خرید شلوار صورتی در استرالیا | بهترین مدل و قیمت

خرید شلوار صورتی در استرالیا | بهترین مدل و قیمت

شلوار صورتی در استرالیا

آیا واقعاً پوشیدن شلوار صورتی روشن بعدازظهر یکشنبه ها در استرالیا، مخصوصاً در ایالت ویکتوریا، ممنوع است؟ این سوال شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما یک افسانه شهری خیلی معروفه که بین مردم و حتی تو فضای مجازی حسابی دست به دست میشه. واقعیتش اینه که هیچ قانون رسمی و معتبری وجود نداره که این موضوع رو تأیید کنه.

استرالیا، این سرزمین پهناور با حیات وحش منحصر به فرد و سواحل خیره کننده، همیشه به داشتن قوانین خاص و گاهی عجیب و غریب معروف بوده. همین موضوع باعث شده خیلی از افسانه های شهری هم دور و بر قوانین این کشور شکل بگیره. داستان شلوار صورتی هم یکی از همیناست. اما بیاید یک بار برای همیشه تکلیف این موضوع رو روشن کنیم و ببینیم آیا واقعاً باید شلوار صورتی تون رو برای سفر به استرالیا تو چمدون بذارید یا نه! آماده اید که وارد دنیای پر رمز و راز قوانین استرالیا بشیم؟

شلوار صورتی در استرالیا: واقعیت یا افسانه؟

اولین و مهم ترین نکته ای که باید بدونید اینه که ادعای ممنوعیت پوشیدن شلوار صورتی روشن، اونم بعدازظهر یکشنبه ها و توی ایالت ویکتوریا، یک قانون کاملاً واقعی نیست. شاید خیلی از دوستان و آشنایان بهتون گفته باشن که این قانون وجود داره، یا حتی خودتون تو فضای مجازی مطالبی در موردش خونده باشید. اما باور کنید، هرچی هم که بگردید و تحقیق کنید، تو هیچ سند قانونی، کتاب قوانین یا منبع معتبری اثری از این قانون پیدا نمی کنید. این موضوع بیشتر شبیه یک افسانه شهری (Urban Legend) هست که از یک شوخی یا سوءتفاهم رایج شروع شده و دهان به دهان و اینترنتی چرخیده و به یک باور عمومی تبدیل شده.

حالا شاید براتون سوال پیش بیاد که خب، پس این حرف از کجا اومده؟ استرالیا واقعاً یک سری قوانین قدیمی و عجیب و غریب داره که مربوط به سالیان خیلی دور هستن یا برای شرایط خاصی وضع شدن و شاید دیگه الان کاربردی ندارن. بعضی از این قوانین اونقدر عجیب و حتی خنده دارن که تبدیل به سوژه برای شوخی و داستان سرایی شدن. داستان شلوار صورتی هم احتمالاً همین طوری شکل گرفته؛ شاید یه شوخی بین مردم محلی بوده که کم کم به گوش بقیه رسیده و با چاشنی اغراق و شاخ و برگ دادن، شده یک قانون رسمی!

یه نکته مهم اینه که نقش اینترنت و شبکه های اجتماعی رو تو گسترش این جور افسانه ها دست کم نگیرید. یه خبر دروغ یا یه شوخی کوچیک، به سرعت برق و باد تو دنیا پخش میشه و قبل از اینکه کسی به خودش بیاد، کلی آدم بهش باور پیدا می کنن. همین داستان شلوار صورتی هم دقیقاً نمونه خوبیه برای این اتفاق. مردم بدون اینکه منبع خبر رو چک کنن یا ببینن واقعاً چنین قانونی وجود داره یا نه، اون رو باور می کنن و حتی برای بقیه هم تعریف می کنن. پس اگه دوست دارید با خیال راحت تو استرالیا شلوار صورتی تون رو بپوشید و از سفرتون لذت ببرید، اصلاً نگران نباشید! هیچ کسی به خاطر رنگ شلوارتون بهتون گیر نمیده و می تونید هر وقت دلتون خواست، با شلوار صورتی تون به خیابون بزنید.

چرا قوانین عجیب و غریب وجود دارند و چرا افسانه ها شکل می گیرند؟

شاید با خودتون بگید خب، اگه قانون شلوار صورتی الکیه، پس چرا این همه قوانین عجیب و غریب تو استرالیا و بقیه کشورها هست؟ سؤال خوبیه! ماجرا اینه که قوانین، مثل آدم ها، تو زمان و مکان خاص خودشون معنی پیدا می کنن. بعضی از این قوانین عجیب، ریشه تو تاریخ دارن. مثلاً ممکنه یک زمانی، یک مشکل خاص پیش اومده باشه (که برای ماها شاید الان خنده دار به نظر بیاد) و برای حل اون، یک قانونی وضع شده که الان دیگه اون مشکل وجود نداره، ولی قانونش هنوز تو کتاب ها مونده و از بین نرفته.

بعضی وقت ها هم این قوانین، محلی و ایالتی هستن و فقط تو یک منطقه خاص اجرا میشن و برای بقیه جاهای دنیا عجیب به نظر میان. هدفشون هم معمولاً نظم بخشیدن به یک موضوع خاص، حفظ آرامش مردم یا حتی شوخی و طنز بوده. فکر کنید، بعضی قوانین اونقدر جزئی نگر بودن که الان خوندن شون واقعاً خنده داره و باعث میشه از خودتون بپرسید «آخه اینو چرا قانون کردن؟! مگه کسی واقعاً این کارو می کرد؟»

حالا برگردیم سراغ افسانه ها. چجوری یه داستان یا یه شوخی تبدیل میشه به یه «قانون» و بین مردم پخش میشه؟

  • تفسیر اشتباه یا سوءبرداشت: گاهی اوقات یه قانون واقعی هست، اما مردم اون رو اشتباه ترجمه می کنن یا به شیوه غلطی تفسیرش می کنن و داستان های عجیبی ازش درمیاد. مثلاً یک قانون قدیمی که دیگه اجرا نمیشه، ممکنه به شکل جدید و کاملاً اشتباهی تعبیر بشه.
  • نقل قول های شفاهی و شاخ و برگ دادن: داستان ها سینه به سینه میچرخن و هرکسی برای جذاب تر کردنش، یه شاخ و برگی بهش اضافه می کنه. همین طوری یه داستان ساده و شاید بی اهمیت تبدیل به یه افسانه پر و پیمون و باورپذیر میشه.
  • جاذبه طنز و سرگرمی: قوانین عجیب همیشه سوژه خوبی برای خنده و سرگرمی هستن. مردم دوست دارن داستان های خنده دار و غیرمعمول تعریف کنن و این باعث میشه افسانه ها سریع تر پخش بشن، چون هم برای شنونده جالبه و هم برای گوینده.
  • نقش بی بدیل اینترنت و شبکه های اجتماعی: خب، این که دیگه واضحه. تو عصر دیجیتال، یه پستی تو اینستاگرام، توییتر یا یه گروه واتساپ میتونه یه شایعه رو تو یک ساعت جهانی کنه! متاسفانه، اعتبار منبع هم معمولاً تو این فضاها خیلی چک نمیشه و اطلاعات غلط مثل ویروس پخش میشن.

نمونه های واقعی (و البته کمی عجیب!) از قوانین استرالیا

حالا که خیالتون از بابت شلوار صورتی راحت شد و فهمیدید که این یک افسانه بوده، بذارید چندتا نمونه واقعی از قوانین استرالیا رو براتون بگم که شاید به همون اندازه یا حتی بیشتر از شلوار صورتی عجیب باشن! این نشون میده که استرالیا واقعاً کشوریه با قوانین منحصر به فرد و بعضی وقت ها خنده دار که از دل تاریخ و فرهنگش بیرون اومده:

۱. ممنوعیت جاروبرقی در ساعات خاص در ملبورن:
تو ملبورن، اگه هوس جاروبرقی کشیدن به سرتون زد، حواستون باشه که از ساعت ۱۰ شب تا ۷ صبح روزهای کاری و از ۱۰ شب تا ۹ صبح آخر هفته ها، استفاده از جاروبرقی ممنوعه. دلیلش هم خیلی منطقیه: کاهش آلودگی صوتی و احترام به آرامش همسایه ها. فکر کنید جریمه اش هم حسابی سنگینه، ممکنه تا ۱۸ هزار دلار آب بخوره! پس بهتره از قبل برای نظافت خونه تون برنامه ریزی کنید.

۲. بیش از ۵۰ کیلوگرم سیب زمینی در استرالیای غربی:
اگه تو استرالیای غربی زندگی می کنید یا مسافرش هستید، حواستون باشه که داشتن بیش از ۵۰ کیلوگرم سیب زمینی جرم محسوب میشه! این قانون عجیب برای کنترل عرضه و تقاضای سیب زمینی و جلوگیری از احتکارش وضع شده بوده، مخصوصاً تو دوران قحطی یا کمبود. پس اگه هوس یه کامیون سیب زمینی کردید، باید قیدش رو بزنید!

۳. جا گذاشتن کلید تو ماشین ممنوع:
این یکی واقعاً مهمه و جریمه داره! اگه ماشینتون رو پارک کردید و ازش پیاده شدید، نباید کلید رو توش جا بذارید. دلیلش هم کاملاً واضحه: جلوگیری از سرقت خودرو. پلیس خیلی جدی با این موضوع برخورد می کنه و اصلاً شوخی نداره. پس حواستون به کلیدهاتون باشه.

۴. فال گیری و جادوگری ممنوع:
تو بعضی از ایالت های استرالیا، فال گیری و پیش گویی به عنوان اشکالی از جادوگری ممنوع شده. حتی وانمود کردن به اینکه پیش گو هستید یا از جادوگری برای پیدا کردن اموال دزدیده شده استفاده می کنید هم جرمه! این قانون برای جلوگیری از سوءاستفاده از مردم و کلاهبرداری وضع شده تا جلوی افراد شیاد گرفته بشه.

۵. تمیز کردن فضولات پرندگان بدون مجوز:
تو استرالیای غربی، اگه بخواید فضولات پرندگان دریایی یا خفاش ها رو بدون مجوز تمیز کنید، ممکنه تا یک سال حبس بگیرید! بله، درست شنیدید. این قانون برای حفظ محیط زیست و گونه های جانوری خاص منطقه، مخصوصاً گونه هایی که در معرض خطر هستن، وضع شده. طبیعت تو استرالیا واقعاً مقدس به حساب میاد.

۶. ادرار کردن روی تایر عقب سمت چپ ماشین:
این یکی هم مثل شلوار صورتی یه جورایی افسانه شده، ولی خیلی ها بهش باور دارن. گفته میشه اگه توالت عمومی در دسترس نباشه، ادرار کردن روی تایر عقب سمت چپ خودرو قانونیه! با اینکه خیلی ها بهش به چشم شوخی نگاه می کنن و بعیده تو واقعیت کسی این کارو بکنه، ولی نشون میده قوانین چقدر میتونن عجیب بشن. البته هیچ کس دلش نمی خواد واقعاً چنین صحنه ای رو ببینه!

۷. کودکان می توانند سیگار بخرند، اما محدودیتی برای مصرف ندارند:
این قانون که بیشتر به سیاست های قدیمی برمی گرده، میگه کودکان میتونن سیگار بخرن، ولی قانونی وجود نداره که مصرفش رو براشون ممنوع کنه. این موضوع البته بحث برانگیزه و الان تلاش ها برای تغییر این قانون و حمایت از سلامت کودکان در جریانه.

۸. ممنوعیت نزدیک شدن به لاشه نهنگ های مرده:
یکی از قوانین جالب و کمی عجیب دیگه اینه که افراد حق ندارن در فاصله کمتر از ۱۰۰ متری از لاشه یک نهنگ مرده بایستن و اون رو مشاهده کنن. استرالیا برای حفاظت از محیط زیست و گونه های در معرض انقراض خیلی جدیه. این قانون هم برای جلوگیری از انتقال بیماری ها و حفظ آرامش محیط زیست اطراف لاشه وضع شده، هرچند برای تماشاگران کمی عجیب به نظر میاد.

۹. ممنوعیت پوشیدن لباس بتمن یا رابین:
بله، اگه دلتون خواست لباس بتمن یا رابین بپوشید و تو خیابون قدم بزنید، ممکنه به مشکل بر بخورید! تو بعضی نقاط استرالیا، پوشیدن لباس های مبدل به عنوان بتمن یا رابین ممنوعه. این قانون برای جلوگیری از استفاده از شخصیت های معروف تو فعالیت های مجرمانه یا ایجاد اختلال وضع شده. البته بیشتر برای شوخی و ایجاد دردسر نیست، اما خب، بهتره بدونید!

۱۰. برهم زدن مراسم عروسی یا تشییع جنازه:
تو استرالیای جنوبی، برهم زدن مراسم عروسی یا تشییع جنازه جرمه و ممکنه تا ۱۰ هزار دلار جریمه یا دو سال حبس داشته باشه. این نشون میده که چقدر به حریم خصوصی و آرامش مردم تو لحظات خاص زندگی شون احترام گذاشته میشه.

«خیلی از قوانین عجیب و غریب استرالیا، ریشه تو تاریخ و فرهنگ خاص این کشور دارن؛ اما قانون شلوار صورتی صرفاً یک افسانه سرگرم کننده است که هیچ پایه و اساس قانونی نداره.»

چرا استرالیا قوانین منحصر به فرد و گاهی عجیب دارد؟

فکر می کنید چرا استرالیا با وجود اینکه یک کشور مدرن و پیشرفته است، هنوز هم یک سری قوانین داره که ما رو به تعجب وادار می کنه؟ دلیلش رو باید تو ساختار و تاریخچه حقوقی این کشور پیدا کنیم:

  1. سیستم فدرالی و استقلال ایالت ها: استرالیا یک کشور فدراله، مثل آمریکا یا کانادا. یعنی چی؟ یعنی در کنار دولت مرکزی (فدرال)، هر ایالت و قلمرو هم برای خودش قوانین جداگانه ای داره. این سیستم باعث میشه بعضی قوانین تو یک ایالت وجود داشته باشن که تو ایالت دیگه خبری ازشون نیست. مثلاً قوانین مربوط به رانندگی، پوشش، یا حتی سروصدا ممکنه از یک شهر به شهر دیگه متفاوت باشه. همین تنوع قانونی، گاهی اوقات باعث میشه بعضی قوانین واقعاً عجیب به نظر بیان، چون شاید فقط برای شرایط خاص اون منطقه یا ایالت وضع شدن و تو بقیه جاها معنی ندارن.
  2. ریشه در سیستم «کامن لا» (Common Law): سیستم حقوقی استرالیا بر پایه «کامن لا» یا حقوق عرفی هست که از انگلستان به ارث رسیده. تو این سیستم، تصمیمات دادگاه های قبلی (همون «سوابق قضایی») نقش مهمی تو وضع و تفسیر قوانین جدید دارن. گاهی اوقات، یک حکم قضایی مربوط به چند دهه یا حتی چند قرن قبل، میتونه پایه و اساس یک قانون عجیب و غریب باشه که الان دیگه کاربردی نداره، اما هنوز از نظر قانونی وجود داره و حذف نشده.
  3. حفظ سنت ها و تاریخ: بعضی از این قوانین عجیب، نمادی از تاریخ و گذشته استرالیا هستن. مثلاً قانونی مثل «تاکسی ها باید یک دسته علف در صندوق عقب خود داشته باشند» که مربوط به زمانیه که اسب ها وسیله اصلی حمل و نقل بودن، ممکنه هنوز تو بعضی اسناد قانونی دیده بشه، حتی اگه دیگه اجرا نشه. این قوانین مثل یادگاری های تاریخی می مونن.
  4. پاسخ به مسائل خاص زمان خود: هر قانونی تو زمان خودش برای حل یک مشکل خاص وضع شده. ممکنه اون زمان، دغدغه هایی وجود داشته که الان دیگه نیست. مثلاً قوانین مربوط به «آلودگی صوتی» جاروبرقی، نشون میده که چقدر مردم به آرامش همدیگه اهمیت میدادن و دولت هم برای این موضوع قانون وضع کرده.

این دلایل باعث میشه که در کنار قوانین بسیار منطقی و پیشرفته، همچنان یک سری قوانین تو استرالیا وجود داشته باشن که وقتی اسمشون رو می شنوید، لبخند روی لبتون میشینه یا حتی شاخ درمیارید!

نتیجه گیری و جمع بندی

خلاصه که، اگه قصد سفر به استرالیا رو دارید یا مهاجر این کشور شدید، با خیال راحت شلوار صورتی تون رو با خودتون ببرید و بپوشید! ممنوعیت پوشیدن شلوار صورتی در استرالیا، به خصوص در ایالت ویکتوریا، چیزی نیست جز یک افسانه شهری جذاب که از گوشه و کنار اینترنت و داستان های مردم سر درآورده و هیچ پایه و اساس قانونی معتبری نداره. استرالیا واقعاً قوانین خاص خودش رو داره، اما این قانون صورتی یکی از اون ها نیست و بیشتر برای سرگرمی بین مردم رایج شده.

مهم اینه که همیشه برای کسب اطلاعات در مورد قوانین یک کشور، به منابع رسمی و معتبر مراجعه کنید و اسیر شایعات و افسانه های شهری نشید. هرچند که بعضی از این افسانه ها واقعاً بامزه و شنیدنی هستن و نشون میدن که فرهنگ و قوانین یک کشور چقدر میتونن متنوع و گاهی هم عجیب باشن. پس، دفعه بعد که شنیدید یک قانون عجیب در استرالیا وجود داره، قبل از اینکه باورش کنید، کمی تحقیق کنید و از صحت و سقمش مطمئن بشید!

نوشته های مشابه