7 پیشنهاد برای عبور از خشکسالی
خشکسالی یکی از موضوعات مهم کشور است که برای کاهش تبعات آن هم مردم و هم مسوولان می توانند اقداماتی انجام دهند.
به گزارش لاکو در حالی کشورمان چهارمین سال پیاپی خشکسالی را پشت سر می گذارد که گرمای هوای تقریبا در همه نقاط کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) بالاتر از حد نرمال بوده است، به گونه ای که آبان و آذرماه گرم ترین آبان و آذر تاریخ کشور بوده اند. طی آذر و دی و بهمن ماه نیز برف چندانی نبارید و با وجود بارش های خوب اسفندماه کشور همچنان درگیر خشکسالی است. در این شرایط احد وظیفه -رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور- پیشنهادهایی را با کاهش تبعات خشکسالی ارایه می دهد:
– ایران و همه مناطق مجاور آن با تغییر اقلیم دچار تغییراتی شده اند، به گونه ای که دما به شدت بالای حد نرمال و بارندگی زیر نرمال بوده و تقاضا برای آب در کشور نسبت به گذشته افزایش یافته است. در این شرایط انجام اقدامات بلندمدت و کوتاه مدت نیاز است.
– از جمله اقدامات بلندمدت می توان به سرمایه گذاری دولت در بخش آب مثل انتقال آب اشاره کرد.
– از بارگذاری صنایع جدید و توسعه کشاورزی در مناطق مرکزی یا کشت محصولات پرآب بر در دشت های دچار تنش آبی جدا خودداری شود. صنایع پرآب بر شامل صنایعی مانند مجتمع های تولید برق، پتروشیمی و صنایع مربوط به نفت و گاز و فولاد می شود.
– توسعه صنعتی در مناطقی انجام شود که این پتانسیل را دارند مثل سواحل جنوبی که با شیرین سازی آب دریا می توان صنعت را راه اندازی کرد.
– تصفیه پساب ها برای استفاده صنعتی و بازچرخانی آب در مجتمع های صنعتی از دیگر اقداماتی است که باید به آن در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت توجه کرد.
– اگر وضعیت کنونی بارش تداوم یابد شاید مهمترین کار خودداری از کشت بهاره است چون سدها کم آب خواهند شد و در صورت کم بارشی در فصل بهار، کشت دیم هم خسارت زیادی خواهد دید.
– مردم نیز برای عبور از شرایط خشکسالی باید به مصرف بهینه آب توجه کنند.
پایان خبر لاکو