی هستند تا زباله ها را تا حد امکان به طور موثر دفع کرده یا آنها را به مواد مفید تبدیل کنند تا چرخه عمر محصول را بهبود بخشند. محلول های تبدیل زباله به انرژی شامل فرآیند هایی مانند هضم بی هوازی، تجزیه در اثر حرارت، سوزاندن و تبدیل ضایعات به سوخت هستند.

برترین روند ها در فناوری های پاک کدامند؟

روند های دیگر شامل روش های تصفیه فاضلاب مانند بازیافت آب خاکستری، برداشت آب باران و سیستم های انعقاد الکتریکی است. بازیافت و ساخت مجدد مواد شیمیایی دیگر روند های دایره ای در مدیریت پسماند است.

برخی از استارت آپ ها یک مرکز جامع دفع زباله را توسعه می دهند که زباله های مسکونی تفکیک نشده را به نوعی بازیافت می کنند. این راه حل در محل، از گاز سازی حرارتی برای تبدیل زباله به انرژی استفاده می کند که یک محصول جانبی به نام «Slag» به جا می گذارد که در ساخت و ساز های پایدار کاربرد دارد؛ بنابراین راه حل چنین شرکت های دانش بنیانی بر چالش تصفیه پایدار مقادیر عظیم زباله جامد شهری در مناطق شهری غلبه می کند.

مواد سبز

استارت آپ ها و اسکیل آپ ها در تمامی صنایع، سعی دارند مواد سبز را جایگزین مواد مبتنی بر فسیل کنند. این مواد از منابع آلی از جمله مواد غذایی و ضایعات کشاورزی، بدون تولید محصولات جانبی سمی تهیه می شوند.

پلاستیک های زیستی و الیاف زیستی رایج ترین مواد سبز مورد استفاده هستند و میزان زباله های پلاستیکی و منسوجات یکبار مصرف را کاهش می دهند. علاوه بر این، محققان به دنبال خوراک هایی هستند که می تواند جایگزین روش های موجود برای تغذیه دام ها در مقیاس انبوه شود تا چرخه غذای اکولوژیکی را به هم نزند.

مدیریت مصرف انرژی

یکی از دغدغه های اصلی که فناوری پاک به آن توجه می کند، مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی برای کاهش اتلاف انرژی است. به عنوان مثال، مراکز داده بسیار انرژی بر هستند، اما نوآوری های زیرساختی تقاضای انرژی آنها را کاهش می دهد.

خنک کننده مایع و مراکز داده مدولار راه حل هایی هستند که به این امر دست می یابند. خنک کننده مایع فرآیندی است که در آن یک خنک کننده مایع مستقیماً به تراشه رایانه وارد می شود تا گرمای اضافی را از سالن داده خارج کرده و از گرم شدن بیش از حد ماشین ها جلوگیری می کند.

برترین روند ها در فناوری های پاک کدامند؟

به طور مشابه، راه حل های نظارت بر انرژی، محیط داخلی را در ساختمان های مسکونی و تجاری به طور خودکار کنترل می کنند تا بار انرژی را کاهش دهند. استارت آپ ها از هوش مصنوعی و داده های بزرگ برای بهبود بیشتر سیستم های نظارت بر انرژی استفاده می کنند.

اتوماسیون پایدار

اتوماسیون سرعت کار های دستی را در بخش های مختلف مانند تولید، کشاورزی و حمل و نقل افزایش می دهد. علاوه بر این، اتوماسیون در هدایت صنایع به سمت پایداری بسیار موثر است. یکی از کاربرد های مهم اتوماسیون در ساختن سیستم های نظارت است که راه حل های مستقلی مانند ترموستات های هوشمند را برای کنترل وسایل برقی ممکن می سازد.

نوآوری جالب دیگر این است که نوار برق هوشمند از رفتن دستگاه ها به حالت آماده به کار جلوگیری می کند و در عوض آنها را خاموش می کند. این به میزان زیادی انرژی تلف شده توسط گجت ها را در صورت عدم استفاده کاهش می دهد. همچنین اتوماسیون پایدار در محیط کارخانه هوشمند نیز کاربرد های بسیاری دارد که در آن اپراتور ها از هوش مصنوعی برای بهینه سازی عملکرد ها استفاده می کنند.

Related Articles