کتاب های کنکور فنی: لیست ضروری ترین منابع برای قبولی

کتاب هایی که برای کنکور فنی باید خواند

برای موفقیت در کنکور کاردانی فنی و حرفه ای و قبولی در رشته های پرطرفدار مثل کامپیوتر، الکتروتکنیک، مکانیک خودرو، حسابداری و تربیت بدنی، انتخاب و مطالعه درست کتاب ها حرف اول رو می زنه. باید هم کتاب های درسی رسمی رو بشناسی و هم بدونی بهترین کمک درسی ها و کتاب های تستی کدومن تا خیالت از بابت منابع جمع باشه.

کتاب های کنکور فنی: لیست ضروری ترین منابع برای قبولی

اگه شما هم از اون دسته دانش آموزهای دهم، یازدهم، دوازدهم هنرستان یا فارغ التحصیلانی هستید که می خواهید تو کنکور کاردانی فنی شرکت کنید، حتماً این سؤال براتون پیش اومده که اصلاً چه کتاب هایی رو باید خوند؟ کدوم کتاب های درسی مهمن و کدوم کمک درسی ها می تونن حسابی کمکتون کنن تا راه موفقیت رو تو کنکور فنی و حرفه ای آسون تر طی کنید؟ اصلاً کنکور فنی و حرفه ای با بقیه کنکورها چه فرقی داره و چطوری باید براش آماده شد؟ این مقاله دقیقاً برای پاسخ به همین سوال ها نوشته شده تا یک راهنمای کامل و عملی جلوی پاتون بذاره. قراره اینجا با هم قدم به قدم پیش بریم و ببینیم برای هر کدوم از این رشته ها، چه کتاب های درسی رسمی و چه کتاب های کمک درسی خوبی تو بازار هست که حسابی به دردتون بخوره.

کنکور فنی و حرفه ای چیه و چرا کتاباش مهمه؟

کنکور کاردانی فنی و حرفه ای، یکی از مسیرهای مهم برای ورود به دانشگاه تو رشته های فنی و مهارتیه. شاید فکر کنید فقط رشته های نظری کنکور دارن، ولی نه! تو شاخه های فنی و حرفه ای و کاردانش هم بعضی رشته ها، اونایی که حسابی پرطرفدارن، برای ورود به دانشگاه های دولتی و آزاد نیاز به آزمون دارن. پنج تا از این رشته های پرمتقاضی که هر سال رقابت سختی برای ورود بهشون وجود داره، الکتروتکنیک، کامپیوتر، مکانیک خودرو، حسابداری و تربیت بدنی هستن. بقیه رشته ها معمولاً بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو می پذیرن.

چرا اصلاً انتخاب کتاب برای این کنکور اینقدر اهمیت داره؟ ببینید، وقتی صحبت از کنکور می شه، فقط درس خوندن کافی نیست. باید بدونید چی رو بخونید، چقدر بخونید و از چه منابعی بخونید. ظرفیت دانشگاه های فنی دولتی محدوده و این باعث می شه رقابت تو این رشته ها حسابی جدی باشه. پس اگه می خواهید تو این رقابت سربلند بیرون بیاید و روی صندلی دانشگاه مورد علاقه تون بنشینید، انتخاب منابع درسی درست، مهم تر از چیزیه که فکرش رو می کنید. یک انتخاب صحیح می تونه کلی راه رو براتون هموار کنه و شانس قبولی تون رو حسابی بالا ببره.

انتخاب درست کتاب ها، نصف راه موفقیت تو کنکوره! یه جورایی مثل اینه که قبل از شروع یه سفر، نقشه راه دقیق و درست رو داشته باشی.

دروس عمومی کنکور فنی: همه شون رو باید بخونی!

قبل از اینکه بریم سراغ دروس تخصصی هر رشته، بیایید اول تکلیف دروس عمومی رو روشن کنیم. خوبی دروس عمومی اینه که برای همه رشته های با کنکور (یعنی همون پنج رشته ای که گفتیم: الکتروتکنیک، کامپیوتر، مکانیک خودرو، حسابداری و تربیت بدنی) کاملاً یکسان هستن. پس فرقی نمی کنه چه رشته ای رو برای کنکور انتخاب کردید، منابع عمومی تون یکیه. این درس ها شامل تعلیمات دینی ۳، فارسی ۳، زبان خارجی (۱ و ۲) و عربی ۳ می شن. تو جدول زیر می تونید جزئیات مربوط به این دروس رو ببینید:

دروس امتحانی ضریب تعداد سوالات منابع
دروس عمومی 3 40 تعلیمات دینی 3، فارسی 3، زبان خارجی 1 و 2، عربی 3

حالا که منابع درسی رسمی رو شناختید، وقتشه که بریم سراغ بهترین کتاب های کمک درسی عمومی که می تونن حسابی بهتون کمک کنن: برای ادبیات فارسی، کتاب هایی رو انتخاب کنید که هم درسنامه کاملی داشته باشن، هم تست های متنوع (هم تألیفی و هم کنکور سال های قبل) و هم پاسخنامه تشریحی که ریز به ریز نکات رو توضیح بده. انتشاراتی مثل گاج، قلم چی، خیلی سبز و مبتکران تو این زمینه کتاب های خوبی دارن.

برای عربی، دنبال کتاب هایی باشید که روی قواعد و ترجمه تمرکز ویژه ای دارن. چون بخش عمده سوالات عربی کنکور رو همین دوتا تشکیل می دن. دین و زندگی هم که بیشتر به آیات و روایات و مفاهیمشون مربوط می شه. بهتره کتابی رو انتخاب کنید که تحلیل کاملی از آیات و پیام های اون ها ارائه می ده. برای زبان انگلیسی هم روی گرامر، واژگان و درک مطلب حسابی کار کنید. کتاب هایی که گرامر رو ساده توضیح می دن و کلی تست واژگان و کلوزتست دارن، به دردتون می خورن.

اختصاصی ها: از کامپیوتر تا تربیت بدنی، هر رشته کتاب خودشو داره!

بر خلاف دروس عمومی که برای همه یکسانن، دروس اختصاصی کنکور فنی و حرفه ای برای هر رشته کاملاً فرق می کنه. این بخش اهمیت خیلی زیادی داره، چون ضرایب دروس اختصاصی معمولاً بالاتره و می تونه حسابی توی رتبه کنکورتون تأثیر بذاره. پس باید برای هر رشته ای که انتخاب کردید، منابع مختص به خودش رو با دقت پیدا و مطالعه کنید. در ادامه، منابع دروس اختصاصی پنج رشته اصلی کنکور فنی و حرفه ای رو به صورت مجزا براتون آوردیم، همراه با پیشنهاداتی برای کتاب های کمک درسی که می تونن راهنمای خوبی باشن.

کامپیوتر (شبکه و نرم افزار رایانه): از صفر تا صد برنامه نویسی و شبکه

اگه رشته کامپیوتر رو انتخاب کردید، باید بدونید که با دنیایی پر از برنامه نویسی، شبکه، پایگاه داده و گرافیک کامپیوتری طرف هستید. این رشته بازار کار خیلی خوبی داره و به همین خاطر رقابت برای ورود بهش هم زیاده. دروس این رشته شامل سه بخش پایه، غیرفنی و فنی (تخصصی) می شن.

عنوان درس پایه دهم پایه یازدهم پایه دوازدهم توضیحات
دروس پایه ریاضی 1، فیزیک ریاضی 2، شیمی ریاضی 3 سوالات از این کتاب ها طراحی می شود.
دروس غیرفنی الزامات محیط کار کارگاه نوآوری و کارآفرینی کاربرد فناوری های نوین، اخلاق حرفه ای مهارت های مشترک
دروس تخصصی دانش فنی پایه، نصب و راه اندازی سیستم های رایانه ای، تولید محتوای الکترونیک و برنامه سازی توسعه برنامه سازی و پایگاه داده، پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی و طراحی وب دانش فنی تخصصی، نصب و نگهداری تجهیزات شبکه و سخت افزار، تجارت الکترونیک و امنیت شبکه مهمترین دروس با ضریب بالا

برای موفقیت تو کنکور کامپیوتر، علاوه بر کتاب های درسی رسمی، نیاز به کتاب های کمک درسی قوی دارید. تو دروس پایه مثل ریاضی، فیزیک و شیمی، دنبال کتاب هایی باشید که درسنامه های جامع دارن و کلی تست استاندارد. برای دروس شایستگی غیرفنی، معمولاً یک کتاب جامع که شامل خلاصه درس و تست باشه، کفایت می کنه. اما برای دروس شایستگی فنی، قضیه فرق می کنه. چون این دروس بیشترین ضریب رو دارن، باید روی کتاب هایی سرمایه گذاری کنید که تخصصی برای کنکور فنی کامپیوتر طراحی شدن. این کتاب ها باید هم درسنامه های عمیق داشته باشن، هم تست های کنکور سال های قبل رو پوشش بدن و هم پاسخنامه کاملاً تشریحی و نکته دار ارائه بدن.

الکتروتکنیک: دنیای برق و الکترونیک رو قورت بده!

رشته الکتروتکنیک برای اونایی که به دنیای برق و الکترونیک علاقه دارن، گزینه عالی ایه. از سیم کشی ساختمان گرفته تا طراحی و نصب تابلوهای برق و رله های قابل برنامه ریزی، همه تو این رشته جای دارن. این رشته هم مثل کامپیوتر، کنکور مخصوص به خودش رو داره.

عنوان درس پایه دهم پایه یازدهم پایه دوازدهم توضیحات
دروس پایه ریاضی 1، فیزیک ریاضی 2، شیمی ریاضی 3 سوالات از این کتاب ها طراحی می شود.
دروس غیرفنی الزامات محیط کار کارگاه نوآوری و کارآفرینی کاربرد فناوری های نوین، اخلاق حرفه ای مهارت های مشترک
دروس تخصصی دانش فنی پایه، طراحی و سیم کشی برق ساختمان های مسکونی، طراحی و نصب تأسیسات جریان ضعیف طراحی و نصب تأسیسات حفاظتی و ساختمان های هوشمند، کابل کشی و سیم پیچی ماشین های الکتریکی دانش فنی تخصصی، نصب و تنظیم تابلوهای برق فشار ضعیف، طراحی و اجرای رله های قابل برنامه ریزی مهمترین دروس با ضریب بالا

برای درس های تخصصی الکتروتکنیک، که اهمیت زیادی دارن، حتماً از کتاب های کمک درسی ای استفاده کنید که توسط اساتید مجرب و تخصصی همین رشته نوشته شده باشن. دنبال کتاب هایی باشید که پر از مثال های عملی و کاربردی باشن و تمرینات زیادی برای هر مبحث داشته باشن. بعضی از انتشارات هم هستند که کتاب های جامعی برای این رشته منتشر می کنن که هم درسنامه دارن و هم تست های طبقه بندی شده.

مکانیک خودرو: هر آنچه برای تعمیر ماشین لازمه بدونی!

اگه عاشق ماشین و تعمیراتش هستید، رشته مکانیک خودرو دقیقاً برای شماست. این رشته شامل مباحثی مثل سرویس و نگهداری خودرو، تعمیرات موتور، گیربکس، سیستم تعلیق و ترمز و… می شه. کنکور مکانیک خودرو هم جزو اون رشته هایی هست که رقابت زیادی داره.

عنوان درس پایه دهم پایه یازدهم پایه دوازدهم توضیحات
دروس پایه ریاضی 1، فیزیک ریاضی 2، شیمی ریاضی 3 سوالات از این کتاب ها طراحی می شود.
دروس غیرفنی الزامات محیط کار کارگاه نوآوری و کارآفرینی مدیریت تولید، اخلاق حرفه ای مهارت های مشترک
دروس تخصصی دانش فنی پایه، سرویس و نگهداری خودروهای سواری، تعمیرات مکانیکی موتور تعمیرات جعبه دنده و دیفرانسیل، تعمیرات سیستم تعلیق، فرمان و ترمز خودرو دانش فنی تخصصی، تعمیرات سیستم سوخت و جرقه، تعمیرات سیستم های برقی خودرو مهمترین دروس با ضریب بالا

برای دروس تخصصی مکانیک خودرو، که بیشترشون جنبه عملی و کاربردی دارن، کتاب های کمک درسی باید تصاویر و نمودارهای زیادی داشته باشن تا مفاهیم رو بهتر درک کنید. همچنین، تمرینات و تست هایی که سناریوهای واقعی تعمیر و نگهداری رو شبیه سازی کنن، خیلی مفید هستن. انتشارات مختلفی تو زمینه کتاب های فنی و حرفه ای فعال هستن که می تونید از منابع اون ها برای این دروس استفاده کنید.

حسابداری: از صفر تا صد حساب و کتاب کنکور!

اگه به اعداد و ارقام، تحلیل مالی و مدیریت حساب ها علاقه دارید، رشته حسابداری می تونه آینده شغلی خوبی براتون بسازه. تو این رشته با مفاهیم حسابداری مالی، صنعتی، حقوق و دستمزد و مباحث مالیاتی آشنا می شید. کنکور حسابداری هم جزو رشته های پر رقابت محسوب می شه.

عنوان درس پایه دهم پایه یازدهم پایه دوازدهم توضیحات
دروس پایه ریاضی 1، فیزیک ریاضی 2، شیمی در دوازدهم درس پایه ندارید.
دروس غیرفنی الزامات محیط کار کارگاه نوآوری و کارآفرینی مدیریت تولید، اخلاق حرفه ای مهارت های مشترک
دروس تخصصی دانش فنی پایه، حسابداری وجوه نقد و تحریر دفاتر قانونی، حسابداری خرید و فروش حسابداری حقوق و دستمزد، حسابداری اموال و انبار دانش فنی تخصصی، حسابداری بهای تمام شده و مالیاتی، حسابداری تهیه و تنظیم صورت های مالی مهمترین دروس با ضریب بالا

برای دروس حسابداری، تمرین و تکرار حسابی مهمه. دنبال کتاب های کمک درسی باشید که کلی مثال حل شده و تمرینات متنوع دارن. پاسخنامه تشریحی که مراحل حل رو قدم به قدم توضیح بده، تو این رشته خیلی به دردتون می خوره. همچنین، کتاب هایی که بخش های مربوط به قوانین و مقررات حسابداری رو به صورت خلاصه و نکته ای آورده باشن، می تونن خیلی مفید باشن.

تربیت بدنی: قهرمان کنکور باش!

برای اونایی که عاشق ورزش و فعالیت های بدنی هستن، رشته تربیت بدنی بهترین گزینه است. تو این رشته با مهارت های جسمانی، چابکی، رزمی و سلامت آشنا می شید. کنکور تربیت بدنی هم طرفدارهای خودش رو داره و نیاز به مطالعه دقیق منابع داره.

عنوان درس پایه دهم پایه یازدهم پایه دوازدهم توضیحات
دروس پایه ریاضی 1، زیست شناسی ریاضی 2، فیزیک شیمی سوالات از این کتاب ها طراحی می شود.
دروس غیرفنی الزامات محیط کار کارگاه نوآوری و کارآفرینی کاربرد فناوری های نوین، اخلاق حرفه ای مهارت های مشترک
دروس تخصصی دانش فنی پایه، پرورش مهارت های جسمانی-حرکتی، توسعه مهارت های چابکی-ذهنی توسعه مهارت های حرکتی با توپ، توسعه مهارت های رزمی-هدفی دانش فنی تخصصی، توسعه سلامت و سبک زندگی با ورزش، عملیات تکمیلی-اصلاحی ورزش ها مهمترین دروس با ضریب بالا

برای دروس تربیت بدنی، که مفاهیم خاص خودشون رو دارن، باید دنبال کتاب های کمک درسی باشید که مفاهیم رو با زبانی ساده و روان توضیح بدن. استفاده از تصاویر، نمودارها و جدول ها برای فهم بهتر مباحث خیلی می تونه کمک کننده باشه. همچنین، کتاب هایی که تست های متنوعی برای هر فصل دارن و پاسخنامه کاملی ارائه می دن، از اهمیت بالایی برخوردارن.

چطور بهترین کتاب ها رو برای کنکور فنی انتخاب کنی؟ چندتا فوت کوزه گری!

حالا که با منابع درسی و کمک درسی برای هر رشته آشنا شدید، سوال اینجاست که چطوری باید این همه کتاب رو انتخاب و مطالعه کرد؟ انتخاب درست یک کتاب کمک درسی خوب، خودش هنره. اینجا چند تا فوت کوزه گری رو بهتون می گم که حسابی به دردتون می خوره:

اهمیت کتاب درسی رسمی: گنج اصلی اینجاست!

با اینکه کتاب های کمک درسی و تستی خیلی مهمن، اما یادتون نره که کتاب درسی، خود گنجه! اصلی ترین منبع سوالات کنکور، همین کتاب های درسی رسمی آموزش و پرورشه. پس اولین قدمتون این باشه که کتاب های درسی مربوط به رشته و پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم رو حسابی بخونید و ریز به ریز نکاتش رو دربیارید. خط به خط کتاب درسی رو جدی بگیرید و از هیچ نکته ای ساده نگذرید. گاهی وقتا یک کلمه یا یک مثال ساده تو کتاب درسی می تونه پایه و اساس یک سوال کنکور باشه.

ویژگی های یک کتاب کمک درسی عالی: چی دنبالش باشی؟

  1. درسنامه کامل و قابل فهم: کتابی رو انتخاب کنید که درسنامه های جامع و کاملی داشته باشه، اما در عین حال با زبانی ساده و روان مباحث رو توضیح بده. از پیچیده گویی دوری کنه.
  2. تست های متنوع و طبقه بندی شده: بعد از هر درسنامه، تعداد کافی تست وجود داشته باشه. تست ها هم باید متنوع باشن (تألیفی، کنکور سال های قبل، تالیفی مشابه کنکور) و هم طبقه بندی شده تا بعد از خوندن هر مبحث بتونید همونجا تستش رو بزنید.
  3. پاسخنامه تشریحی و نکته دار: این بخش شاید مهم ترین قسمت یک کتاب کمک درسی خوب باشه. پاسخنامه باید نه تنها گزینه درست رو بگه، بلکه دلیل رد شدن بقیه گزینه ها رو هم توضیح بده و نکات مهم رو ذکر کنه.
  4. به روز بودن: حتماً از ویرایش های جدید کتاب ها استفاده کنید، چون ممکنه سرفصل ها یا نوع سوالات کنکور تغییر کنه و کتاب های قدیمی، شما رو از قافله عقب بندازن.
  5. تطابق با سرفصل ها و رویکرد کنکور: مطمئن بشید که کتاب انتخابی تون کاملاً با سرفصل های جدید کنکور فنی و حرفه ای هماهنگه و رویکرد سوالات کنکور رو به خوبی پوشش می ده.

اهمیت نمونه سوالات و آزمون های آزمایشی

فقط کتاب خوندن کافی نیست. برای اینکه بفهمید چقدر تو درس ها مسلط شدید و چطور می تونید زمانتون رو مدیریت کنید، حتماً باید نمونه سوالات کنکور سال های گذشته رو حل کنید. این کار بهتون کمک می کنه با سبک سوالات، میزان سختی و حتی دام های تستی آشنا بشید. علاوه بر این، شرکت تو آزمون های آزمایشی هم خیلی مفیده. این آزمون ها یک شبیه سازی واقعی از روز کنکور هستن و بهتون کمک می کنن استرستون رو مدیریت کنید و نقاط قوت و ضعفتون رو بشناسید.

نکته ویژه برای دانش آموزان کاردانش: نگران نباشید!

اگه شما دانش آموز کاردانش هستید، ممکنه بعضی از دروس پایه (مثل فیزیک یا شیمی) رو تو دوران دبیرستان کامل نخونده باشید یا اصلاً تو سرفصل های رشته تون نبوده. نگران نباشید! این اصلاً به این معنی نیست که شانسی ندارید. می تونید از کلاس های تقویتی یا دوره های آموزشی فشرده برای این دروس استفاده کنید. همچنین، منابع خودخوان و کتاب های کمک درسی جامع که درسنامه قوی دارن، می تونن خیلی مفید باشن.

برنامه ریزی صحیح: قطب نمای مسیر کنکور

همه این کتاب ها و منابع رو اگه داشته باشید ولی برنامه ریزی درستی نداشته باشید، فایده ای نداره. باید یک برنامه مطالعاتی منظم و هدفمند برای خودتون تنظیم کنید. زمان بندی کنید که هر درس رو چقدر و چطور بخونید، کی تست بزنید و کی مرور کنید. یادتون باشه، پیوستگی و منظم خوندن از همه چی مهم تره.

منابع آنلاین: همیشه در دسترس

یک خبر خوب دیگه! اگه دنبال کتاب های درسی رسمی هستید و نمی دونید از کجا پیداشون کنید، نگران نباشید. وب سایت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی (chap.sch.ir) تمام کتاب های درسی رو به صورت رایگان برای دانلود قرار داده. می تونید از اونجا نسخه های PDF رو دانلود کنید و مطالعه رو شروع کنید.

فقط خوندن نیست، چطور خوندن و چی خوندن خیلی مهمه! مثل یک ورزشکار حرفه ای که هم تمرین می کنه و هم از تغذیه و استراحتش غافل نیست.

نتیجه گیری: راه موفقیت تو کنکور فنی در دستان شماست!

خب، تا اینجا با هم دیدیم که برای موفقیت تو کنکور کاردانی فنی و حرفه ای، انتخاب کتاب ها چقدر مهمه. از کتاب های درسی رسمی که پایه و اساس کار هستن گرفته تا کمک درسی ها و منابع تستی که مسیر رو براتون هموارتر می کنن. هر رشته ای منابع خاص خودش رو داره و با یک برنامه ریزی دقیق و هوشمندانه، می تونید از این منابع نهایت استفاده رو ببرید.

یادتون باشه، موفقیت تو کنکور فقط به استعداد نیست، به تلاش مستمر، برنامه ریزی صحیح و البته انتخاب منابع درست بستگی داره. پس با دقت منابع رو بررسی کنید، بهترین ها رو برای خودتون انتخاب کنید و بعد با پشتکار شروع به مطالعه کنید. این راه شاید آسون نباشه، ولی قطعا شدنیه. با اطلاعاتی که حالا دارید، می تونید قدم های محکم تری تو مسیر کنکور بردارید و به هدفتون برسید.

یادت باشه، موفقیت تو کنکور فنی، فقط با اراده و تلاش خودت رقم می خوره! پس کمر همت ببند و شروع کن.

نوشته های مشابه