مشکل بزرگ آیفون های ساخت آمریکا

مشکل بزرگ آیفون‌های ساخت آمریکا

به گزارش لاکو تحلیلگران بانک آمریکا که در راس آنها وامسی موهان قرار داشت اظهار کردند: انتقال مونتاژ آیفون به آمریکا از نظر فنی امکان پذیر است اما هزینه های تولید را به میزان چشمگیری افزایش می دهد و مشکلات لجستیکی ایجاد می کند.

این تحلیلگران در یادداشتی خطاب به مشتریان نوشتند: هزینه آیفون صرفا با افزایش هزینه نیروی کار در آمریکا می تواند ۲۵ درصد افزایش یابد. آنها توضیح دادند که حتی اگر اپل کارگران بومی را برای مونتاژ نهایی پیدا کند بخش قابل توجهی از قطعات آیفون همچنان باید در چین تولید شده و به آمریکا وارد شود. آنها تخمین می زنند که با فرض اینکه اپل با تعرفه های متقابل بر قطعات وارداتی مواجه شود کل هزینه ساخت ممکن است ۹۰ درصد یا بیشتر افزایش یابد.

به نقل از لاکو این تحلیل به دنبال اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اوایل هفته جاری صورت گرفت که تولید اپل در چین را ناپایدار خوانده بود.

 کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد ترامپ کاملا معتقد است که اپل می تواند آیفون هایی را در آمریکا تولید کند. لیویت طی یک نشست خبری اخیر با مطبوعات گفت: رئیس جمهور معتقد است ما نیروی کار داریم کارگر داریم ما منابع لازم برای انجام این کار را داریم.

ترامپ در ادامه سیاست های تجاری تهاجمی روز چهارشنبه تعرفه های متقابل بر ۱۸۵ کشور را به مدت ۹۰ روز متوقف کرد اما تعرفه های واردات چین را به ۱۲۵ درصد افزایش داد. در پاسخ چین ۸۴ درصد عوارض تلافی جویانه بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است. ارزیابی اینکه این بن بست به کجا می رسد به طور فزاینده ای دشوار می شود.

بلاتکلیفی ناشی از جنگ تجاری سهام اپل را تحت تاثیر قرار داده و از زمان اعلام تعرفه ترامپ در دوم آوریل سهام اپل ۱۴ درصد کاهش یافته و تقریبا ۴۷۹ میلیارد دلار از ارزش بازار این شرکت را از بین برده است. با وجود افزایش ۱۰ درصدی اخیر سهام اپل از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳ درصد کاهش یافته است.

به گفته تحلیلگران بانک آمریکا برای اینکه اپل مونتاژ آمریکا را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کند به معافیت از تعرفه ها برای قطعات و زیر مجموعه های تولید شده در خارج از کشور نیاز دارد.

وامسی موهان گفت: تا زمانی که مشخص نشود که تعرفه های جدید چقدر دائمی هستند ما انتظار نداریم اپل گامی برای انتقال تولید به آمریکا بردارد. در عوض این تحلیلگر پیش بینی کرد که اپل به تنوع بخشیدن به زنجیره تامین خود ادامه دهد و همچنین تولید آیفون را در کشورهای دیگر مانند هند افزایش دهد.

بر اساس گزارش مک رومرز اپل به طور رسمی در مورد چگونگی برنامه ریزی برای رسیدگی به وضعیت تعرفه فعلی اظهار نظر نکرده است. این غول فناوری باید تعرفه ۱۲۵ درصدی را برای همه کالاهایی که از چین به آمریکا وارد می شوند بپردازد اما می تواند دستگاههای خود را از کشورهای دیگر مانند هند تایوان و ویتنام با نرخ پایین ۱۰ درصد وارد کند.

۵۸۵۸

نوشته های مشابه