آشنایی کودکان با مفهوم فناوری نانو در دارورسانی از طریق اسباب بازی 

آشنایی کودکان با مفهوم فناوری نانو در دارورسانی از طریق اسباب بازی 

محققان موفق به طراحی یک اسباب بازی آموزشی و جذاب برای آشنایی کودکان با مفهوم دارورسانی و آموزش عملی کاربرد فناوری نانو در دارورسانی شدند.

نفیسه نیک نژادی عضو یک مجموعه تولید کننده اسباب بازی مهارت محور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری لاکو گفت: بومک دارورسانی هدفمند، با نام روبوزی یک اسباب بازی آموزشی و جذاب برای آشنایی کودکان با مفهوم و آموزش عملی کاربرد فناوری نانو در دارورسانی است.

نیک نژادی با اشاره به مفهوم دارورسانی هدفمند تصریح کرد: تلاش های کنونی در زمینه دارورسانی شامل توسعه تحویل هدفمند است که در آن دارو تنها در ناحیه مورد هدف در بدن (به عنوان مثال در بافت های سرطانی) فعالیت می کند. فرمولاسیون آزاد شدن و پایدار دارو در طول دوره آزمایشی و مدت زمان کنترل شده در طول رهایش دارو به فرمولاسیون و روش های افزایش باقی ماندن عامل رهایش یافته وابسته است.

این طراح اسباب بازی با توصیف ظاهر بازی این اسباب بازی گفت: این بازی شامل یک صفحه چوبی است که نمای بعضی از اعضای داخلی بدن انسان، قلب، ریه، کلیه، معده، مثانه و مغز را نمایش می دهد.

وی درباره نحوه کار با این بازی افزود: گلوله های رنگی بکارگرفته شده در این بازی نماد ذرات دارو در بدن هستند.

وی با بیان اینکه گلوله های بزرگتر نماد نانودارو ها و گلوله های کوچکتر نماد دارو های عادی هستند، گفت: کودک می تواند به کمک قلم آهنربایی تعبیه شده در بازی، دارو های نانویی رنگی را براساس الگوی رنگ هر عضو از بدن، از طریق راه های پر پیچ و خم موجود در صفحه ی بازی به عضو مورد نظر برساند و کودک به صورت ضمنی مفهوم دارورسانی هدفمند را فراگیرند.

این طراح اسباب بازی ادامه داد: اسباب بازی دارورسانی هدفمند برای کودکان 3 سال تا 8 سال کاربرد دارد. 

نیک نژادی با ذکر چالش های بازار اسباب بازی بیان کرد: بازاریابی، تبلیغ و توانایی اقنای مخاطب برای خرید، از جمله چالش های ورود به بازار به است. در کنار اینها بازی روبورزی از جنس چوب است و همین موضوع با اثرگذاری بر قیمت تمام شده محصول، باعث افزایش هزینه نسبت به اسباب بازی های پلاستیکی شده و شانس فروش را کاهش داده است. 

نیک نژادی با ذکر این نکته که اسباب بازی دارورسانی هدفمند هنوز به شکل عمده تولید نشده است؛ افزود: هزینه هایی همچون درصد های فروشگاهی و واسطه ها بر قیمت نهایی محصول تاثیر گذاشته و ورود آن به بازار را دچار چالش می کند.

این طراح اسباب بازی عنوان کرد: این اسباب بازی، یک بازی و سرگرمی مناسب جهت درک کاربرد محصولات فناوری نانو در دارورسانی بوده است. آموزش اعضای بدن و محل قرارداشتن آنها در بدن انسان، افزایش دقت، تمرکز و تقویت توجه در کودکان، تقویت مهارت مسیر یابی، هوش مکانی و لذت بازی با مارپیچ و خواص مغناطیسی و همچنین ایجاد حس اعتماد به نفس و تقویت مهارت حل مساله و تفکر از جمله مزایای این اسباب بازی برای کودکان است.

Related Articles