افزایش 50 درصدی تعرفه خدمات پرستاری/ نگرانی از امنیت فیزیکی بیمارستان های قدیمی شیراز
لاکو/فارس مسیولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تلاش برای رفع مشکلات پرستاران، نگرانی از امنیت فیزیکی بیمارستان های قدیمی شیراز، توزیع عادلانه خدمات پزشکی در سطح استان و تقویت زیرساخت های درمانی در حاشیه شهر خبر دادند.
نشست رسانه ای هفته ملی سلامت امروز، 2 اردیبهشت در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد. رییس این دانشگاه در این نشست و در پاسخ به این سوال که چه تعداد تخت بیمارستانی در استان مورد نیاز است، گفت: عمده کمبود ما در بحث تخت های بیمارستانی مربوط به شیراز می شود.
سید وحید حسینی افزود: در شهرستان های استان فارس، بیمارستان های خوبی احداث شده است و با دو بیمارستان در حال ساخت در داراب و مرودشت، کمبودهای ما در شهرستان ها به حداقل می رسد. اما در شیراز نگرانی های بیشتری داریم، چون اکثر مراکز درمانی ما بیش از 60 سال عمر کرده اند و برای امنیت فیزیکی آن ها هم نگرانیم.
وی در خصوص چگونگی تامین بودجه برای این امر گفت: در این زمینه، هم رایزنی هایی با سازمان برنامه و بودجه انجام شده است و هم تلاش داریم که از طریق تهاتر بتوانیم اقدام موثری انجام دهیم.
به گفته حسینی، امسال در هفته ملی سلامت موضوع محوریِ سلامت خانواده و بهره مندی از ابزارهای مختلف برای مردمی سازی این امر، آموزش و پرورش، سلامت زمین، سلامت روانی اجتماعی، رسانه و فرهنگ سلامت، جوانی جمعیت، غذای سالم، و همچنین فعالیت های بدنی مورد توجه قرار گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه این نشست به بیان مهم ترین اولویت های مجموعه سلامت استان در برنامه ریزی ها و اقدامات اشاره کرد و گفت: موضوع سلامت فراتر از یک رویداد و زمان، بلکه رسالتی جامع بر عهده مجموعه دانشگاه است که باید در تمام ایام سال، به صورت شبانه روزی و در ابعاد مختلف دنبال شود.
وی، توسعه اهداف جوانی جمعیت در حیطه سلامت را از جمله مهم ترین اهداف دانشگاه علوم پزشکی شیراز برشمرد که به صورت مستمر در حال پیاده سازی است.
ارتقای سلامت روانی جامعه، دیگر اولویتی بود که رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به آن اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا ضمن تلاش برای تقویت راهکارهای مراقبتی در حیطه سلامت روان گروه های مختلف جامعه، توسعه تخت های بستری بیماران اعصاب و روان در استان و همچنین راه اندازی سامانه خودکشی در مرکز پایش مراقبت های درمانی دانشگاه با هدف رصد و پیشگیری از موارد خودکشی، انجام شده است.
حسینی همچنین به موضوع آموزش همگانی سلامت اشاره کرد که در شعار امسال هفته ملی سلامت نیز مورد توجه قرار گرفته و با ابزارهای رسانه ای و فرهنگ سازی در حال انجام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز مدیریت روند شیوع بیماری های غیرواگیر با مشارکت تمامی سازمان ها و نهادهای مرتبط را بخش دیگری ازماموریت های مجموعه سلامت استان عنوان کرد و افزود: همچنین با توجه به ضرورت نیاز به بازسازی زیرساخت های آموزشی و درمانی در استان به ویژه در شهر شیراز، این مهم با رایزنی در سطوح بالادستی با هدف راه اندازی دو ابربیمارستان و توسعه دیگر مراکز از جمله پردیس شهید دوران، دنبال می شود.
حسینی بهبود معیشت کارکنان در تمامی مدارج و حوزه ها را نیز دیگر اولویت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد که از طریق مجموعه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و دیگر نهادها پیگیری می شود.
همچنین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز با بیان اینکه مبلغ ریالی تعرفه گذاری خدمات پرستاری 50 درصد افزایش یافته است، افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری به میزان 15 درصد نسبت به سال گذشته، با افزایش همراه بوده است.
مهرداد شریفی از تلاش برای اصلاح فرمول محاسبه اضافه کاری پرستاران خبر داد و گفت: نشست های متعددی در این راستا با مسیولان ارشد دانشگاه، روسا و مدیران بیمارستان ها و مراکز درمانی و نمایندگان گروه های مختلف پرستاری برگزار شده و در تلاش هستیم تا در روزهای آینده، شیوه نامه اصلاح فرمول اضافه کاری پرستاران را به بیمارستان ها و مراکز درمانی ابلاغ کنیم.
وی با نگاهی به مسیر توسعه خدمات حوزه درمان فارس از ابتدای سال جاری تا کنون، مجموعه درمان فارس را شبکه ای گسترده شامل 71 بیمارستان با هشت هزار و 190 تخت فعال، هزار و 300 درمانگاه و موسسه درمانی، هزار و 609 مطب متخصص، یک هزار و 30 مطب عمومی و 513 دفتر کار عنوان کرد.
شریفی با قدردانی از کادر درمان و بخش های پشتیبانی واحدهای زیر مجموعه دانشگاه، اظهار کرد: در سال گذشته، بیمارستان های دولتی فارس پذیرای بیش از 3 میلیون بیمار بوده اند و تلاش شده است تا تمامی خدمات موردنیاز این بیماران در سطوح اولیه تا فوق تخصصی به طور کامل به آنان ارایه شود.
وی با اشاره به اعزام 513 پزشک فوق تخصص، متخصصص و پزشک عمومی در سال گذشته به مناطق مختلف فارس، این اقدام را تلاشی برای شتاب بخشیدن به فرآیندهای ارایه خدمات درمانی و توزیع عادلانه خدمات درمانی در سطح استان دانست و ادامه داد: در سال گذشته بیش از 140 هزار عمل جراحی در بیمارستان های دولتی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
انجام 739 پیوند عضو، 130جراحی کاشت حلزون شنوایی،380 پیوند قرنیه،180 پیوند مغز استخوان، انجام بیش از 30 میلیون خدمت آزمایشگاهی و بیش از 140 هزار مورد ام.آر.ای و 500 هزار مورد سی تی اسکن در بیمارستان های دولتی زیر مجموعه دانشگاه، از دیگر اقدامات ارایه شده مجموعه های درمانی در سال 1402 بود که معاون درمان دانشگاه به آن اشاره کرد.
شریفی با اعلام اینکه طرح های توسعه ای مهمی در سال گذشته به بهره برداری رسید، گفت: با بهره برداری از این طرح ها، بیش از 550 تخت بیمارستانی به مجموع تخت های درمانی استان فارس اضافه شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه در سال گذشته، بیش از 10 هزار بازدید نظارتی در حوزه های مختلف معاونت درمان انجام شده است، گفت: بسیاری از مراکز غیرمجاز به صورت مخفی و زیرزمینی با دخالت در امر سلامت فعالیت می کنند که با نظارت کارشناسان این حوزه و گزارش های مردمی، شناسایی می شوند.
وی همچنین از تعطیلی بیش از 150 مرکز ارایه دهنده خدمات غیرمجاز سلامت در شیراز و شهرستان های استان از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و گفت: دخالت افراد فاقد صلاحیت در امور سلامت، به لحاظ قانونی تخلف و جرم محسوب شده و با افراد خاطی، برابر قانون برخورد می شود.
شریفی تاکید کرد: شهروندان می توانند برای طرح شکایت یا ارایه گزارش در زمینه فعالیت مراکز غیرمجاز زیبایی یا آرایشگاه های مداخله گر در حوزه پزشکی، با شماره تلفن های 1819 و 190 تماس گرفته و موضوع را با کارشناسان این سامانه ها در میان بگذارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در سال گذشته پروانه بهره برداری 417 موسسه درمانی در بخش خصوصی از سوی اداره ارزیابی و صدور پروانه های این معاونت صادر شده است، گفت: توسعه اشتغال در بخش سلامت، در چارچوب قانون و مقررات و با بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال انجام است.
او توسعه زیرساخت ها و تامین تجهیزات پزشکی سرمایه ای مختلف در مراکز درمانی و بیمارستان ها را از اهداف مهم دانشگاه در زمینه توزیع عادلانه خدمات سلامت برشمرد و افزود: در سال گذشته بیش از 700 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به بیمارستان ها و مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه تحویل داده شده است.
شریفی با اشاره به فعالیت مرکز پایش مراقبت های درمانی دانشگاهMCMC با هدف پیگیری مسایل مردم استان فارس در زمینه خدمات درمانی با شماره تماس 1819، پاسخگویی به یک میلیون و 200 هزار تماس تلفنی مردم به صورت شبانه روزی با این مرکز در سال گذشته را نشان دهنده تعامل سازنده و اعتماد مردم به این مرکز عنوان کرد.
همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه سلامت چیزی است که حاکمیت به تنهایی نمی تواند آن را تامین کند، گفت: رسانه ها در بحث حساس سازی جامعه و تغییر نگاه مردم، رسانه ها نقش بسزایی دارند.
عباس رضاییان زاده افزود: در سالی که گذشت، اتفاقاتی که در غزه افتاد و کودک کشی و تخریب بیمارستان ها توسط رژیم غاصب، سازمان جهانی بهداشت شعار خود را با محوریت خانواده مطرح کرد تا نگاه سازمان های بین المللی و تمامی حاکمیت ها را به سمت سلامت افراد جلب کند.
وی گفت: ما در دانشگاه علوم پزشکی سه هدف اساسی را دنبال می کنیم. یک اینکه ضرورت دسترسی به خدمات با کیفیت و مقرون به صرفه برای هر فرد در هر نقطه ای از کشور پررنگ شود. دومین مورد، توجه به نابرابری ها و بی عدالتی هایی است که در حوزه سلامت وجود دارد. ما در بحث حاشیه شهر و گروه های آسیب پذیر سعی داریم که توجه ویژه ای داشته باشیم و از ابتدا شاخص های حاشیه شهر را استخراج کردیم. بنابراین زیرساخت های حاشیه شهر تقویت شده است و کمبودهایی که از نظر تعداد کارشناسان، نیروها و پزشکان در آن مناطق داشته ایم که کمبپد داشتم، تا حدود زیادی برطرف شده است.
رضاییان زاده سومین هدف را تقویت بهداشت و افزایش تاب آوری نظام سلامت در مقابله با تهدیدات احتمالی عنوان کرد و گفت: یک تهدید بزرگ، کووید 19 بود که آن را پشت سر گذاشتیم اما سیستم باید همیشه امادگی داشته باشد تا بتواند در مقابل تهدیدات، عمل مناسبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی، هم از نظر تقویت زیرساخت های موجود در مراکز خدمات جامع سلامت و هم در حوزه درمان و حوزه بهداشت، به طور دایم مشغول فعالیت است، گفت: در سال 1402 چهل و دو مرکز جدید در سطح محدوده ای از استان فارس که مربوط به حوزه علوم پزشکی است را به بهره برداری رساندیم.
تکمیل واکسیناسیون سرخک و سرخجه برای 29 هزار کودک غیر ایرانی و 16 کودک ایرانی از اقداماتی است که به گفته رضاییان زاده در سال 1402 انجام شده است.
وی همچنین از احداث مراکز تشخیص و درمان سالک در تمامی شهرستان های استان خبر داد و گفت: تمام بیماران سالک به صورت رایگان درمان می شوند که دلیل آن، شیوع این بیماری در بین اقشار کم برخوردار و آسیب پذیر است که در صورت رایگان نبودن، ممکن است از مراجعه به مراکز درمانی سر باز بزنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی از راه اندازی مرکز تشخیص پوکی استخوان در بیمارستان چمران نیز خبر داد و با اشاره به اینکه در سال گذشته تمامی نوآموزان در بدو ورود به مدرسه طرح غربالگری را گذرانده اند، گفت: طی سال گذشته مکمل آهن بین دختران دوره متوسطه اول و دوم و بیش از یک میلیون مکمل ویتامین دی هم در مدارس توزیع شده است.
رضاییان زاده با بیان اینکه غربال گری صد در صدی نوزادان در بدو تولد ادامه دارد و غربالگری شنوایی به طور کامل انجام شده است، گفت: تمامی اتباع خارجی که در استان فارس حضور داشتند، در زمینه ابتلا به سل معاینه شدند. حدود 400 هزار نفر را ارزیابی کردیم و 274 مورد سل فعال پیدا کردیم که مثل 274 بمب متحرک در سطح جامعه حضور داشتند اما حالا در حال کنترل و بررسی مداوم هستند.
وی همچنین از مجهز شدن تمامی مراکز روستایی به تجهیزات روز خبر داد و گفت: برای بهورزان مرد مناطق صعب العبور، 140 موتورسیکلت تهیه شد و همچنین 15 ماشین شاسی بلند نیز در اختیار آنها قرار گرفته است.
رضاییان زاده در پایان گفت: 244 به ورز از طریق آزمون در سه ماهه اول جذب سیستم می شوند و با اینها، ما در سال 1403 هیج خانه بهداشت بدون بهورزی نخواهیم داشت.
پایان خبر لاکو