۱۰ غذای محلی شیراز | مزه های اصیل که نباید از دست داد!

۱۰ غذای محلی شیراز | مزه های اصیل که نباید از دست داد!

غذاهای محلی شیراز که باید امتحان کنید

سفر به شیراز فقط به بازدید از حافظیه و سعدیه ختم نمیشه؛ این شهر پر از طعم های دلنشینه که جون میده برای یه شکم گردی حسابی و غذاهای محلی شیراز، داستانی از عطر و طعم رو روایت می کنن که محاله فراموششون کنی. هر گوشه از شیراز یه غذای خوشمزه داره که منتظره تا مزه اش کنی.

اگه شیراز رو برای سفرت انتخاب کردی، یه بخش هیجان انگیز دیگه هم هست که نباید از دستش بدی: دنیای رنگارنگ و خوش عطر غذاهای سنتی شیراز! این شهر نه فقط به شعر و ادب، بلکه به آشپزی بی نظیرش هم معروفه. فکرشو بکن، از پلوهای پرملات و عطرآگین گرفته تا خورشت های ملس و آش های مقوی که جون میدن برای صبحونه های شیرازی! هدف ما اینه که یه راهنمای کامل و حسابی برات آماده کنیم تا تو سفرت بدونی کدوم غذاها رو حتما باید امتحان کنی و کجا می تونی بهترینشون رو پیدا کنی.

سفری به دنیای پلوهای رنگین و خوش عطر شیرازی

شیرازی ها استاد پخت پلوهای جورواجورن که هر کدومشون یه دنیا طعم و رنگ دارن. اینجا چند تا از معروف ترین پلوهای شیرازی رو معرفی می کنیم که نباید فرصت چشیدنشون رو از دست بدی:

کلم پلو شیرازی: پادشاه سفره های شیرازی

اگه تا حالا کلم پلو شیرازی رو امتحان نکردی، نصف عمرت بر فناست! این غذا بدون شک تاج سر پلوهای شیرازیه. از کلم قمری یا سنگی، برنج اعلا، پیاز، گوشت چرخ کرده قلقلی و یه عالمه سبزی معطر مثل تره، ریحان، ترخون و شوید تشکیل شده. عطر سبزیجات وقتی با کلم و گوشت مخلوط میشه، هوش از سر آدم می بره. کلم پلو رو معمولاً با سالاد شیرازی تازه و ماست و خیار سرو می کنن که ترکیبش واقعاً معرکه ست. یه بشقاب از این پلو می تونه خستگی سفر رو از تنت دربیاره و روحت رو تازه کنه. خیلی ها معتقدن کلم پلو شیرازی، خوشمزه ترین غذاهای شیراز به حساب میاد.

شیرازی پلو (کته شیرازی): غذای مجلسی و دوست داشتنی

شیرازی پلو یا همون کته شیرازی، یه غذای مجلسی و خیلی پرطرفداره که ظاهرش هم به اندازه طعمش دلرباست. تصور کن یه لایه برنج زعفرونی، یه لایه مرغ یا گوشت، بادمجان های سرخ شده و زرشک پلویی که تو دل هم جا گرفتن. ترکیب طعم مرغ، بادمجان و زعفران، شیرازی پلو رو تبدیل به یه اثر هنری آشپزی می کنه. این غذا پای ثابت مهمونی ها و دورهمی های شیرازی هاست و حسابی هم محبوبه. حتماً در سفر به شیراز این پلو رو امتحان کنید، مخصوصاً اگه دنبال غذاهای سنتی شیراز هستید که هم ظاهر خوبی داشته باشن و هم طعمشون بی نظیر باشه.

قنبر پلو: پلوی مجلسی با طعم ملس

قنبر پلو، یه پلوی دیگه ست که بیشتر تو مجالس و مهمونی ها سرو میشه. این غذا یه طعم ملس و جذاب داره که از ترکیب برنج، گوشت چرخ کرده قلقلی، مغز گردو، پیاز، کشمش (یا انار/رب انار) و ادویه های معطر به وجود میاد. شیرینی و ترشی این پلو رو میتونی بر اساس ذائقه ات تنظیم کنی، مثلاً به جای کشمش از خرما یا شیره انگور استفاده کنی. این پلو با سالاد شیرازی یه ترکیب فوق العاده میشه و قطعا جزو لیست غذاهای شیرازی هست که باید بچشی.

شکر پلو: شیرین و بی نظیر

اگه عاشق طعم های شیرینی، شکر پلو شیرازی یه گزینه عالی برات خواهد بود. این پلو با شکر، برنج، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و زعفران تهیه میشه. زعفران حسابی رنگ و عطر دلنشینی بهش میده. معمولاً شکر پلو رو با خورشت قیمه سرو می کنن که ترکیب طعم شیرین پلو و ملس قیمه یه تجربه متفاوت و خوشایند رو برات رقم میزنه. این غذا یکی از اصیل ترین غذاهای شیراز است.

هویج پلو: عطر و طعم دلپذیر هویج

هویج پلو شیرازی هم یکی دیگه از پلوهای شیرین و خوش طعمه که با هویج خلالی، برنج، شکر، گوشت چرخ کرده، زعفران و دارچین درست میشه. این غذا هم خوش رنگه و هم حسابی اشتهاآوره. می تونی برای تزیینش از خلال بادام و پسته استفاده کنی. هویج پلو شیرازی طعمی فوق العاده و دلنشین داره که حتماً باید امتحانش کنی.

رب پلو: گزینه ای سالم و بدون گوشت

اگه گیاه خوار هستی یا دلت یه غذای سبک و بدون گوشت می خواد، رب پلو شیرازی یه انتخاب عالیه. این غذا با برنج، رب انار ملس، گردو، کشمش و پیاز داغ تهیه میشه و طعمی ترش و شیرین داره که خیلی هم مقویه. رب پلو معمولاً با سبزی خوردن یا سالاد شیرازی سرو میشه و حسابی می چسبه.

لوبیا پلو شیرازی (با لوبیا چشم بلبلی): طعمی متفاوت

فرق لوبیا پلو شیرازی با بقیه لوبیا پلوها تو استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبزه. این تفاوت کوچیک، طعم و عطر بی نظیری به غذا میده. لوبیا پلو شیرازی با گوشت تکه ای یا چرخ کرده، شوید، برنج و زعفران درست میشه و یه غذای کامل و مقویه. حتماً کنارش سالاد شیرازی رو فراموش نکنید!

آلبالو پلو: طعم ملس تابستانی

آلبالو پلو شیرازی، یه غذای بهشتیه که با آلبالوهای تازه و ملس، برنج زعفرونی و مرغ یا گوشت قلقلی تهیه میشه. این غذا یه ترکیب بی نظیر از طعم های ترش و شیرینه و برای روزهای گرم سال، حسابی می چسبه. ظاهرش هم انقدر جذابه که دل هر کسی رو می بره.

پاچه پلو: یک تجربه متفاوت و اصیل

پاچه پلو یه غذای خاص و کمتر شناخته شده شیرازیه که برای عاشقان غذاهای گوشتی، تجربه ای بی نظیره. این غذا از کله پاچه، برنج، سیر، پیاز، آلو بخارا و برگه زردآلو تهیه میشه. این ترکیب شاید برات عجیب باشه، اما طعمش واقعاً اصیل و خوشمزه ست و نشون دهنده تنوع غذاهای سنتی شیرازه.

پلو اسفندی: غذایی با داستان و آیین

پلو اسفندی یه غذای سنتی با یه داستان خاصه. این پلو که معمولاً تو اوایل اسفندماه تو آباده شیراز پخته میشه، ترکیبی از هفت نوع حبوبات مثل عدس، لوبیا سفید، نخود، ماش و برنج و گوشت گوسفندیه که با ادویه هایی مثل پودر گل سرخ، زیره و دارچین طعم دار میشه. پلو اسفندی یه غذای مقوی و باارزشه که هر قاشقش تو رو به تاریخ و فرهنگ این منطقه می بره.

لای پلو شیرازی: پلو و خورش در هم تنیده

لای پلو شیرازی یه روش پخت خلاقانه ست که توش خورش و برنج به صورت لایه ای و همزمان با هم پخته میشن. این روش باعث میشه طعم خورش کاملاً به خورد برنج بره و یه ترکیب فوق العاده به وجود بیاد. مرغ لای پلو یا شیرازی پلو (که توش بادمجان داره) نمونه های خوبی از این نوع پلو هستن که حتماً باید امتحانشون کنی.

کباب پلو شیرازی: یک ترکیب محبوب

کباب پلو شیرازی، از اون غذاهاییه که همه دوسش دارن. ترکیبی از برنج زعفرونی خوش عطر با کباب های خوشمزه، که می تونه به شکل سیخی یا حتی قلقلی باشه. گوشت تازه و ادویه های خاص، این کباب پلو رو حسابی لذیذ می کنن. معمولاً این غذا با سبزیجات تازه سرو میشه که طعمشو تکمیل می کنه.

کلم پلو شیرازی نه فقط یه غذا، بلکه یه نماد از آشپزی شیراز و سفره های رنگینشه. اگه به شیراز سفر کردی، از دست دادن طعم بی نظیر این غذا، واقعاً حیفه!

خورشت ها و خوراک های دلچسب شیرازی

شیراز فقط به پلوهاش معروف نیست؛ خورشت ها و خوراک های دیگه ای هم داره که هر کدومشون یه طعم خاص و فراموش نشدنی دارن:

دو پیازه آلو: غذایی ساده و پرطرفدار

شاید شنیده باشی که میگن دو پیازه آلو، اما باید بدونی آلو تو لهجه شیرازی یعنی سیب زمینی! پس تو این غذا خبری از آلو نیست. دو پیازه آلو یکی از ساده ترین و در عین حال محبوب ترین غذاهای شیرازیه که خیلی سریع آماده میشه. سیب زمینی آب پز، پیاز داغ، گوجه فرنگی یا رب گوجه و ادویه، مواد اصلی این غذان. بعضی ها برای خوش طعم تر شدنش بهش گوشت هم اضافه می کنن. این غذا رو معمولاً با نون تازه و سبزی خوردن می خورن و بیشتر هم تو وعده شام سرو میشه. خیلی لذیذ و سبک!

قورمه به: خورش شیرین و معطر

قورمه به یه خورشت شیرین و معطره که با میوه به، گوشت، شکر و زعفران تهیه میشه. ممکنه اولش تعجب کنی که به تو خورشت؟ اما بهت قول میدم بعد از یه بار امتحان کردنش، عاشقش میشی! به، یه عطر و طعم خاصی به این خورشت میده که واقعاً بی نظیره. اگه از غذاهای شیرین پسندی، حتماً قورمه به رو امتحان کن.

حلیم بادمجان: غذایی مقوی و مجلسی

حلیم بادمجان شیرازی، یه غذای مجلسی و حسابی مقویه که تو مهمونی ها و دورهمی ها سرو میشه. این غذا با بادمجان، گوشت، لوبیا، گردو، پیاز داغ و کشک تهیه میشه. طعم کشک و بادمجان سرخ شده تو این حلیم، یه ترکیب جادویی می سازه. معمولاً با گردو و نعناع داغ تزیین میشه و با نون تازه حسابی می چسبه.

یتیمک بادمجان شیرازی: غذایی بدون گوشت و سریع

یتیمک بادمجان یه غذای دیگه بدون گوشته که خیلی سریع آماده میشه و برای یه وعده غذایی سبک عالیه. بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز و سیر مواد اصلیشن. این غذا رو شیرازی ها به سبک خودشون درست می کنن و طعم ساده و دلچسبی داره. معمولاً با نون یا کته سرو میشه.

مشته بادمجان شیرازی: غذایی راحت و خوشمزه

مشته بادمجان شیرازی هم یه غذای راحته که طعم خیلی خوبی داره. این غذا هم مثل یتیمک، با بادمجان درست میشه و می تونه یه گزینه عالی برای ناهار یا شام باشه. با نون تازه، کته یا سالاد شیرازی حسابی می چسبه.

مرغ مسمای شیرازی: طعمی شبیه فسنجان

مرغ مسمای شیرازی یه خورشت خوشمزه ست که طعمش یه جورایی شبیه فسنجونه، اما با پیاز داغ فراوون. این خورشت با مرغ، رب انار و پیاز رنده شده تهیه میشه و طعم ملس و لذیذی داره. اگه از فسنجون خوشت میاد، مرغ مسمای شیراز رو حتماً امتحان کن.

خوراک بابونه: غذایی سنتی با عطر بابونه

خوراک بابونه یه غذای سنتی و خاصه که با روغن حیوانی، تخم مرغ، پیاز و سبزی بابونه محلی تهیه میشه. طرز تهیه اش ساده ست، اما طعم و عطرش واقعاً بی نظیره و اگه دنبال تجربه غذاهای خاص شیراز هستی، این گزینه رو از دست نده.

توتوه شیرازی: غذای تابه ای و سریع

توتوه یه غذای سریع و خوشمزه ست که اسمش از توی تابه گرفته شده، چون تمام مراحل پختش تو یه تابه دربسته انجام میشه. جگر سفید گوسفند و پیاز مواد اصلیشن و معمولاً با گشنیز و سبزی های معطر شیرازی طعم دار میشه. توتوه یه غذای نونیه که حسابی هم مقویه.

آش های محلی شیراز: درمانی برای روح و جسم!

آش های شیرازی از اون دسته غذاها هستن که نه فقط یه وعده غذایی، که یه تجربه تمام عیارن؛ مخصوصا تو روزهای سرد سال. طعم و عطرشون هوش از سر آدم می بره!

آش سبزی شیرازی: معروف ترین و محبوب ترین آش

اگه شیراز رفتی و آش سبزی رو نخوردی، انگار اصلاً شیراز نرفتی! این آش یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای شیرازیه که خیلی ها صبحانه می خورنش. صف های طولانی جلوی آش فروشی ها تو صبح جمعه، گواه محبوبیتشه. آش سبزی با برنج، گوشت، لوبیا سفید، عدس، نخود و سبزی های معطر مثل تره، ترخون و شوید تهیه میشه. یه کاسه آش سبزی داغ، حسابی سرحالت میاره و برای شروع یه روز عالی تو شیراز، حرف نداره.

آش ماست شیرازی: آشی با رنگ روشن و طعم ماست

آش ماست شیرازی یه آش متفاوت و خوشمزه ست که با برنج، لپه، گوشت، پیاز، ماست ترش و سبزی های شوید و ترخون درست میشه. رنگش روشنه و معمولاً با پیاز داغ تزیین میشه. این آش بیشتر تو ماه رمضان و مراسم های مذهبی پخته میشه و طعم خنک و دلپذیری داره.

اشکنه شیرازی (آب پیازک): غذایی سبک و سنتی

اشکنه شیرازی که بهش آب پیازک هم میگن، یه غذای سبک و سنتیه که تو وعده شام یا برای وقتایی که دنبال یه غذای آسون می گردی، عالیه. شنبلیله، نعناع خشک، تخم مرغ، پیاز و ادویه مواد اصلیشن. این غذا خیلی سریع آماده میشه و هضمش هم راحته. یه کاسه اشکنه داغ با نون تازه، می تونه یه شام دلچسب و ساده باشه.

یخنی نخود (آبگوشت شیرازی): آبگوشت مخصوص شیرازی ها

اگه عاشق آبگوشتی، پس یخنی نخود شیرازی رو از دست نده. این غذا همون آبگوشت خودمونه، اما به سبک شیرازی ها. گوشت، نخود، سیب زمینی، پیاز و ادویه مواد اصلیشن. یخنی نخود حسابی مقویه و با نون داغ، سبزی خوردن و ترشی محلی، طعمش بی نظیره. واژه یخنی هم تو فارسی به معنی پخته شده ست.

آش انار: آشی ترش و شیرین مخصوص شب های سرد

آش انار شیرازی یه آش خاص و لذیذه که بیشتر تو شب های سرد زمستون و مخصوصاً شب یلدا پخته میشه. ترکیب آب انار تازه، نخود، لوبیا چیتی، دانه های انار، برنج، سبزی آش و گوشت چرخ کرده قلقلی، یه طعم ترش و شیرین بی نظیر بهش میده. آش انار حسابی حال و هوای شب های بلند و سرد رو برات زنده می کنه.

آش کارده شیرازی: آشی خاص با سبزی کارده

آش کارده یه آش خیلی خاص و محلیه که با سبزی کارده تهیه میشه. این سبزی یه کم خاصه و باید خوب کوبیده بشه تا موقع خوردن، مشکلی ایجاد نکنه. آش کارده یه طعم متفاوت و منحصربه فرد داره و بیشتر تو شیراز به عنوان پیش غذا یا حتی غذای خیابانی سرو میشه. اگه دوست داری یه طعم جدید رو تجربه کنی، آش کارده رو امتحان کن.

یخنی عدس و کلم: غذای ساده و مقوی

یخنی عدس و کلم شیرازی یه غذای ساده و مقویه که با عدس و کلم قمری (همون کلم سر) درست میشه. این غذا برای وقتایی که عجله داری یا دنبال یه غذای سبک و در عین حال مغذی هستی، عالیه. معمولاً با نون تلیت سرو میشه و حسابی هم سالم و خوشمزه ست.

شیراز، شهر گل و بلبل، فقط با حافظیه و سعدی شناخته نمیشه؛ بلکه با آش سبزی های معروفش که از صبح زود تو کوچه و خیابون بوش میپیچه، دلبری می کنه!

پیش غذاها و دسرهای شیرین شیرازی: تکمیلی برای هر سفره

سفره شیرازی ها بدون پیش غذاها و دسرهای خوشمزه شون کامل نیست. اینا همون چاشنی ها و شیرینی هایی هستن که تجربه غذا خوردنت رو بی نظیر می کنن.

سالاد شیرازی: همراه همیشگی غذاها

سالاد شیرازی از اون سالادهاییه که پای ثابت سفره های ایرانه، اما اصالتش برمی گرده به شیراز. ترکیب ساده و بی نظیر گوجه فرنگی، خیار و پیاز ریز خردشده با آبغوره یا آبلیمو، نعناع خشک و نمک، یه طعم ترش و تازه بهش میده که کنار هر غذایی، به خصوص کلم پلو و شیرازی پلو، محشره. سالاد شیرازی نه فقط خوشمزه ست، بلکه حسابی هم رژیمیه!

کوفته هلو (شیرازی): زیبا و خوش طعم

کوفته هلو شیرازی یه کوفته خاص و خوشگل با طعمی متفاوته. دلیل نامگذاریش هم شکل و رنگش هست که شبیه هلوئه، نه اینکه توش هلو باشه! این کوفته با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، هویج، پیاز و تخم مرغ تهیه میشه و بعضی ها توش کشمش، زرشک و گردو هم میریزن. سس رب و هویجش هم حسابی طعمش رو تکمیل می کنه. کوفته هلو از اوناست که هم چشمتو سیر می کنه، هم دلتو!

کوفته سبزی شیرازی: کوفته ای بزرگ و پرسبزی

کوفته سبزی شیرازی یه کوفته بزرگ و پرملاته که با گوشت چرخ کرده، نخود و سبزی های معطر مثل ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره تهیه میشه. این کوفته حسابی مغذیه و با نون تازه و سبزی خوردن، یه وعده غذایی کامل و لذیذه.

کوفته گشنیز شیرازی: طعم خاص گشنیز در کوفته

کوفته گشنیز شیرازی، همونطور که از اسمش پیداست، طعم خاص گشنیز رو به کوفته اضافه می کنه. این کوفته با گوشت چرخ کرده، برنج، تخم مرغ، آرد و گوجه فرنگی درست میشه و گشنیز تازه توش حسابی عطر و طعم میده. اگه عاشق گشنیزی، این کوفته رو از دست نده.

کتلت شیرازی: کتلت بدون گوشت با سبزیجات معطر

کتلت شیرازی یه کتلت خاص و خوشمزه ست که معمولاً بدون گوشت تهیه میشه و از سبزیجات معطر برای طعم دار کردنش استفاده می کنن. این کتلت رو می تونی برای ناهار، شام یا حتی یه میان وعده سبک استفاده کنی. با یه سس خونگی خوشمزه (رب گوجه، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه) سرو میشه و حسابی هم اقتصادیه.

دلمه برگ مو شیرازی: دلمه ای خوشمزه با چاشنی های خاص

دلمه برگ مو تو ایران خیلی محبوبه، اما دلمه برگ مو شیرازی یه فرقایی داره. این دلمه با سبزی های معطر مثل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون و چاشنی های خاصی مثل سرکه، آبغوره، شکر و آب گوشت تهیه میشه که طعمش رو بی نظیر می کنه. یه دلمه خوشمزه و اصیل که حتماً باید مزه اش کنی.

ته چین شیرازی: ته چینی با بادمجان

ته چین شیرازی یه ته چین مجلسی و خوشمزه ست که توش از بادمجان استفاده میشه. برنج، گوشت و بادمجان ترکیب اصلی این ته چین رو تشکیل میدن و ظاهرش هم حسابی جذابه. این غذا برای مهمونی ها و دورهمی ها یه گزینه عالیه.

ترحلوا شیرازی: حلوای نرم و ژله ای

ترحلوا یه دسر سنتی و محبوب شیرازیه که بافت نرم و ژله ای داره. این حلوا معمولاً به صورت دو رنگ یا ساده سرو میشه و پای ثابت سفره های افطار و مهمونی هاست. طعم شیرین و لطیفش حسابی دلنشینه و به عنوان سوغاتی هم خیلی خوبه.

حلوا کاسه شیرازی: حلوای لطیف با آرد برنج و زعفران

حلوا کاسه شیرازی یه حلوای دیگه از شیرازه که با آرد برنج، زعفران و گلاب تهیه میشه. بافتش خیلی نرم و لطیفه و طعم زعفران و گلاب حسابی توش غالبه. این حلوا هم مثل ترحلوا، یه دسر پرطرفداره و تو مراسم و مهمونی ها زیاد سرو میشه.

حلوای شیر شیرازی: حلوایی خاص با شیر و عطر هل و گلاب

حلوای شیر شیرازی یه دسر لذیذ و خاصه که برخلاف بقیه حلواها با شیر تهیه میشه. این حلوا بافت کرمی و نرمی داره و عطر هل و گلابش حسابی دل رو می بره. تو ماه رمضان حسابی طرفدار پیدا می کنه و برای پذیرایی هم گزینه فوق العاده ایه.

کجا این غذاهای محلی شیراز را امتحان کنیم؟ (بهترین رستوران ها و مراکز)

حالا که حسابی اشتهات باز شد و با انواع غذاهای محلی شیراز آشنا شدی، وقتشه بدونی کجا می تونی بهترینشون رو پیدا کنی و یه تجربه شکم گردی فراموش نشدنی داشته باشی. شیراز رستوران ها و غذاخوری های سنتی و مدرن زیادی داره که هر کدومشون حال و هوای خاص خودشون رو دارن:

رستوران هفت خوان: لوکس و متنوع

اگه دنبال یه تجربه لوکس و متفاوت هستی، رستوران هفت خوان گزینه ی عالیه. این رستوران تو یه ساختمون چند طبقه با معماری بی نظیر قرار گرفته و هر طبقه اش یه فضای خاص با منوی متفاوتی داره. می تونی انواع غذاهای محلی مثل کلم پلو و قنبر پلو رو با کیفیت عالی اینجا امتحان کنی. فضای شیک و پرسنل حرفه ای، تجربه ات رو کامل می کنه.

آدرس: بلوار دروازه قرآن

رستوران خانه سنتی پرهامی: فضایی سنتی و دلنشین

اگه دوست داری تو یه فضای اصیل و سنتی غذا بخوری، رستوران خانه سنتی پرهامی رو از دست نده. این رستوران یه خونه قدیمی زیباست که با حوض و باغچه و معماری سنتی شیراز، حسابی دلت رو می بره. اینجا می تونی غذاهای محلی شیراز رو تو یه فضای کاملاً ایرانی تجربه کنی. صدای آب حوض و عطر گل ها، لذت غذاتو چند برابر می کنه.

آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، بعد از سه راه احمدی، گود عربان، ضلع مقابل مسجد نصیرالملک

رستوران خوشا شیراز: نام آشنا و محبوب

رستوران خوشا شیراز یکی از محبوب ترین رستوران های این شهره که اسمش رو از شعر معروف حافظ گرفته. این رستوران دو فضای باز و سرپوشیده داره که می تونی طبق سلیقه ات انتخاب کنی. اینجا انواع کباب های شیرازی، دوشاب پلو (یکی از پلوهای خاص شیراز) و خورشت های خوشمزه رو با بهترین کیفیت سرو می کنن. یه جای عالی برای لذت بردن از غذاهای اصیل شیراز.

آدرس: بلوار صنایع، روبه روی گلدشت حافظ

بازارها و مراکز فروش آش: برای آش سبزی و آش کارده

اگه دلت آش سبزی یا آش کارده حسابی می خواد، بهترین جا برای پیدا کردنش، بازارها و مراکز فروش آش تو سطح شهرن. صبح های زود تو شیراز، بوی آش سبزی تو خیابون ها میپیچه و می تونی آش های داغ و تازه رو از این مغازه ها تهیه کنی. تجربه ای که هیچ رستورانی نمی تونه بهت بده.

فودکورت ها و کافه های سنتی: تجربه های مدرن و سنتی

بعضی از فودکورت ها و کافه های سنتی شیراز هم غذاهای محلی رو با کیفیت خوب سرو می کنن. این مکان ها معمولاً فضای مدرن تر یا ترکیبی از مدرن و سنتی دارن و برای کسانی که دوست دارن تو یه محیط جوون پسندتر غذاهای سنتی رو امتحان کنن، مناسبن.

نکات مهم برای شکم گردی فراموش نشدنی در شیراز

حالا که قراره یه شکم گردی حسابی تو شیراز داشته باشی، این نکات رو یادت نره تا تجربه ات کامل تر بشه:

  1. سالاد شیرازی رو فراموش نکن: سالاد شیرازی، رفیق شفیق اکثر غذاهای شیرازیه. هر پلاویی که سفارش دادی، حتماً کنارش یه کاسه سالاد شیرازی هم بذار تا طعم غذا رو تکمیل کنه.
  2. نوشیدنی های سنتی رو امتحان کن: شیراز مهد عرقیات و شربت های خوشمزه ست. شربت بهارنارنج، شربت آبلیمو، و عرقیات متنوع شیراز رو امتحان کن. حسابی حالتو جا میارن.
  3. از بازارهای سنتی بازدید کن: سر زدن به بازارهای سنتی مثل بازار وکیل، فقط برای خرید سوغاتی نیست. اینجا می تونی با مواد اولیه غذاهای محلی آشنا بشی و حتی بعضی از آش ها و خوراکی های کوچیک رو هم تو همون بازار امتحان کنی.
  4. به غذاهای فصلی توجه کن: بعضی از غذاها مثل خورشت کنگر، فصلی هستن و فقط تو فصل خودشون (مثل بهار برای کنگر) پیدا میشن. اگه تو فصل خاصی سفر می کنی، حتماً از غذاهای فصلیش غافل نشو.
  5. با محلی ها گپ بزن: شیرازی ها مردم خونگرم و مهمون نوازین. اگه فرصت کردی، باهاشون درباره غذاهاشون حرف بزن. شاید یه رستوران یا یه غذای محلی رو بهت معرفی کنن که تو هیچ لیستی پیدا نکنی!

سوالات متداول

معروف ترین غذاهای محلی شیراز برای صبحانه کدامند؟

معروف ترین غذا برای صبحانه در شیراز، آش سبزی شیرازی است که طرفداران زیادی دارد و معمولاً در کنار نان تازه و ترشی سرو می شود. بعضی ها هم اشکنه شیرازی (آب پیازک) را برای صبحانه یا شام سبک انتخاب می کنند.

کدام غذاهای شیرازی شیرین هستند؟

غذاهای شیرازی با طعم های شیرین و ملس زیادند. از جمله معروف ترین آن ها می توان به شکر پلو، هویج پلو، قورمه به و آلبالو پلو اشاره کرد. این غذاها معمولاً با شکر، رب انار ملس، و میوه های فصلی تهیه می شوند که طعم بی نظیری به آن ها می دهد.

بهترین غذاهای نونی شیراز کدامند؟

غذاهای نونی شیراز هم طرفداران خاص خودشان را دارند. دو پیازه آلو، اشکنه شیرازی (آب پیازک)، یخنی نخود (آبگوشت شیرازی)، یتیمک بادمجان و توتوه شیرازی از محبوب ترین غذاهای نونی این شهر به حساب می آیند.

آیا شیراز غذای گیاهی هم دارد؟

بله، شیراز غذاهای گیاهی خوشمزه و متنوعی دارد. از معروف ترین غذاهای گیاهی شیراز می توان به رب پلو (بدون گوشت)، یتیمک بادمجان، دمپختک، و کتلت شیرازی (که معمولاً بدون گوشت تهیه می شود) اشاره کرد.

سخن پایانی

دیدید که شیراز فقط به شعر و ادب و باغ های سرسبزش معروف نیست، این شهر یه بهشت واقعی برای شکم گردی هم هست! غذاهای محلی شیراز یه جورایی تاریخ و فرهنگ این دیار رو تو خودشون دارن. از عطر دل انگیز کلم پلو و آش سبزی تا طعم ملس آلبالو پلو و قورمه به، هر کدوم یه تجربه جدید و بی نظیر رو براتون رقم می زنن.

پس دفعه بعدی که شیراز رفتی، فقط دنبال جاهای دیدنی نباش؛ برنامه یه شکم گردی حسابی رو هم تو لیستت بذار. از امتحان کردن این طعم های اصیل و فراموش نشدنی غافل نشو. مطمئن باش غذاهای شیرازی نه تنها خاطره ای خوشمزه از سفرت برات به جا می ذارن، بلکه بخشی جدانشدنی از فرهنگ غنی این شهر رو هم بهت معرفی می کنن. نوش جان!

نوشته های مشابه