پروانه برگ خوار ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد – خبرگزاری لاکو | اخبار ایران و جهان

خبرگزاری لاکو – گروه استان ها: مصائب بلوطستان تمامی ندارد از خسارات زغال گیری و آتش سوزی و زوال گرفته تا آفت های رنگارنگی که هرروزه زخمی بر پیکر این سرمایه بزرگ زاگرس می زند.

پروانه «برگ‌خوار» ۴۱ هزار هکتار از جنگل‌های لرستان را آلوده کرد

جنگل های لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست بوم منحصربه فرد دارند چرا که از وسعت ۵.۸ میلیون هکتاری جنگل های ۱۱ استان زاگرس ۱.۲ میلیون هکتار در لرستان قرار دارد تا این استان حائز رتبه دوم وسعت جنگل ها باشد عنوانی که وقوع مخاطرات مختلف طبیعی و انسانی آن را تهدید می کند.

هجوم پروانه برگ خوار به جنگل های لرستان

جنگل های استان لرستان با یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار مساحت جزو جنگل های ارزشمند زاگرس به شمار می روند که به لحاظ حفاظت از منابع پایه آب وخاک تولید محصولات فرعی ذخایر ژنتیکی قابلیت اکوتوریستی مسائل زیست محیطی و… دارای اهمیت منحصربه فردی هستند.

استان لرستان به رغم دارابودن ظرفیت های منحصربه فرد در زمینه اراضی جنگلی و مرتعی با مخاطرات جدی مواجه است مخاطراتی که می رود عرصه های طبیعی این دیار را به دشت های بدون آب وعلف تبدیل کند.

وقوع آتش سوزی های گاه وبیگاه در عرصه های جنگلی و مرتعی چرای بی رویه دام تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری ها اجرای پروژه های عمرانی غیرکارشناسی و… هر کدام زخمی را بر تن جنگل های بلوط زده اند تا سکته های مختلف قلب این اکوسیستم را هر روز ضعیف تر کند و حالا جنگل های لرستان به آفتی به نام پروانه برگ خوار دچار شده اند.

خسارت جبران ناپذیر پروانه برگ خوار به جنگل های لرستان

حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی لرستان می گوید: این آفت به صورت کرم است که بر روی برگ گل های درختی تخم گذاری می کند و بعد از مدتی تبدیل به پروانه می شود.

حداقل ۴۱ هزار هکتار از عرصه های جنگلی ما به این آفت آلوده است وی عنوان کرد: تمام رشد نمو و تغذیه این آفت از سطح سبزه برگ است و این باعث خسارات بسیار جبران ناپذیری به درختان می شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه در سال های اخیر به علت پدیده خشکسالی بالارفتن دمای هوا و تغییرات اقلیمی بخش زیادی از جنگل های زاگرس از بین رفتند افزود: در همین سال جاری حدود دو هزار هکتار از جنگل ها را توانستیم کنترل کنیم درحالی که حداقل ۴۱ هزار هکتار از عرصه های جنگلی ما به این آفت آلوده است.

آفت «جوانه خوار» در کمین بلوطستان/ قلب زاگرس در خطر است!

کمبود اعتبار برای کنترل آفت پروانه برگ خوار

میرزایی بیان داشت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته بالغ بر ۱۲۹ میلیارد تومان برای کنترل این آفت نیاز است.

وی ادامه داد: در این راستا درخواست ما این است که هم از منابع ملی و هم استانی دراین رابطه بیشتر توجه صورت گیرد.

این سخنان در حالی مطرح می شود که پیش ازاین بهروز دریکوند معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان نیز با اشاره به وجود آفت کرم جوانه خوار بلوط در برخی از نقاط جنگلی لرستان اظهار داشت: باتوجه به یک دهه خشکسالی متأسفانه شاهد طغیان کرم جوانه خوار و برگ خوار هستیم البته در استان بیشتر با آفت کرم جوانه خوار مواجه هستیم.

پروانه «برگ خوار» ۴۱ هزار هکتار از جنگل های لرستان را آلوده کرد

ادامه طغیان آفت منجر به زوال و خشکیدگی درختان می شود

وی بیان کرد: کرم جوانه خوار بلوط از قبل هم وجود داشته؛ اما نرمال بوده است با خشکسالی ریزگردها و استفاده از سموم آفت کش بیشتر دشمنان طبیعی این کرم از بین رفته و همین باعث طغیان کرم جوانه خوار شده است.

معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان با ابراز تأسف و نگرانی بابت اینکه در سال های گذشته کرم جوانه خوار در چندین نقطه ازجمله جنوب خرم آباد چگنی پارک جنگلی شوراب بخش سپیددشت کوهدشت شول آباد و کاکا رضا طغیان کرده است.

دریکوند با اشاره به اینکه کرم جوانه خوار بلوط رمق درخت را می گیرد و تنش زیادی را روی درخت وارد می کند؛ لذا ادامه طغیان آن منجر به زوال و خشکیدگی درختان می شود عنوان کرد: کرم جوانه خوار بلوط از اواسط اسفندماه تا بیست فروردین که فصل جوانه دادن درختان است طغیان می کند و پروانه سفید برگ خوار بلوط هم یکی دیگر از آفت ها است که از خرداد تا مهرماه طغیان دارد که باوجوداینکه در استان بیشتر با کرم جوانه خوار بلوط مواجه هستیم اما باتوجه به هم جواری با استان های چهارمحال وبختیاری و کهگیلویه و بویراحمد باید مراقبت های لازم را در خصوص مبارزه با پروانه سفید برگ خوار در سطح جنگل های استان انجام دهیم.

نوشته های مشابه