چند توصیه تغذیه ای به دیابتی های روزه دار
برخی افراد مبتلا به دیابت، تحت نظر پزشک و با رعایت برخی الگوهای غذایی می توانند روزه بگیرند.
به گزارش لاکو، متخصصان تاکید دارند که برخی مبتلایان دیابت با لحاظ رعایت مواردی و تحت نظر پزشک می توانند روزه بگیرند. افراد دیابتی به منظور پیشگیری از نوسان های قند خون می بایست وعده های غذایی را سبک و با فاصله 2 تا 3 ساعته میل کنند؛ بنابراین دیابتی ها می بایست وعده سحری را در نزدیک ترین زمان ممکن به اذان صبح میل کنند و حتما سحری بخورند.
همچنین غذاهای فیبردار به ویژه سوپ جو، نخود، اسفناج، کدو و چاشنی هایی مانند شنبلیله، تخم گشنیز، شوید و تخم خرفه، سماق، گزنه و دارچین استفاده کنند. مصرف مایعات به میزان کافی و دانه های لعابی مانند خاکشیر، تخم ریحان و تخم شربتی به منظور پیشگیری از افت فشار خون و یبوست نیز توصیه می شود.
افراد دیابتی از روغن های گیاهی برای وعده های غذایی خود استفاده کنند. مصرف بادام، فندوق و پسته برای دیابتی ها توصیه می شود. ورزش سبک برای افراد دیابتی که دیابت نوع 2 دارند توصیه می شود، ورزش در این افراد حدود یک تا 2 ساعت پس از افطار توصیه می شود.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، افراد دیابتی به منظور جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون از پرخوری در وعده افطار خودداری کنند. همچنین دیابتی ها برای خوردن مصرف شیرینی، در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط کنند.
دیابتی ها نیز بهتر است وعده افطار را با مصرف مایعات گرم مانند آب جوش، چای کم رنگ و شیرینی های طبیعی مانند توت خشک، مویز و گاهی خرما شروع کنند.
پایان خبر لاکو