یکی از شروط کاندیداتوری ریاست جمهوری داشتن برنامه است ،این 80 نفر کی فرصت کردند برنامه بنویسند؟

یکی از شروط کاندیداتوری ریاست جمهوری داشتن برنامه است ،این ۸۰ نفر کی فرصت کردند برنامه بنویسند؟

اعمال مفاد اصل 131 قانون اساسی برای انتخاب ریاست جمهوری دولت چهاردهم و ثبت نام 80 تن از چهره های سیاسی برای انتخابات 8 تیرماه1403 سبب طرح این پرسش است که آیا شرایط برای اعمال مصوبه شورای نگهبان و آیین نامه مرتبط با احراز شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری فراهم است؟

با توجه به ابلاغ سیاست های کلی انتخابات از سوی رهبر انقلاب و مفاد این ابلاغیه که تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاست جمهوری باید توسط شورای نگهبان انجام بگیرد .این پرسش مطرح است که 80 داوطلب ثبت نام شده چطور توانسته اند ظرف این مدت کوتاه برای اداره ی دولت طی چهار سال آتی برنامه طراحی کنند؟

بنا به مصوبه ی مذکور شورای نگهبان هم در فرآیند ثبت نام داوطلبان و هم بررسی صلاحیت ها اقدام می کند. در این مصوبه 12 شرط برای تشخیص معیارهای داوطلبان ریاست جمهوری مشخص شده و از داوطلبان نیز خواسته میشود تا آن را مطالعه کنند. بر اساس این مصوبه علاوه بر ارایه 4 مدرک مانند داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن، گواهی عدم سوء پیشنه کیفری و….لازم است شورای نگهبان مدیر و مدبر بودن نامزد مورد نظر را احراز کند در همین راستا هر یک از نامزدان باید نشانه ها و دلایلی برای احراز این شرط ارایه کنند؛ از جمله سوابق مدیریتی شخص مورد نظر بررسی می شود.اما مهم ترین شرط ارایه برنامه و اسامی مشاوران است که بنا بر گفته ی سخنگوی شورای نگهبان این موضوع به صورت کلی بررسی خواهد شد و اعضای شورا وارد حیطه کارشناسی نخواهند شد؛ بنابراین ارایه برنامه و اسامی مشاوران برای تشخیص وصف مدیر و مدبر بودن داوطلبان، توسط اعضای شورای نگهبان است.

با این اوصاف و نظر به اینکه انتخابات 8تیرماه در شرایطی برگزار خواهد شد که یکسال از دوره ی ریاست جمهوری پیشین باقیمانده این پرسش مطرح است که مدعیان کرسی ریاست جمهوری چگونه ظرف یک ماه اخیر قادر به ارایه برنامه و برآورد توانایی مشاوران خویش هستند؟

آیا امکان طراحی یک برنامه ی حداقل 4ساله ظرف این مدت کوتاه میسر است؟

منتشر شده در سایت دیده بان ایران

وکیل دادگستری-شیراز

Related Articles