چرا آنها کمتر آلزایمر می گیرند؟
رانندگان تاکسی و آمبولانس برای گذر از ترافیک و رسیدن به مقصد به توانایی های خاصی در پردازش اطلاعات مکانی و واکنش های سریع نیاز دارند. این ویژگی ها ممکن است مغز آنها را در برابر بیماری آلزایمر محافظت کنند. طبق یافته های یک مطالعه جدید این نوع مشاغل که نیاز به تصمیم گیری سریع و ناوبری پیچیده دارند می توانند به کاهش خطر ابتلا به آلزایمر منجر شوند.
دکتر «ویشال پاتل» سرپرست تیم تحقیقاتی از بیمارستان بریگام و زنان در بوستون توضیح داد که بخشی از مغز که مسئول ایجاد نقشه های مکان یابی و جهت یابی است در بروز آلزایمر نیز نقش دارد. او افزود: «مشاغلی که نیاز به پردازش اطلاعات مکان و حرکت در زمان واقعی دارند ممکن است باعث کاهش خطر ابتلا به آلزایمر شوند.»
برای این تحقیق محققان سوابق مرگ نزدیک به ۹ میلیون نفر از ۴۴۳ شغل مختلف را در بازه زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ بررسی کردند. نتایج نشان داد که ۴ درصد از این افراد به دلیل بیماری آلزایمر جان خود را از دست داده اند. اما از آنجایی که رانندگان تاکسی تنها ۱ درصد و رانندگان آمبولانس ۰.۷ درصد از مرگ های ناشی از آلزایمر را تشکیل می دهند این گروه ها کمترین میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را در میان مشاغل مختلف داشتند.
در مقایسه رانندگان اتوبوس و خلبان ها با ۳ تا ۴ درصد مرگ ومیر ناشی از آلزایمر بیشترین نسبت را در این زمینه داشتند. دکتر پاتل بر این باور است که تغییرات عصبی در هیپوکامپ مغز ناحیه ای که در جهت یابی و پردازش خاطرات نقش دارد می تواند عامل محافظتی برای رانندگان تاکسی و آمبولانس در برابر آلزایمر باشد.
این یافته ها نشان می دهند که مشاغلی که نیازمند پردازش پیچیده و حرکت سریع در محیط های مختلف هستند می توانند تأثیرات مثبتی بر سلامت مغز داشته باشند و خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند آلزایمر را کاهش دهند.